Reklama

Reklama

Ničitel Conan

  • Česko Conan ničitel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Potulný lupič Conan se při putování se svým společníkem Malakem střetne s královnou Taramis. Ta mu dá nabídku, aby doprovodil její panenskou neteř Jehnnu ukrást bájný roh boha Dagotha. Taramis Conanovi slíbí, že po návratu oživí jeho mrtvou lásku Valerii, a Conan nabídku přijme. Taramis však chce ve skutečnosti po získání rohu převzít nadvládu, a aby si boha nerozhněvala, chce mu Jehnnu obětovat... Společně s Conanem, Malakem a Jehnnou se na výpravu vydává také královnin strážce Bombaata, který dostal od královny za úkol Conana po získání rohu zabít. Během cesty Conan vysvobodí svého přítele, čaroděje Akira, před kanibaly a bojovnici Zulu před bandity. Akira i Zulu se ke skupině přidají. Společně pak dorazí na bájný hrad mága Thoth-Amona, který však Jehnnu unese. Conana čeká souboj v labyrintu s krvelačnou příšerou, kterou se mu podaří zneškodnit – ukáže se, že příšera byla jednou z Thot-Amonových podob. Skupině se podaří získat drahokam, s jehož pomocí lze hledaný roh obnovit, ale střetnou se se strážci drahokamu. Conan a ostatní s nimi nejprve bojují, Akirovi se ale podaří je přemoci pomocí magie. Když je skupina na útěku, Bombaata se pokusí s Jehnnou utéci a všechny ostatní zasypat ve skále. Oni však tento pokus přežijí, prohlédnou léčku královny Taramis a vydají se do jejího paláce... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (362)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"I suppose nothing hurts you. - Only pain."  Po letech je vlastně Ničitel mnohem snesitelnější formou vyprávění než první díl. Není tak dlouhý, je mnohem více přímočařejší a mnohem více se v něm mluví. Klasický příběh dobrodružství a zrady v jednom balíčku. Nechybí opět pěstí velbloudovi, Arnoldovi nezapomenutelné svaly a hlášky a finální souboj se samotným bohem. Vzhledem k délce je pro mě film mnohem více stravitelnější než originál. Chápu, že pro mnohé je Barbar Conan kultovka, pro ty co koukají po více než třiceti letech to ztratilo mnoho kouzla osmdesátých let. A to říkám, jako milovník osmdesátých let. Ale Arnie je pořád jednička. (60 %) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Připomíná mi to Rudou Sonju. Je to stejně vykradený a směšný a je tam Arnold a gumovej boss na konci. Ta druhá hvězda je za scénu souboje dvou čarodějů, kdy Mako přemůže nepřítele tím, že sedí, mává si před obličejem rukama a vyluzuje zvuky jako: "uííí" a "urghhhh", což jeho nepřítele tak odrovná, že s výkřikem padne nazad. Jo, a ta černošská bojovnice vypadala tak šíleně, že se divím, že se mi o ní nezdála nějaká ta noční můra. Dabing byl tentokrát vyloženě sprasen, obzvlášť tu mladou blondýnku jsem měla chuť odstřelit pokaždý, co otevřela pusu. Aspoň že Arnie doručí další z klasickejch hlášek. Ona: "Tebe nic nebolí?" On: "Jenom bolest." ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Kupodivu je Ničitel Conan mnohem zajímavější než původní Barbar Conan. Richard Fleischer se vydal cestou polopohádkového příběhu a určitě to funguje lépe než v prvním díle. Až na pár scénáristických infantilních lapsů (např. černošská hrdinka Zula se bojí myší) se jedná o skvělý fantasy příběh, kde se pořád něco děje, a nuda v žádném případě nehrozí. Všechno doplňuje opravdu NÁDHERNÁ hudba Basila Poledourise, která sem skvěle zapadá a nezřídka se stává další postavou filmu. Snímek navíc disponuje parádní kamerou a výpravou (kulisy jsou výborné a pro diváka mají dojem opravdovosti). Herecké výkony jsou určitě lepší než v jedničce a Arnold toho řekne mnohem více. Zkrátka a dobře: tohle vidět v dětství, umírám blahem. (Velká škoda, že pak vznikla dementní Rudá Sonja). ()

packa 

všechny recenze uživatele

Mám ve zvyku filmům hodně odpouštět, kolikrát i přivřu oko a nadhodnotím, když film obsahuje nějaké kulervoucí scény. Tady ale žádné nejsou a já musím být tvrdý. Druhý Conan je velmi slabé pokračování, které snad ani nemělo být natočeno. Scénář je podobně "nabušený" jako libovolný díl Xeny (možná chudáka Xenu urážím). Než bych se na tuto zhovadilost podíval znovu, to už raději mrknu na nějaký zápas Sparty v Kaprinus lize. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Slabý odvar toho co Barbar Conan je/byl/bude. Doslova jako , kdyby Conan od Vietnamců. Je tu sice Arnold , opět máchá mečem , hudba opět Poledirous. Jenže to není pravý ADIDAS (Conan). Pruhy to sice má , jenže během sepraní se vám tricko změní v kus hadru , dobrý jedině na čištení záchoda. A tak dopadl Conan Ničitel během natačení a jeho konečného výsledku. Béčkoidní fantasy nezachraní ani hudba , Arnold nebo některé scény. Je to prostě dobré jedine na vytření záchoda. Conane , proč si nezabil celý štáb za toto? Cimeřan byl zneuctěn, znásilněn a ještě o tom udělali film tváricí se jako originál.Na dlouho to zahrabalo sérii , která mohla jít dále. Uvidíme co udělá Rodrieguez. Jedna hvězda za hudbu a druhá za Arnolda. Ten zbytek bere nejen hvězdy , ale i čas , když to sledujete. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (31)

  • Arnold Schwarzenegger byl rozladěn mírnějším pojetím snímku, chtěl totiž film stejně brutální, jako byl první Barbar Conan (1982). Dlouze na toto téma debatoval se studiem, které trvalo na přístupnější verzi kvůli většímu počtu potenciálních diváků. Film však nakonec vydělával méně, než první díl. (-bad-mad-wolf-)
  • Dagotha, vzkříšeného obřího boha s rohem, hrál francouzský 2,24 metrů vysoký profesionální wrestler André the Giant. V titulcích ale uveden nebyl, protože se ve filmu objevil pouze v kostýmu. (Rominator)
  • Ve scéně, kdy skupina jede lesem, je vidět, že má na sobě Conan (Arnold Schwarzenegger) kožešinu. V dlaší scéně mu však záhadně zmizela. (Beckett51)

Související novinky

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (více)

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

28.10.2012

Arnold v nedávném interview naznačil možný návrat do role, která z něj udělala filmovou hvězdu. Tenkrát jsme tomu ještě nevěnovali pozornost. Zhruba po týdnu přináší studio Universal překvapivé… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Reklama

Reklama