Reklama

Reklama

Jack je chudý chlapec, který miluje prastaré povídky a legendy. Mezi jeho nejoblíbenější patří pověst o moudrém králi Ericovi, o kouzelných fazolích a obrech. Při snaze prodat starého koně s povozem dostane výměnou vzácné kouzelné fazole, za něž je mu v mnišském klášteře přislíbena bohatá odměna. Než však získá příležitost fazole odevzdat, na vlastní kůži se přesvědčí, že mohou způsobit velké trable. Naneštěstí se v tu chvíli nachází v jeho domě zatoulaná princezna Isabella, která se vydala za vlastním dobrodružstvím. Obří fazolový stonek, který vyroste ze zapadlé fazole, odnese dům i s ní vysoko nad mraky do země obrů. Jack se okamžitě vydává na cestu za záchranou princezny Isabelly. (TV Nova)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (857)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SYNU, TY FAZOLE MAJÍ MOC ZMĚNIT SVĚT.“...... /// Dokonalá přehlídka CGI! Obři mě bavěj a je škoda, že mezi nima a tím vostatním (příběhem, postavama) je díra jak kráva. Ale mám dojem, že to děckám (ani těm starším) vadit nebude. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, kde by mohl Pohlreich hledat (nejen) kulinářskou inspiraci. 2.) Přemejšlím, jestli zasadit čočku, nebo …mrkev. 3.) Thx za titule ,,czmimi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zábava pre rodinku s odrastenými deckami. Len škoda, že pri tej zábave to začína, ale aj končí. Tento predražený popcornový prepadák naozaj nemal vyššie ambície, napriek tomu, že pečiatka s názvom Singer nasvedčovala prinajmenšom návrat rozpočtu. Aj majster tesár sa však utne a okrem bombového vizuálu, prepracovaných efektov tento film neprináša nič nové, svetoborné. Táto fantasy rozprávka prišla totiž na svet v roku, kedy okrem hobitieho pokračovania nemala priamu konkurenciu a tak to mohli tvorcovia dokonale využiť. Nestalo sa a sklamaný som najmä z toho, ako celý film pôsobí - bez duše. Celkom chytľavý námet brzdia dialógy, sympatických hercov zas postavy, ku ktorým si nevytvoríte vzťah, takže ku koncu sa môže stať, že viac budete držať palce záporákom. Singer zaťahuje záchrannú brzdu najmä pohotovou réžiou a napriek takmer dvojhodinám pomerne svižným tempom, ale na viac sa už nezmôže. 65%. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilá dobrodružná pohádka , která se nemá za co stydět, jenže to je i kámen úrazu, protože takové filmy se prostě netočí za takový obrovský peníze. Nuž nezbývá, aby se film okolo sebe nesnažil tvořit auru lehkého fantasy, které dostojí snad až v úplném závěru, který se snaží využít ohraničení přístupnosti naplno. Samotný děj je jednoduše fajn, pro mě v těch nejlepších žánrových kolejích a jsem celkem rád, že podobný film se občas zjeví (před nějakou dobou tu byl poněkud romantičtěji laděný Hvězdný prach, nebo naopak do pulpu směřující John Carter. Mimochodem je celkem škoda, že všechny spájí ještě jedna věc - větší či menší finanční propad v kinech). Když to shrnu, tak se všichni zúčastnění (ať už Singer, nebo představitel hlavní role na které pěly eseje hrůzy, který mě ovšem přišel jako dostačující své roli, vytvořili nadstandart. Výrazným nadprůměrem pak byl Ewan McGregor) odvádí solidní, nadprůměrnou práci vhodnou pro odrostlejší děti i hravé, pohádkofilné rodiče. PS: Vyhněte se českému dabingu (velmi, velmi špatní obři) a 3D, obé jsem musel povinně skousnout a rozhodně nestojí za moc ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Původně recenze z, dnes již doufám zaniklého, webu. Další známá pohádka zamířila na plátna kin. Povedlo se režisérovi X-men 1 a 2, Bryanu Singerovi, natočit slušný biják? Hned na začátek je třeba říct, o co vlastně v tomto pohádkovém filmu jde. Mladý Jack od svého otce slýchával fantastické příběhy o obrech a králi, který je dokázal vlivem své magické koruny zkrotit a poslat zpět. Uplynulo mnoho let a již plnoletý Jack se vydal na jarmark prodat, pozor nikoli kravku, ale koně s přívěsem. Co se ale nestane, Jack byl obelhán mnichem a domů se vrací s hrstkou fazolí. Mezitím však přichází první shledání s princeznou, díky které se vlastně rozpoutá, to co se rozpoutá. A teď přichází to hlavní. Princezna ráda brouzdá po království a vlivem mocného deště si opět najde cestu k Jackovi. Díky nedopatření z fazolky vyklíčí obrovský stonek a princezna je vynesena nahoru do neznáma… Ihned po této události se na výpravu do neznáma vydávají samozřejmě Nicholas Hoult, Ewan McGregor a jako vždy skvělý Stanley Tucci.. Ačkoliv se jedná o rodinný film, Singer látku uchopil akčněji a film tak nabízí pár vydařených akčních a epických scén. Je jasné, že legendy nelhaly a na zemi v oblacích opravdu žijí nebezpeční obři. S charaktery jednotlivých obrů jsem byl velice spokojen. Ti hlavní jsou vykresleni velice charismaticky a cílevědomě. Co se týče animace, tak obři jsou, ač jsem se toho před návštěvou kina bál, naprosto věrohodní a vy si budete jejich neotřepané dialogy užívat. Scénář není nikterak bombastický, ale dialogy to z mého pohledu vynahrazují. I když se ve filmu nachází pár hluchých míst, ten konec to, si myslím, dokáže hravě zamaskovat. Tento počin zřejmě nevyhraje oskara a ani mnoho kritiků nepotěší. Je však vhodný na víkendový výlet do kina s celou rodinou a zaručuji, že dětem se to bude líbit. Podle mě výborně natočený film, z hlediska kritického po mnoha stránkách možná průměr, ale jedná se o vynikající a zábavný film pro celou rodinu. Já byl s CGI efekty a atmosférou filmu spokojen. Teď si jen počkat na celkový výdělek. ...70%...[13.04.2013_Cinestar_Černý most] ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Co když se někde na naší planetě, a přesto mimo dosah lidí, nachází světy a tvorové, o nichž nemáme tušení? Jen si to představte, někde vysoko nad oblaky je jakýsi ostrov nebo země, který obývají hroziví obři a jen čekají na příležitost, až budou moci sestoupit do světa lidí. A přesně to se stává v tomto fantasy filmu díky obřímu stonku fazole, který sahá až do zapovězeného a lidstvu neznámého světa. Nebudu lhát, že jsem se tímto příběhem setkal poprvé. Už v dětství jsem viděl tento příběh nějak zpracovaný, akorát si nevybavuji podrobnosti, možná to byl nějaký film s Looney Tunes, ale nevím to jistě, a tento příběh byl částečně zpracován i ve filmu Kocour v botách, v němž vedlejší postava ze Shreka dostala svůj vlastní prostor. Zde se ale jedná o tak promyšlený a zajímavý příběh, že mě ten film naprosto dostal a já celou dobu jen se zaujetím sledoval jednu zajímavou scénu za druhou a až do konce filmu jsem ani na okamžik od obrazovky neodlepil oči. Film mě prostě dokázal maximálně vtáhnout do děje a já tak celý příběh prožíval spolu s hlavními hrdiny. Tvůrci zde našli dokonalý souběh mezi rodinným fantasy filmem a hororem pro dospělé, a ve výsledku to je krásná pohádka s trochu temnějším příběhem, která má jiskru, která dokáže zaujmout a držet diváka v napětí, a která má svoje kouzlo. Já jsem absolutně nadšený, tenhle film chci vidět víckrát a nemyslím, že se mi v brzké době vykouří z hlavy. Tohle prostě byla jízda, která si ode mne těch pět hvězd bez nějakého většího přemýšlení a váhání zaslouží. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (18)

  • Původně se film jmenoval "Jack the Giant Killer" (tedy nikoli "Slayer"). Tento název byl i na prvních oficiálních plakátech, avšak později se tvůrci rozhodli snímek přejmenovat. (Dlee)
  • I tento nákladný snímek padl do oka studiu Asylum, které se živý laciným napodobováním velkofilmů a své braky dává na videotrh souběžně s tím, kdy do kin vyrážejí jejich slavnější předobrazy. Jeho Jack – Zabiják obrů (2013) má velmi podobný příběh, jen vznikl přibližně za setinu Singerova rozpočtu. (Beer Ceps)

Související novinky

Spielberg má vybráno

Spielberg má vybráno

17.06.2014

Robopocalypse, American Sniper, Thank You for Your Service, Gods and Kings, remake West Side Story, Montezuma, The Kidnapping of Edgardo Mortara. To jsou projekty, o jejichž režii se v minulých… (více)

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Reklama

Reklama