Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 7
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Recenze (2 421)

Monditrade 

všechny recenze uživatele

Zcela nové Star wars.... je vidět, že tvůrci chtějí dát všanc novým postavám...a docela se to povedlo.. triky super, prostředí....jen na plných pět hvězd tomu něco málo chybělo.... zejména hlavní záporák je opravdu děs...a dát velkou část prostoru černochovi, kterého snad před tím nikdo nikde ani neviděl...nevím nevím.... ()

michael.f 

všechny recenze uživatele

SPOILER. Dát dneska večer na svůj primární inferenční mechanismus (a věřte, že díky Rey jsem k tomu neměl daleko), bylo by to solidních 5 / 7 konfederační stupnice (tj. perfektní skóre). Naštěstí mám ještě mechanismus záložní (mozek?), který se velice silně ozval například v momentně, kdy Kylo Ren poprvé sňal svou masku, a který se od té doby soustavně ozýval pokaždé, když se ve filmu objevil další víceméně přesně zkopírovaný prvek z původní trilogie (za všechny jmenujme například hvězdu smrti 3.0). Nostalgická atmosféra vzniklá kolem životem zlomených Hana Sola a princezny Leyi byla značně nepříjemná a ke konci filmu jsem už vysloveně jen čekal na linii Ren vs Rey, zcela znuděný další zbytečnou vesmírnou bitvou x-wing vs xyz, úplně stejnou a stejně předvídatelnou jako těch padesát předchozích. Ke své radosti jsem se nakonec dočkal a při pohledu na Rey, křížící Lukův meč s prskavkou toho neschopného otcovražedného parchanta v působivém lesním duelu, jsem se rozhodl pro čtyři hvězdičky (což je hodnocení, které bohužel v konfederační stupnici nemá ekvivalent). ()

prdelitos 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšená. Kamera, střich, staré známé postavy a nové se taky dají. Samozřejmě zápletka nic nového pod sluncem - ani v naší galaxii, ale prostě mě to opět dostalo. Je mně líto, že to musel odnést Solo, ale tuším že synek se strýcem nějak vyvolají jeho ducha a na to se budu celé dva roky strašně těšit. ()

Slida79 

všechny recenze uživatele

No nevím nevím moc logiky to nepobralo...bohužel za mne by byli i jen 2*...ale herci mi přišli slušný...jen ten scénář ach jo... ()

Damnsinead 

všechny recenze uživatele

Na epizody IV - VI to nemá, ale jinak moc hezké. Potěšil mě návrat starých známých, nováčci jsou taky sympatičtí. Jinak všechno při starém, ale Kylo Ren na Darth Vadera opravdu nemá. Na druhu stranu je fajn, že tam na každém kroku nevyskočilo nějaké šišlavé monstrum (zdravím Jar Jar Binkse) nebo podobné kreatury. Jak vidno, jde to i bez nich. Kdyby tímhle stylem natočili epizody I - III.... ()

brody1988 

všechny recenze uživatele

Nechápu některé komentáře zde... Ohraný příběh, ale jsou to SW, tak 4 hvězdy... WTF??? Jo, jsou to SW, ale je to epizoda IV, nebo VI, tj jedno. Mělo by jít hlavně o příběh, ne? A ten už tu byl, dokonce 2x... Zklamání roku. 1 hvězda za droida a toho hláškujícího čmouda. Druhá za to, že už tam nebude Solo. A ten záporák??? Vypadá na 20 a hrůzu pouští jen když si sundá helmu a promluví, spratek ze zmijozelu co by nevyděsil ani Nevilla Longbottoma. ()

pekgi 

všechny recenze uživatele

Fakt nechápu, jak může mít tadle slátanina tak vysoký hodnocení. Herci odvedli kus práce což mě přijemě překvapilo. I když hlavní hrdinka chvilkama vypadá, jako by se zrovna vyléčila z Daunova syndromu... Ale sakra co to je za zápletku?? Už nemáme hvězdu smrti, ale planetu. Hlavní záporák je přiteplenej, bradavičnatopihatej ubulínek. Proč si sundaval tu masku?? jeho jediný klady byl skvěle provedenej meč a jeho záchvaty vzteku ale to je tak všechno. Opravdu nechápu jak nějaká cuchta bez tréningu a absolutním nevědomí co je to midichlorian může sesekat trénovanýho Sidskýho lorda? Za mě nejhorší díl celejch Star Wars ()

Lillyilly 

všechny recenze uživatele

Jediné co mi vadilo je to, jak až příliš často a někdy až moc rádoby vtipně dávají vzpomenout na předchozí epizody. A že nástup původních postav (Leia a Han) jsou až příliš napjaté/ dramatické nebo jak to říct. Kdyby byly zapojeny tak jako mimochodem, bylo by to víc ok. Jinak akce od začátku do konce a příběh docela dobrý. Hlavní postava Rey je mi sympatická. Snad jen jediná výtka, že je furt zadejchaná jak kdyby měla astma - proč???? Šla jsem na to dvakrát a podruhé už jsem to brala jako samozřejmost, že takto prostě Star Wars Epizoda VII je a bude a těším se na další díl. ()

babuška 

všechny recenze uživatele

Pro mně osobně zklamání.Nikdy jsem nechtěl Star Wars recenzovat až do dnes. Nejhorší ze všech dílů ságy co se týká děje. ()

Perat 

všechny recenze uživatele

JJ se natolik bal, ze by snad nekoho urazil, az natocil naprosto nic neprenasejici rekapitulaci predchozich dilu jen s misty omlazenou varkou postav. Btw, nechapu proc nepredabovaly Carrie Fisher. Ta pani ztezi otevira pusu a neni ji temer rozumet. Tohle se nepovedlo. ()

Vinnie_Black 

všechny recenze uživatele

Prvotní nadšení poněkud ochablo. Nezmizelo ale ochablo. Značně. Už jen hlavní role. Ústřední duo působí hrozně uměle. Afroameričan a rádoby badass mid-20 female propagonist. Je to problém? Ne. Černocha už jsme tu jednou měli. A byl excelentní. A ženských hrdinek jsme měli taky několik a žádná nepůsobila tak nuceně. Zkrátka a dobře ústřední duo nějákou magií zvládají věci které jiným postavám trvaly jeden díl trilogie. Já jen s pláčem vzpomínám na to jak se Luke málem zabil v momentě kdy ho dostal do rukou. Ale bum zde je Fin který je schopný porazit trénovaného sitha. Proč kurva ne ()

Bondík 

všechny recenze uživatele

No zatím nevím jestli malé ano nebo malé ne. Jsem z toho trochu rozpačitý. Nejsem skalním fanouškem této ságy, spíše je to pro mne nostalgie, ale myslím, že na genialitu pana Lucase se bude těžko navazovat. Ale budoucnost ukáže co z toho autoři dostanou. ()

tejuczka odpad!

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání. Casting nových hrdinů naprosto zklamal, v místech jsem nevěděla, jestli jsem na star wars nebo na jeho parodii. Vše kompletně předvídatelné a nudné. Samozřejmě feministka co je celý život sběračka z ničeho nic porazí cvičeného nástupce "Sithů" rozmazleného synáčka Hana Sola a Lei.... No samozřejmě jak jinak. Ani hudba neodpovídá Star Wars které známe... V porovnání s Jurským světem, který byl také pokračováním bijáku Jurský park musím s politováním říct, že Jurský svět nezklamal, potěšil, pobavil a lidi se na něj koukají znovu a zas. U Star warsu, na který se čekalo tak dlouho jde jen o zneužití jména a zklamání fanoušků.... Pro člověka co na Star Warsech vyrůstal je to opravdu obrovské zklamání... Škoda peněz jít na to do kina.. ()

psycho.ta 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Deset let od posledního dílu jsem na SW šla bez jakýchkoliv pocitů, očekávání, čtení zdejších komentářů a podobných banalit, jaké obvykle dělávám když se již - v tomto případě několik let - těším na dlouho očekávaný film. Pouze se zhlédnutým trailerem, po kterém jsem byla lehce navnaděna na jakoukoliv vesmírnou bitku, jsem se nechávala do poslední chvíle překvapit. A musím uznat, že se mi dostalo dvouhodinového uspokojení veškerých mých filmových smyslů. Celý příběh šlape jako hodinky, efekty jsou monumentální, herecké obsazení naprosto parádní i roztomile vtipné, kamera je vždy a včas tam kde má být a soundtrack už vůbec není třeba jakkoliv komentovat. DR naprosto úžasná, HF ukázal, že je ve svém věku stále TOP, JB z Attack the block jsem poznala, až po dlouhém namáhání mysli. J.J. Abrams a jeho inovované SW = 136 minut spokojeného úsměvu na tváři a za mě naprosto zasloužených 5***** ()

KraLuban 

všechny recenze uživatele

Pro případné kamenovače - ANO, jsem (docela velký) fanoušek Star Wars. Ale NE, tenhle díl mě tedy opravdu nenadchnul. Přemýšlím, jestli není vlastně vůbec ze všech nejslabší (nablblou "dětskou" jedničku ale sotva něco strčí do kapsy...přesto i tam TO bylo). Ale tady ne - může to být řemeslně slušné, přesto to NEMÁ: atmosféru ostatních SW, dobré a zajímavé hrdiny (dobře, Rey je slibná, což ale bravurně zazdívá zcela marný Finn), zabít Hana Sola hned v prvním díle možné trilogie je úplná zvrhlost, hlavní záporňák připomínající mladého Severuse Snapea není děsivý či aspoň zajímavý (jako Darth Vader) ale pouze trapný a především, neměl během vůbec sundavat masku. Pohled na zestárlou Carrie Fisher taky není úplně fanouškův sen - prostě se tak nějak čekalo, že po konci epizody VI žili někde happily ever after. A ono ne. A dokonce se ani po nějakých dvaceti letech nedočkali míru (která galaxie by zvládala žít v neustálé válce, aniž by se zhroutila ekonomicky...?). Plus technologie je dvacet let po posledních událostech podle všeho mizernější, než v době prvotní trilogie (myšleno epizody I - III). V zásadě by se dal celý příběh shrnout slovy Han Sola (než ho Abrams odrkouhnul) "ono se to vždycky nějak udělá"....takže za mě se tohle "zplichtění", pokud to byl záměr, opravdu nějak nepovedlo. Jasně, SW si na sebe vydělají vždycky, ale podle mého názoru tohle fanouška prostě nemůže potěšit. Shrnuto - slabý příběh, jediný zajímavý hrdina (Rey), pokud by nebylo jí, ani bych na další díly nešel. Pokud vůbec půjdu. Zcela zapomenutelný film a Zklamání roku. Pokud takhle mají vypadat nové SW, nechť nás tedy fakt provází síla...40%. ()

RoSo 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí som mal zmiešané pocity. Podobne, ako keď prišiel nový James Bond Daniel Craig. Dobré, nadupané, ale bez tej starej charizmy. Kvantum akcie, málo dobrodružstva, slabý príbeh. Sila nikde, film má zaslúžene miesto v Tescu medzi farbou na vlasy a plienkami. ()

Lukido 

všechny recenze uživatele

Môj, prvý Star Wars hneď na veľkom plátne ,no návštevu kina neľutujem ,nikdy ma to k tejto vesmírnej ságe neťahalo ,ale teraz si určite pozriem aj staršie diely a teším sa na pokračovanie:) Geniálne ()

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama