Reklama

Reklama

Ničitel Conan

  • Česko Conan ničitel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Potulný lupič Conan se při putování se svým společníkem Malakem střetne s královnou Taramis. Ta mu dá nabídku, aby doprovodil její panenskou neteř Jehnnu ukrást bájný roh boha Dagotha. Taramis Conanovi slíbí, že po návratu oživí jeho mrtvou lásku Valerii, a Conan nabídku přijme. Taramis však chce ve skutečnosti po získání rohu převzít nadvládu, a aby si boha nerozhněvala, chce mu Jehnnu obětovat... Společně s Conanem, Malakem a Jehnnou se na výpravu vydává také královnin strážce Bombaata, který dostal od královny za úkol Conana po získání rohu zabít. Během cesty Conan vysvobodí svého přítele, čaroděje Akira, před kanibaly a bojovnici Zulu před bandity. Akira i Zulu se ke skupině přidají. Společně pak dorazí na bájný hrad mága Thoth-Amona, který však Jehnnu unese. Conana čeká souboj v labyrintu s krvelačnou příšerou, kterou se mu podaří zneškodnit – ukáže se, že příšera byla jednou z Thot-Amonových podob. Skupině se podaří získat drahokam, s jehož pomocí lze hledaný roh obnovit, ale střetnou se se strážci drahokamu. Conan a ostatní s nimi nejprve bojují, Akirovi se ale podaří je přemoci pomocí magie. Když je skupina na útěku, Bombaata se pokusí s Jehnnou utéci a všechny ostatní zasypat ve skále. Oni však tento pokus přežijí, prohlédnou léčku královny Taramis a vydají se do jejího paláce... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (362)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Barbara Conana jsem viděl před týdnem a za tu dobu jsem si ho stihl zamilovat.Skvělá fantasy plná skvělých postav,kde se s výjimkou akce najde i čas na krásné a poetické řeči o bozích a o světě,ve kterém se film odehrává.Tohle všechno ale ve druhém dílu zmizelo a zbyl jen stále stejně charismatický Arnie a pár povedených šermířských duelů.Kam pro všechno na světě zmizel Subotaj? A kde je ta kouzelná atmosféra? Hudba znovu není špatná,ale spíš jen vykrádá geniální motiv z Barbara.Vedlejší postavy jsou buď směšné nebo totálně na zabití a ke konci je film už vyložená nuda.Za všechny tyhle prasárny vůči prvnímu dílu by si Ničitel zasloužil možná i jednu hvězdičku,ale musím se přiznat,že občas jsem se ve skrytu duše docela bavil,takže dám ty dvě,ale už nikdy víc! 35 % ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Keby som tento film hodnotil tesne po dopozeraní filmu, iste by som sa neubránil a šibol by som mu rovné štyri hviezdy (tak ako som ich dal PATHFINDEROVI a BEOWULFOVI S GRENDELOM). S odstupom si však človek uvedomí nie len pomiestnu megasprostosť tohto filmu, ale aj jeho bizarnosť. Napriek tomu aj tento Conan má tú povestnú dobrodružnú atmosféru poprepletanú drzími výstrekmi krvi, ktorá sa v kinematografii vyskytuje tak zriadka. Animovaný OHEŇ A ĽAD ostane pra mňa zrejme najlepšou conanovou (bez Conana) ešte na dlhú dobu... ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Z barbara Conana sa stal Conan zo škôlky. Studio sa s vidinou väcsich ziskov rozhodlo urobit z tejto drsnej serie rodinnu zabavu. A ako maleho chlapca ma tento diel bavil viac ako nekompromisna jednotka. Ale to bolo uz davno. Dnes je to pre mna velmi tazko pozeratelny film. Este uvodna bitka je celkom slusna aj ked neobsahuje vela krvi, ale po nej sa naplno rozbehnu detinske dialogy a infantilne vtipy, ktore mi dnes pripadaju uz len trapne. Bez toho detinskeho stylu to mohol byt celkom slusny dobrodruzny film. Ale bohuzial nie je. Pochvalu si zasluzi pekna vyprava, slusna technicka stranka, stale nadpriemerny soundtrack a Arnie v spickovej forme. V bitkach sice nema moznost toho vela predviest, ale ked pózuje so svojimi svalmi, tak je to stale pôsobive. Ale to na kvalitny film nestaci. Pokial vam uz nie je menej ako desat rokov, tak uz nema zmysel stracat s tymto filmom cas. SK dabing je lepsi ako tie 3 CZ dabingy dokopy. 4/10. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Pokračování Conana je docela roztomilá fantasy s komediálními prvky. Opravdu jsem se několikrát od srdce zasmál a mám dojem, že to byl záměr tvůrců. Srovnání s Barbarem je zbytečné, Ničitel má hloupý scénář, horší herecké výkony i horší hudbu. Ale přesto zůstává filmem mého dětství, kdy jsem ho sledoval docela často. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ničemník Conan aneb bod v duelu mezi Mr. 'Olympia a týpkem, co dokázal nasázet za jediný zápas stovku bodů skrz odpadkový koš beze dna. Ne fakt, tenhle film je geniální, vysokej černokožec, známý nadkurevník, hlídá panenství náctileté princezničky. To je prostě bomba. A Arnie je ve formě a zásobuje shadizárské hřbitovy četnou tuhou klientelou. Konec téhle pohádky je "...a od té doby ničil vše a jestli neumřel, ničí někde něco dodnes..." Otevírá vrata silou a ne mechanismy, jedním seknutím pokácí strom, moc toho nenamluví, kam přijde, boří sociální infrastrukturu, většinou po něm zbudou usekané hlavy a zbořené chýše - kdo to je? Ano, Conan, ten co má prsa větší jak leckterá žena. Basil Poledouris polevil ve svém hudebním vypětí (není to jeho chyba! bylo mu řečeno, že tohle má být nějaký TV projekt), ale přesto je hudba stále dobrá. A polevili zdá se všichni. Příšerné papundeklové lokace, opilý Conan, černá Amazonka, co místo mluvení vříská, malá princeznička se zlatou hvězdou na čele, k tomu jedna šílená královna a na konci netvor, kterýho musela vymyslet parta ožralých ruských revolucionářů... To, v čem profitoval Conan The Barbarian, tady schází (syrovost, pořádní a charismatičtí záporáci, nikde nic...). Conan se definitivně proměnil v maniakálního zabijáka, který udělá plátky salámu z každého, kdo se mu postaví do cesty. A z těch, co mu uhnou, zbude aspoň tatarský biftek. A to je škoda, v jedničce měl nějaký "charakter". A souboje? Nestojí za mnoho, když si odmyslím na koleně vyráběné masky tříprstým, dávno důchodu užívajícím výtvarníkem, pak by za řeč stál souboj v zrcadlovém sále a útok elitní stráže. Ještěže nevznikly další díly, Conana by na jeho cestách doprovázaly akčně laděné děti a elitní válečníci z řad exotické fauny a flory. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (31)

  • Arnold Schwarzenegger byl rozladěn mírnějším pojetím snímku, chtěl totiž film stejně brutální, jako byl první Barbar Conan (1982). Dlouze na toto téma debatoval se studiem, které trvalo na přístupnější verzi kvůli většímu počtu potenciálních diváků. Film však nakonec vydělával méně, než první díl. (-bad-mad-wolf-)
  • Universal Pictures se domnívalo, že film bude oproti prvnímu dílu výdělečnější, pokud bude obsahovat méně násilí a více humoru, scénář tomu proto byl přizpůsoben. (PußyMagnet)

Související novinky

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (více)

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

28.10.2012

Arnold v nedávném interview naznačil možný návrat do role, která z něj udělala filmovou hvězdu. Tenkrát jsme tomu ještě nevěnovali pozornost. Zhruba po týdnu přináší studio Universal překvapivé… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Reklama

Reklama