Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 2
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Recenze (2 421)

TheBlizard 

všechny recenze uživatele

Ne. Tu čtvrtou si to nezaslouží. V tomto ohledu na mne jen nostalgie neúčinkuje. Oproti Rogue One je to níž, to je bez debaty. ()

Nefarian 

všechny recenze uživatele

Darth Vadere jako dlouhovlasý ošklivý polometalista modlící se k ohořelému kousku plastu. Abyschom uspokojili hnutí Femen a asi i národná antirasistickou organizaci tak tam prdnem neumělce černocha se "sexi" ženskou a pro navození správného Star Wars i něco co připomíná R2D2 a završíme to duchodcem Solem s asi rozvedenou Lejou... Síla se možná probudila..ale já skoro usnul. ()

Carpinus odpad!

všechny recenze uživatele

Já sice komentáře nedávám, ale tady nemohu jinak. Jako dlouholetý fanoušek Star Wars jsem byl pochopitelně hodně natěšený. Dlouho očekávaná událost se změnila v nudný a maločím zajímavý film a po pár minutách vstřebávání dokonce v děs, hrůzu a zoufalství znásledujících důvodů: 1. Absolutně neoriginální pojetí Nové naděje přes kopírák, pouze mnohem megalomančtější. Tohle měl být rozjezd úplně nové trilogie? 2. Scény popírající zákonitosti Síly a většiny dosud vytvořených pravidel Star wars. Např. zastavit pomocí Síly výstřel z blasteru prostě není možné, i ti největší mistři ho byli schopni jen odklonit. Nebo necítit v Síle, že za rohem číhají nepřátelé, je nemyslitelné i pro běžného rytíře, na kterou by dotyčný brzy dojel. Natož hlavního záporák. Sběračka odpadků vezme poprvé do ruky meč a je schopna porazit někoho, kdo s ním roky cvičil, to se nedá jednoduše vysvětlit Sílou. I na její ovládání je potřeba trénink a studium. 3. Ničím nezajímaví noví hrdinové nahrazují staré osvědčené, kteří umírají, nebo nejsou dostupní. Zabít Hana Sola, coby katalyzátor veškerého Sar wars děje, by mělo znamenat záruku vítězství temné strany. 4. To nejdůležitější. Neodpustitelné vymazání dosavadní dějové linie Star wars. Jako bych se ocitnul v úplně jiné, absurdní, alternativní realitě, nebo jako bych se probudil z pěkného snu do hnusné pseudoreality. Sithové se evidentně vrátili v čase. Ty desítky knižních dílů, co byly tímto zneplatněny. Jak se přes toto přenést? Vykašlat se na to, co se mi tak líbilo a dát šanci této absurditě? Ne. Podtrženo a sečteno, z fanouška odpůrcem během několika hodin. Sbohem předaleká galaxie, měl jsem tě fakt rád, ale tohle prostě nee! ()

sad12 odpad!

všechny recenze uživatele

Film je naprostá katastrofa. Nejhorší film ze Star Wars, který kdy byl. V kostce je ten příběh úplně stejný jako Star Wars Nová Naděje. Celý film mě naprosto nudil. Nic mě nepřekvapilo. Možná jenom ty Efekty a Herci. To jsou jediné dvě dobré věci na filmu. Jsem zvědav, zda Star Wars Epizoda 9 dopadne podobně katastrofálně, protože to natáčí také Abrams. Od filmu jsem měl velká očekávání, ale toto mě hodně zklamalo. ()

Camfour 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem na tyhle ty kraviny nebyl, ale tohle musí urazit i skalní fanoušky. Kde se vzal, tu se vzal První řád, nesympatický pár hrdinů doplněný o zakomplexovaného hošíka. Hrdinka, která se před týdnem dozvěděla o existenci Síly, sundá hošíka, jehož trénoval podělaný Luke a Lindsey Lohan po faceliftu. Star Wars 7: Příběh Mary Sue ()

Tomas129 

všechny recenze uživatele

POZOR obsahuje SPOILERY, ale bez nich to tu teď nejde. Z tohoto dílu jsem hodně rozporuplný. Na jednu stranu co vidím jako plus, tak Abrams navázal celkem hezky na původní díly a ukázal nám občas zajímavý příběh, plný tajností a záhad. Avšak mi přijde, že předchozí díly neviděl pozorně! Co mu teda neodpustím (a tady přichází první SPOILER) je Rey. Kruci jak je možné, že Rey se naučí ovládat sílu jakoby nic? Ve všech předchozích dílech bylo více než jasné, že i přes to, že má někdo sílu, tak to ještě neznamená, že z něj bude automaticky Jedi. Každý si musel projít náročným výcvikem. Ale tady to jde samo od sebe. Už jen za toto padají 2 hvězdy!!!!!!!!!!!!! Další pomyslná půlhvězda padá za až příliš klasický příběh, který sice je občas zajímavý, jak jsem psal, ale jinak klasický. Zase hvězda smrti, která je, ale teď pozor X větší! Takže bychom měli být asi i X více unešení, že ano? Další pak použití té zbraně. To zničení republiky na mě působilo tak, jakoby se ani nic nestalo. Měl to udělat více napínavé, protože on je to celkem průser, to co se stalo, ale přijde mi, že v tom filmu si z toho nikdo nic nedělá. To s tím Lukem je zrovna celkem fajn a je to právě zajímavé a záhadné. Ostatní ale nic moc, proto jen 3 hvězdy. Efekty super, příběh jakž takž. Těm co tak nežerou Star Wars od prvního dílu, se film bude asi líbit více :-) ()

Rangifer 

všechny recenze uživatele

Z Hvězdných válek už jsem dávno vyrostl. Když jsem zahlédl trailer, tak jsem si řekl: " Jé, ono to bude pokračovat. To je dobře". Ale za mě, už to není ono. Je hezké že se objevily staré tváře a objevili se tam nové, na které se těžko zvyknu. Ale zarytí nerdi a fanoušci z toho budou mít zřejmě orgasmus. Nicméně, film exceluje svými počítačovými efekty a novými tvářemi v podobě dvou hlavních hrdinů. Hlavní záporák je drsný jen když má na hlavě helmu, a dialogy jsou na jedno brdo. Ale to fanatickým fanouškům musí stačit. ()

Pedro72 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Hvězdné války nejsou seriál. Každý z těch filmů má dějově na skvělou hodinovou epizodu. Až na tenhle. Ten tak maximálně na 40 minut. Ale vizuálně je nejhezčí. ()

burg 

všechny recenze uživatele

Celkem slušnej film, ale vlastně jen na Jakku a v samotném finále. Jinak je to strašlivej průser. Škoda. ()

Eboshy 

všechny recenze uživatele

Pár Star wars filmů ušlo ale nic mega kvalitního dohromady nejsou. I přes to je tento zklamáním. Nesympatické postavy, prázdné dialogy, nelogické chování postav, vynucené a očekávané scény s trapným vyústěním a dál už s tím ztrácet čas nebudu. ()

MixlevPixle 

všechny recenze uživatele

Ach jo, co to provedli....Jedna hvězdička z nostalgie za "starou partu" a jedna za Kylo Rena. Jinak totální zabijákov. Nucená úlitba rasové korektnosti v podobě uprchlého vojáka, který sice poprvé v životě drží v ruce světelný meč, ale málem rozšmelcuje Kylo Rena, který ovládá temnu stranu síly a celý zbytek vesmíru z něj má bobky, taková blbost. Naprosto a totálně nesympatická představitelka Rey a další a další kiksy, které ani nemá cenu vypisovat. Zde naprosto platí, že v nejlepším se má přestat (po Epizodě III - pomstě Sithů), v tu chvíli byla celá sága uzavřena a nebylo by potřeba si cucat hovadiny z prstu, jen kvůli ždímání peněz ze skalních fanoušků celé ságy. ()

SteveCZE 

všechny recenze uživatele

(6.5/10) Po 32 letech se vracíme do tohohle světa plného vesmírných bitev a světelných mečů, a dozvídáme se jak se vedlo naší staré partě. Nostalgie byla na maximum, natěšení velké a zážitek úžasný. Teda dokud nepřišlo vystřízlivění. Máme tu začátek nové trilogie, a zdálo by se že Abrams nemohl začít líp. Představuje nám zde novou trojici postav (Rey, Finn, Poe) které sekunduje stará parta. Všechno to samozřejmě skvěle vypadá, obzvlášť letecké scény, a hlavně nesmí chybět pro Džej Džeje typické Lensflary. Menším mínusem by byl Kylo Ren. Tohle prostě není záporná postava ale rozpolcená osobnost, jehož emocionální výbuchy spíš připomínají klučinu se kterým mlátí puberta. Všechno? Kdepak. Vetším problémem je děj. První řád hledá plány čehosi ukryté v droidovi na nějaké pouštní planetě. Tady droid potká hlavní hrdiny. Následuje setkání s postarším mentorem, který je dovede k Odboji. Poté zaútočí naši hrdinové na Hvězdovrah, což je velká planeta co má v sobě laser. Ano, bohužel tvůrci byli natolik opatrní (nebo líní?), že jediné čeho byli schopní je epizoda 4 přes kopírák. A je to škoda. Hlavně když je pod tím podepsanej Abrams. ()

Mart4s 

všechny recenze uživatele

J.J. Abrams dostal nelehký úkol, přivést na plátna kin další díl dnes již kultovních hvězdných válek a propojit tak starou trilogii s novým příběhem. A musím říci, že se mu to povedlo bravurně. Jakožto fanoušek, který každý předchozí díl viděl snad milionkrát, jsem s kina odcházel nadšený a spokojený. Příběh do značné míry sice kopíroval Novou naději a mnoho fanoušků mluvilo o ,,vykrádání původní trilogie", nicméně nám představil nové, zajímavé a tajemné postavy, kterým původní trojice sekundovala. Je zde také cítit pach ,,humoru", který po vzoru Marvelu Disney v poslední době cpe téměř do všech blockbusterů a který se do Star Wars nehodil, ale nijak vážně to celému filmu neublížilo. Suma sumárum -  Abrams vzdal hold starým filmům, přilákal do kin mladší generaci ,,Jediu" a úspěšně rozjel novou trilogii. Doufám, že se do předaleké galaxie vypravíme ještě mnohokrát. ()

hmyzovrah 

všechny recenze uživatele

Tento komentář píšu až po shlédnutí této trilogie, abych byl co nejvíce objektivní vůči ostatním epizodám a musím říct, že tento díl je, co se dějové linky týče, scénáře, asi nejkoukatelnější. Postavy zde nejsou tak nabustěné schopnostma jako v dalších epizodách. Co se týče obsazení, bude většina lidí trpět, co se týče Jediů, je to jeden vs čtvrt. Abych to shrnul jedná se o průměrný film, nic více, nic méně a pokračování, bych doporučil maximálně svému nejhoršímu nepříteli. ()

zajpton 

všechny recenze uživatele

Snímek probudil jeden z největsích sci-fi klenotů moderního světa. Silně nostalgická záležitost, která však zaujme i nové publikum. Abrams nepřinesl nic moc nového, ale tehdy v kině jsem mu to odpustil, bohužel následky v podobě pokračování jsou velmi mrzuté. Objektivně je však snímek dobrý, s pár zajímavými postavami a pěkným balancem mezi klasickými a novými prvky star wars fenoménu. Škoda, že se to dále vymklo z rukou. ()

vampvegetar 

všechny recenze uživatele

"technicky vylepšené repete" zničenia "death star" s väčšou dávkou lodí, efektov, rakiet a menšou "dobovou detinskosťou" , len možno až priveľký náklon k pôvodnej trilógii, a to na túto dobu mi veľmi neseklo, skôr sa mohli viac nechať inšpirovať druhou ( a filmovo, trikovo a dejovo podľa mňa najzaujímavejšou ) časťou vojen. Aspoň ale našli kvalitnú ( a možno jedinú ) charizmatickú hrdinku ženského pohlavia. Celkovo ale neucelené skoky v dejových líniách a rýchly vstup do hrrr akcie bez vyžehleného scénara ( no , možno ak by ich nebolo toľko scénaristov, tak nepôjdu proti sebe pár nezmyslami ). ()

Overlord_04 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $245 miliónů | Tržby $ 2 068 223 624 Tento film zrovna nemusím. Scénář je vykradačka čtvrtého dílu. Noví hrdinové nejsou nic moc. Tento díl mě vytočil již v crawleru ( což je ten titulkový text na začátku filmu). Jinak staří herci hrají výborně (Harrison Ford, Carrie Fisher). Na konci filmu mě potěšil Mark Hamill jako Luke Skywalker. A to nejlepší jsem si nechal na závěr základna Hvězdovrah (Starkiller base). Co to má být. Planeto-hvězda smrti s trysky. Noooo! J.J. Abrams mě zklamal na celé čáře. Ale až po The Rise of Skywalker si uvědomuju, že tento 7. díl není až tak špatný. Je to kopírka čtyřky, přidá tam nějaké nové nápady a tím to obohatí. KONEC ŠMITEC. May the Force be with you. 6,5/10 ()

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama