Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 2
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Recenze (188)

ddf76 

všechny recenze uživatele

Pohodova oddechovka. Necekam od tohoto serialu zachovani presnych realii a historie. Je to natoceno pro odpocinek a zabavu a tak k tomu pristupuju. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Pilot: Zvláštní seriál, který rozhodně není špatný a má obrovský potenciál. Po pilotu jen krátce shrnu pozitiva a negativa. Kladem je určitě Tom Riley jako Leonardo a v podstatě táhne celý seriál, ostatní herecké výkony jsou taktéž dobré, ale postav je mnoho a prostoru po jednom dílu zatím nemnoho. Je to dynamické, rozehrává více dějových linek, které se zdají dobře napsané. Kombinuje humor, napětí, akci, mysterióznost, fantasy i historii (po historické stránce však je jasné, že seriál nelze brát VŮBEC vážně) - nevím stále jestli to je pozitivum či negativum, zdá se to lehce přeplácané. Otřesné jsou digitální kulisy exteriérů, které vypadají na rok 2013 opravdu směšně a nereálně, zde by televize mohla přitlačit na rozpočtu. I přes překombinovanost pilotu se těším, co dalšího Da Vinci's Demons dál nabídne. Zatím ale lepší 3*. ()

Heffleyka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale prostě mi to přišlo neskutečně laciný, jako mission impossible z renesance pro rádoby intelektualy, který si myslí, že jsou chytrý, když ví, že je to o týpkovi, co namaloval Monu Lisu... Vážně nechápu, proč jsou z toho všichni tak unešený... ()

Doomcourier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení po všech třech sériích: Myslím si, že těch 76%, co to má k dnešnímu datu, odpovídá. V některých momentech je seriál opravdu geniální (a to doslova), ale často to ničí nudné rozhorovory. Seriál má hodně blízko k Assassin's creed (jsou tam 2 tajné sekty, má to podobnou atmosféru, je to historická fikce atd.). Pokud někomu vadí, že seriál není vždy historicky přesný, tak ať se radši koukne na dokument. Seriál jsem zvládl za necelej týden, takže z toho se dá odvodit, že je dost poutavý. Zkuste prvních pár dílů a uvidíte sami. "It's better to be feared than loved, if you can't do both." ()

Wyder 

všechny recenze uživatele

No, být tam Ezio, tak je to přesně jako v Assassins Creed II. Po prvních dílech to vypadá velmi koukatelně. Samozřejmě nesmíte očekávat cokoliv společného s realitou nebo historickými fakty... ()

Brody01 

všechny recenze uživatele

Keď som si v roku 2013 pozrel prvú sériu už vtedy sa mi to páčilo, no našlo sa tam zopár častí, ktoré ma až tak nebavili, preto som dal len štyri hviezdičky. Keď som v roku 2014 dopozeral sériu druhú, ihneď som išiel zvýšiť svoje hodnotenie na päť hviezdičiek. Zopár častí, ktoré ma v prvej sérií trocha nebavili mi druhá séria dokonale vynahradila pretože, som nenašiel žiaden moment, ktorý by ma nejako nezaujal alebo nudil, naopak som sa vždy nemohol dočkať každej ďalšej epizódy. Veľmi pozitívne hodnotím herecké výkony hlavného hrdinu ale vlastne aj všetky postavy sú veľmi dobré. To, že kamera je v seriáli naozaj skvelá a hudba je tiež zvládnutá výborne je snáď každému jasné. Ak sa navyše zaujímate o históriu a najmä o Da Vinciho, tak pozrieť si tento seriál je pre Vás to najlepšie čo môžete spraviť ;-) ()

šarka 

všechny recenze uživatele

konina....hodně mi to připomínalo turecké romanticko-historické seriály...a i ty by byly asi uvěřitelnější. Snaha být in a cool a šokující za každou cenu je někdy na škodu. Povrchní, pitomé, splácané hlava nehlava...ale hlavně, že tam je dost sexu a mrtvol... ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Telenovela + McGyver + nahota z Game of Thrones + tolik středověkých kulis, kolik CGI rozpočet dovolil (tedy málo). Aneb snaha o historický seriál jako od HBO, jen víc pro teenagery. Pokud očekáváte historickou přesnost, scenérii renesanční Florencie a geniálního Leonarda - malíře, sochaře, vynálezce, asi budete zklamáni. Pokud ale celý život toužíte spatřit full frontal papeže... tak jste úchyláci, ale tenhle seriál je asi vaše jediná šance :-) První série za mě 55 % Ve třetí sezóně bez milosti klesám pod průměr. Už druhá byla divoká, a ve trojce šla historie definitivně do hajzlu, logika a motivace postav taky... 40 % ()

jacko 

všechny recenze uživatele

po 5 dilech - cekal jsem predevsim zabavu a ta se tu rozdava plnymi hrstmi, takze naprosta spokojenost a prinejmensim dustojna nahrada za spartaka (Starz) ... pokud nekdo touzi po historickem dramatu, pustte si radeji toto ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Krása, Starz zase raz pustili do éteru dokonalý seriál. Leonardo da Vinci, kto iný by si viac zaslúžil vlastný seriál, kde bude ospevovaná jeho doknalosť. Tom Riley je tak štýlový Leonardo da Vinci, že lepšie to nemohlo byť. Taktiež čo môže byť lepší konflikt ako medzi Florenciou a nechutným zvrhlým Rímom. Kašlem na historickú postupnosť a presnosť udalostí. Bavil som sa celých 8 hodín čo som sledoval túto renesančnú parádu. Už nech je pokračovanie. 10 z 10 P.S. Úplne ma dostal gróf z Valašska. ()

Taškář 

všechny recenze uživatele

Pokud má někdo potřebu seriozního pohledu na historická fakta o Da Vinci, tak tento seriál velkým obloukem obejde. V tomto případě jde jen o průměrné dobrodrůžo. V průběhu se ocitají v seríálu opravdové postavy z této doby, ale vše je jen pro to, aby si je autor ničemně přispůsobil svému přihlouplému účelu. ()

aLCaP0Ne 

všechny recenze uživatele

Po úvodných dvoch častiach môžem povedať, že sa mi pod kožu dostáva ďalší seriál. Da Vinci ako osobnosť samá o sebe je vysoká liga a tento seriál je toho dôvodom. Mnohí tu dávajú slabé hodnotenia, no ja si myslím, že je to veľmi ambiciózny projekt, ktorého Pilot ponúkol poriadny mix akcie, intríg a mystéria. Druhý diel o nič slabší, takže veľká spokojnosť a pre mňa aspoň zatiaľ 85% ()

Xeno.morpH 

všechny recenze uživatele

Pilot neslaný nemastný, nijak zvlášť nenadchl, vypadalo to jako leštěný prd, ale kupodivu s dalšími epizodami jde kvalita zatím rychle nahoru...“Phosphorus bat shit bombs. Maybe I am losing my mind.” :) ()

Melvej 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno u tohohle seriálu jsem poněkud na vázkách. Ze začátku se mi moc nelíbil, nějak to postrádalo spád a moje představy o Da Vincim jaksi nekorespondovaly s tím, jak si ho představili tvůrci. Každopádně jsem se od toho snažil oprostit, což se mi nakonec i celkem povedlo, i když mystické a fantasy prvky mi tam poměrně vadily - viz. to kopí osudu... Suma sumárum, hodnotil bych 3,5, a protože se pětka zaokrouhluje nahoru, necháme to na 4, pro mě lepší odpočinkový seriál, který i celkem stojí za podívání. ()

Ergon

všechny recenze uživatele

Typický seriál pro teenagery na všední odpoledne. Pobaví, zažene nudu, ovšem nijak zvlášť neoslní - teda aspoň mně ne. Po druhém díle již nepokračuji - prozatím. ()

zberatel 

všechny recenze uživatele

Leo Da Vinci a jeho zivot opradeny legendami vo vyborne rozohranej a vygradovanej partii. Vtrhol a strhol ma do viru 8mi dielnej serie plnej intrik, legiend a vynalezov... chcem dalsie diely, chcem poznat jeho tajomstva, hoci iba "tie vymyslene" CHCEM. ()

Adiemus

všechny recenze uživatele

Zatím nehodnotím, protože nemám tušení, kam se seriál bude dál ubírat; sama sebe přesvědčuji, že bych mu měla dát ještě šanci. Jenže po slušné první řadě, kdy jsem váhala mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, se předchůdce Fanfána Tulipána a d´Artagnana, všeuměl Da Vinci, v té druhé snaží dokázat, že patří i mezi předky Indiana Jonese. Ať tvůrci prominou, ale všeho moc škodí a dobrého pomálu. Moje prozatímní hodnocení se šupem blíží ke dvěma hvězdičkám . Ale možná není všem dnům konec a tvůrcům se rozsvítí. ()

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama