Reklama

Reklama

Poslední vymítání ďábla

  • USA The Last Exorcism (více)
Trailer

Reverend Cotton Marcus přijíždí na odlehlou louisianskou farmu Louise Sweetzera, aby tu provedl další ze svých rutinních seancí „vymítání ďábla“. Náboženský fanatik Sweetzer v charismatickém knězi vidí poslední naději, jak ze své dcerky Nell, kterou podle něj s jistotou posedl ďábel, dostat zlo dřív, než její děsivé utrpení vyústí v nepředstavitelnou tragédii. Cotton, kterého po letech, co z kapes zoufalých věřících tahá peníze, trápí výčitky svědomí, chce se svým štábem natočit při této poslední seanci dokument se svou zpovědí a doznáním. Po příjezdu na krví prosáklou rodinnou farmu je ale hned zřejmé, že tady na něj čeká skutečné a ryzí zlo, na které se nemohl nijak připravit. Cesty zpět už není. To, co tady reverend Marcus zažije, do základů otřese jeho vírou. Podaří se mu najít způsob, jak Nell – a všechny ostatní – zachránit dřív, než bude pozdě? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (204)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Wow, rozkliknu jednu nejmenovanou, v Čechách velmi známou a populární, stránku o filmech a vidím přespříliš silnou averzi fanoušků k filmu The Last Exorcism. Ale nechápu jaksi proč. V době kdy se na nás vrhají každoročně různé Pily či remaky starších slasherů bylo jen otázkou kdy postupně všechny žánry, subžánry prozkoumá "dokumentární" kamera (viz. třeba takový Deník mrtvých). A u tohodle Vymítače to překvapivě nevadí. Autoři příjemně budují atmosféru a nebýt toho absolutně předvídatelného závěru, tak by mé hororové buňky snad i se slzou v oku zavzpomínaly na famózní jízdu prvního španělského REC. Vyčítat detaily (chování kameramana, hudba) je netolerantní plivnutí do tváře celému mockumentary žánru, který se jen snaží nastavit pomocnou ručičku divákovi. PS: vědět málo, či snad dokonce nic je v případě The Last Exorcism pověstným zlatem. 75 % ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tenhle styl natáčení mě osobně moc nebere. Už Blair Witch mě pořádně namíchl a znechutil, Rec naopak příjemně překvapil, ale jinak tuto "živou kameru" moc nemusím. Tady to nebylo zase tak hrozné, ale určitě bych uvítal spíše normál. Jinak co se filmu týče, tak děj je docela zajímavý. Borec si nejdřív hraje na profíka, ale když jde opravdu do tuhého, tak moc neví. Herci to odehráli slušně, atmosféra je chvílemi skvělá, ale na druhou stranu je to docela dost často nuda. Přestože se závěr snaží být překvapující, tak mně se moc nelíbil. Obecně tyto filmy moc nemusím, ale když už tak určitě spíše ty staré satanistické filmy. Mrkněte na Vymítače ďábla nebo Přichází Satan!, to je teprve ta pravá pekelná atmosféra. 50% ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vymítačský pseudodokument, nakonec jeden z nejzajímavějších hororů (hororově slabšího) roku. Šoumenský kazatel se rozhodne ukázat na kameru, jaký je exorcismus ve skutečnosti podvod, jenže tento "poslední" případ se nevyvine úplně podle jeho představ... Handcam v kombinaci s některými až fascinujícími záběry, slušnými herci, nepředvídatelností a docela neotřelým nápadem, to dělá z LAST EXORCISM nadprůměrný film. Krvavých efektů je minimum, atmosféra není hned a na děsu se mohlo ještě přidat, ale stejně spokojenost. Nic pro netrpělivce. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Horor podle mého gusta. Dobrá, není to tak přímo horor jako napínavý thriller. Dokumentární styl nám umožňuje se k postavám víc dostat a situace vnímat tak, jako by se to stalo nám. Máme zde nábožensky založeného pastora, který ovšem nevěří v Boha, ale dělá to, protože vlastně nic jiného od svého mládí nedělal a je v tom dobrý. Pak tu je dívka, která je údajně posedlá ďáblem, avšak film nás učí nedívat se na vymítání středověkýma očima, ale očima moderního člověka, znalého vědy, psychologie a medicíny. Konec se někomu může, někomu nemusí líbit. Já si film užila každou sekundu a jsem jedině pro oživení starého žánru vymítání. Exorcism Of Emily Rose (V moci ďábla) a The Last Exorcism jsou pro mě dva z nejlepších hororů na toto téma. PS: Může obsahovat SPOILER - Podle některých komentářů usuzuji, že někteří vůbec nepochopili smysl filmu. Celé vymítání je jen hra pro "pacienta" s potřebnými rekvizitami a ono vymetení ďábla je jen psychologická hra a placebo... nebo si snad myslíte, že se vymítá doopravdy, pohybuje se nábytek a slyšíte ďábla mluvit? Kněz ji "nepodvedl", jen dělal to, co se dělá u každého vymítání, jenže bohužel poprvé v životě narazil na někoho, kdo byl skutečně posedlý ďáblem. A já myslela, že jsou zde inteligentní uživatelé... ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Už kvůli konci se "realistické" ztvárnění naprosto vytrácí. Ne, nemyslím to co snímá kamera, ale to, jak by se ten záznam dostal na veřejnost?! Když to teda má být realistické... Nasrat na filmy alá dokument, doufám že tenhle trend co nejdříve zmizí v propadlišti dějin. Samotný film mě nijak zvlášť neurazil, ani nenudil. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Ashley Bell, představitelka posedlé dívky, natočila všechny své scény s nepřirozenými polohami a ohyby těla bez použití jakýchkoliv triků. Je totiž hypermobilní. (oje)
  • Ve scéně, kdy Nell Sweetzer (Ashley Bell) na otázku: “Kde je Nell?“ odpovídá: “V ohni.“, herečka improvizovala. Replika původně ve scénáři nebyla. (jurama525)
  • Již během otevíracího víkendu film v kinech v USA utržil téměř 10násobek svého rozpočtu (1.8 miliónů dolarů). (HellFire)

Reklama

Reklama