Reklama

Reklama

Kriminálka Staré Město

(seriál)
  • Slovensko Kriminálka Staré Mesto
TV spot 3
Slovensko / Česko, (2010–2013), 12 h 19 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrají:

Zuzana Fialová, Matěj Hádek, Milan Lasica, Emília Vášáryová, Tibor Babarcai, Peter Šimun, Marián Slovák, Boris Farkaš, Táňa Pauhofová, Alexander Bárta (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Nový česko-slovenský kriminální seriál České televize, Slovenské televize a společnosti Trigon, zasazený do každodenní reality životem kypícího bratislavského Starého Města. Ale tak jako je současný zločin mezinárodní, tak i naše příběhy se budou odehrávat v širším, česko-slovenském prostoru. Svoji úlohu v seriálu hraje především pestrobarevný vzorek typických obyvatel malebné bratislavské čtvrti, lidí se svými rozmanitými, často smutnými osudy. Nejen drobné krádeže, ale i vraždy z vášně, či skandální aféry s mezinárodním dosahem stojí v centru tohoto poutavého vyprávění, plného napětí, zajímavých psychologických postřehů i nadlehčeného humoru. (Česká televize)

(více)

Videa (14)

TV spot 3

Recenze (123)

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Nevypada to tak spatne, prestoze ceske a slovenske kriminalky jsou vzdycky jaksi suche... tady se alespon objevuje spousta zajimavych hercu (treba Zuzanu Fialovou jsem videla poprve a musim rict, ze je dobra, dale zname firmy jako Vasaryova a Langmajer a dalsi). Bohuzel pribehy jsou nudne a herci nemaji moc prostoru... predvadi se vic v soukromem zivote nez v kriminalistice, coz je u kriminalky velke minus. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// +uvěřitelné příběhy a dosti reálné kriminální případy, vyšetřování, zaujme Zuzana Fialová a potěší Matěj Hádek a Táňa Pauhofová, možná je i výhodou že spoustu slovenských herců ještě neznám -je ovšem škoda, že zatím vzniklo jen sedm dílů, rovněž atmosféra je hodně pesimistická, postrádá to humor nebo alespoň nějakou komickou figurku (nutně to ale nevadí)/// Tahle Slovenská kriminálka mě hodně zaujala a pohltila. Rozhodně více než Kriminálka Anděl. Tato je ještě syrovější, občas dramatičtější než ta kterou jsem zmínil. Seriál mi přijde po stránce kriminalistické hodně uvěřitelný včetně postav. Ne každý případ nalezne řešení a mnohdy i sami kriminalisté mají svůj osobní život a svoje starosti. Druhou mincí je ale otázka, zda to i tak dobře může působit na diváka? Rozhodně jsem však zvědavý na druhou řadu./// Celkem 78%/// ()

Reklama

PatoP 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je Kriminálka Staré Mesto nadštandartný a jeden z mála vydarených porevolučných seriálov. Nie je to žiadny papundekel typu Ordinácia, Panelák a podobne. Zápletky sú zaujímavé a napínavé, no a nechýba tu dokonca ani také ojedinelé korenie v dnešných seriáloch ako je humor. A navyše mám aj slabosť pre podľa mňa najkrajšiu slovenskú herečku Zuzanu Fialovú. Takže tvorcom môžem iba gratulovať. ()

kamil.i 

všechny recenze uživatele

Na naše pomery vydarený seriál. Jeho hlavnou devízou sú herecké výkony, ktorým kraľuje výnimočný Milan Lasica. Jediný problém som mal v hereckej zostave s prejavom Zuzany Fialovej. Najväčší problém je, že je obsadená do hlavnej role. Seriál obsahuje viacero stereotypov kriminálok, no pracuje s nimi slušne a nebijú až tak do očí. Pri hodnotení som sa rozhodoval medzi 3 a 4. Patriotsky by som mohol udeliť viac vzhľadom na neúnosný nedostatok kvalitných (česko)slovenských seriálov, ale jednoducho mi to nedá. ()

Colour 

všechny recenze uživatele

Obdivujem ľudí, ktorí keď seriál hral ledva 30 minút, dali 2* a menej. Seriál je skutočne podpriemerný, no oproti slovenským a českým seriálovým brakom sa vytiahol na priemer. V tejto dobe najlepší slovenský krimiseriál (to sme na tom biedne). 100-krát lepší než dvadsaťminútové krimi, v ktorých herci texty recitujú, nehrajú a ešte k tomu scenár je brak. Tu sú herci priemerní, scenár tiež, prostredie... Mnohí nadávajú, že podozrivých je málo. Vadí to i mne, no na druhej strane CSI sú také isté. Vyšetrovanie je nudné, námety okukané, dej jak by dál. Mnohé prvky sú okukané od Ameriky (uväznenie otca hlavnej hrdinky; otec jej poradí tajomného muža, ktorý môže dokázať otcovu nevinu a dohodne si stretnutie atď) Nie je nič horšie ako kopírovať od USA. To nevedia robiť niečo skutočne kriminálne, reálne a na naše pomery? 50% ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Jméno scenáristy Dominika Dána je umělecký pseudonym autora, který svou totožnost pečlivě tají. Jelikož zná detailně jednotlivé kauzy, spekuluje se, že jde o bývalého nebo stále aktivního kriminalistu. (Olík)
  • V pátém díle je pachatel spoután náramky s rukama před tělem, avšak v dalším záběru má spoutané ruce za zády. (sator)
  • Na výrobe seriálu sa podieľal známy autor detektívnych románov Dominik Dán. (R4D0)

Reklama

Reklama