Reklama

Reklama

Sedmnáctiletá Mia má všechno, o čem kdy snila - úžasnou rodinu, milujícího přítele a právě ji přijali na prestižní hudební školu. Stojí však před vážným životním rozhodnutím - bude následovat svůj sen o kariéře violoncellistky nebo dá přednost své lásce a zůstane s milovaným Adamem? V jedno zimní ráno se však všechno změní - Mia ztratí milované rodiče i bratra. Najednou vidí samu sebe, jak leží na nemocniční posteli napojena na přístroje a před očima se jí odvíjí celý život. Vidí všechny své blízké a hlavně Adama, prosícího, aby se vrátila k němu. Včera řešila svou budoucnost, dnes stojí před jedinou osudovou otázkou: Zůstanu? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (271)

harfuska 

všechny recenze uživatele

Nádherný dojemný príbeh. Chloe, ako krásna talentovaná čelistka a Jamie, ako fešný rockový lámač dievčenských srdcí, tvorili dohromady skvelý zamilovaný pár. A šťastná ideálna rodinka – milujúca maminka, obetavý tatinko, bratček anjeliček - ktorej súčasťou by chcel byť asi každý. Krásna idylka sa ale rozplynula v momente, keď sa zapleskli dvere na sanitke a ja som začala ťahať papierové kapesníky z vrecka. Nasledoval príbeh prešpikovaný emóciami a úžasnou hudbou. Krásne dielo od samého začiatku až do úplného konca! ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Je jasné že najväčším pozitívom filmu je CGM, ale treba si priznať, že film bol konzistentnejší a hlavne o poznanie zmysluplnejší ako podobné Pevné puto. Jasné že to bol doják určený primárne pre tínedžerky, ale nemožno poprieť že sa podaril a predovšetkým soundtrack splnil svoj dojemný účel. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Dráma o umieraní, ktorá nedokáže vyvolať patričné emócie. Navyše hrozne uťahaná a nudná. Možno bez tých flashbackov, ak by bol dej kontinuálny a autonehoda sa stala 15 minút pred koncom, tak by to malo lepší spád. Toto 90 minútové ležanie napojená na prístrojoch a ponevieranie sa ducha hlavnej postavy po nemocnici, ktorá rozmýšľa, či sa na to vybodnúť alebo nie, nemalo šťavu. ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro takové filmy, u kterých mi slzí oči co chvíli. A i přestože jde pouze o hru na city a film, který je skoro jako každý jiný, má to své něco, co se mi líbilo. A určité chvíle, minuty, měly spousty něhy a lásky, že jsem prostě musela dát plný počet. A to, že to doplňuje opravdu krásný soundtrack a herecké výkony, mě přesvědčilo. Občas kýčovité a slabé filmy jsou to, co se mi líbí nejvíc. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na If I Stay jsem se těšil a to nejen kvůli Chloe G. Moretz. Že to bude limonáda jak prase jsem čekal a někdy bylo citové vydírání až trochu přes čáru, ale díky přirozenému herectví mi to nijak zvlášť nevadilo. Příběhově to je klasická předvídatelná love story a to až do samotného konce. Škoda doslovného závěru, osobně bych si ho dokázal představit mnohem méně jednoznačné zakončení. Palec rozhodně nahoru za soundtrack, především cover písně "Today" od Smashing Pumpkins bude mít v mém hudebním playlistu čestnou pozici na hodně dlouhou dobu. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Vancouveri. (misterz)
  • Chloë Grace Moretz (Mia) sa v skutočnosti naozaj učila hrať na violončelo, ale veľmi úspešná nebola, tak mala pri hre dablérku, jej tvár doplnili digitálne. (De Large)

Reklama

Reklama