Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (187)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Dozajista jeden ze slabších ST filmů, který ale nezklame fandy, ani příznivce Sci-Fi. Trochu patetické a tempo je pomalejší. Záporáci působí jako doslova "šedá masa" uměle dosazených ošklivců tak, aby už od pohledu působili záporácky. No zkrátka je to horší, ale kvality to má. Např. skvělá hudba, dějový spád a zápletka. Za mě 65% = 3/5 ()

Death 

všechny recenze uživatele

Star trek: Vzpoura neni rozhodne nejakym prevratnym ci inovativnim dilem serie, jedna se spise o remeslne velmi zrucne vykonanou praci. Pro me je to presne ten typ filmu, ktery sem chtel videt(tzn. vesmirne bitvy, prestrelky phaserama, zajimavy pribeh, par nepekne vypadajicich mimozemstanu, trocha humoru..). Kdyz bych mel neco vylozene ocernit, tak je to scenar(podotykam ale pouze na nekolika malo mistech). Nektere momenty jsou mozna az moc brnkajici na emoce a mel bych i par dalsich poznamek, co je ale dulezite, scenar jako celek celkem funguje. Je to zkratka velka masina, ktera se cas od casu trosicku zacne zadirat (jeste ze je po ruce vzdy dost oleje:)). Bohuzel filmovemu Star treku uz asi definitivne odzvonilo, coz je velka skoda. I prumerny Star trek je totiz stokrat lepsi nez sci-fi typu Ruda planeta, Mise na Mars... ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Devátá třída (ne základní, ale Star Trekovské školy :D). Pamatuju si, jak jsem si film půjčil z půjčovny a doma hltal minutu za minutou přimraženej k obrazovce. MAZEC! Nevinná Baku vesnička, kolem pobíhající děti, idyla ideálního života a doto rozbroj, akce, phaser blasts a násilná Sona. Dat, kterej překonává veškerý myslitelný hranice je ještě lepší než kdy dřív a zdaleka nejen on. Frakes, tedy Will (nebo jak chcete) dává vyniknout režijně všemu. Prostě všemu co na screenu vidíte. Herci a štáb, to je kouzlo.. Devátá třída nemá chybu, 5 hvězd bez diskuse. Abych nezapomněl! Jerry Goldmisth jakož ostřílený skladatel a jeden ze základních kamenů Star Treku vytvořil dokonalej idylickej/nevinej úvodní motiv. Když si pustím OST, tak se ponořím do svýho vesmíru, kterej nelze ničím narušit. Star Trek po devíti filmech snad ani nemohl mít lepší skóre. Je do nebe volající, že u Star Treku na ČSFD není extra hodnocení navíc, tady by si to rozhodně zasloužilo. 150 procent. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Navzdory nižšímu hodnocení musím říct, že mi se tenhle díl líbil. Příběh byl dobře vystavěný, stopáž tak akorát, že nedošlo ke zbytečnému natahování. Dokonce se mi to líbilo hodně. Je fakt, že vesmírných soubojů tady je poskrovnu, ale na druhou stranu docela vydařený. Jde spíš o filozofičtější díl, ale i přesto je zde akce dost. Možná že zarytému fanouškovi bude vadit že zde nelítají fotonové torpéda od úvodních po závěrečné titulky. Já na tom neshledávám nic špatného a nemám ani moc co vytknout. Já jsem spokojen. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Bez zbytočného komentára a vysvetľovania dôvodov prečo také hodnotenie, nikoho nepresviedčam o správnosti môjho názoru, ale patrí to do jednoducho do tématiky mojich naj seriálov a tým je povedané všetko... ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabsi celovecerni trekkie film a to jsem je vzal postupne vsechny od zacatku. Ani presne nevim proc, hlavni herci byli celkem standardne dobri, ustredni hudebni motiv od Goldsmithe nadherny, ale vsechno mi to prislo priserne serialove. Kdyby to nemelo hodinu a tri ctvrte, mam pocit ze koukam na dil Next Generation. Nesahalo to po paty ani First Contactu, natoz nejnovejsim pocinum od Abramse. Na to, ze se jedna o relativne novy film (1998), vsechny kulisy pusobily plastove, kompars vylozene jak stadecko bez dusi, triku bylo malo (vpodstate jedina vesmirna trochuakce prisla az ke konci). A jindy vtipny Data tu byl spise trapny. Pritom hlavni tema bylo zajimave a pointa jeste vic. Ale chybel mi ten feeling velkeho filmu, a trochu jsem se nudil... ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"Well, of course, I'm tempted. Who wouldn't be? ...But some of the darkest chapters in the history of my world involve the forced relocation of a small group of people to satisfy the demands of a large one. I'd hoped we had learned from our mistakes, but ...it seems that some of us haven't. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Startrekovska klasika, zadne casove paradoxy, zadne zachranovani Zeme, proste vesmirna detektivka kdesi daleko. Po novych "startrecich" (fakt musim do uvozovek) ENT a ST11 si tohoto filmu vazim vic a vic. Obavam se, ze alespon teto kvality uz zadny Star Trek nedosahne (... 2014 stale ne ...) ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Solidně odvedený sci-fi film a lehce nadprůměrný díl z nesmrtelné ságy. Bohužel všechno co je zde dobré (mě se zde nejvíce líbil velice podařený příběh) je zastíněno faktorem vysoké nudy. Vzpoura může oslovit hlavně pravověrné fanoušky, normálního diváka může spíše uspat. ()

Scytale 

všechny recenze uživatele

To, co mohlo být epizoda v televizní sérii (max. tak ještě double epizoda), se realizovalo ve zbytečně rozplizlé formě na filmovém plátně. Celé to navíc stálo neuvěřitelných 58mio dolarů ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Víte co mě na tomhle filmu štvalo nejvíc? Ta malost. Právě ta způsobila, že celá zápletka působila nepatřičně. Dělat takové haló kvůli 600stům lidem/humanoidům je fakt něco, co nedávám. Na tomhle postavit sci-fi film je fakt masakr. Kdyby to bylo pojato z trochu globálního hlediska (ciž by stálo mnohem více peněz - pozn. aut.), tak už by se dalo mluvit o např. globální katastrofě a to vždy přinese více pozornosti a možností pro natočení. ()

provitamin 

všechny recenze uživatele

Akčné scifko, ktoré má síce dostatok akcie, ale necháva ma pomerne chladným. Nevedel som si nájsť vzťah k tomuto príbehu, len som sledoval čas koľko ešte ostáva do konca. Vmiešavanie sa Federácie do občianskej vojny asi nie je to pravé orechové pre 100-minútový film. A záporák tiež nič moc. Jediné čo zaujalo, bol anglický spev Picarda a Datu hneď z úvodu snímku. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Všiml sis, jak se ti zvedla prsa?" Poté, co jsem se s Hvězdnou flotilou vydal "Do temnoty", rozhodl jsem se pokračovat v doplňování a oprašování mých znalostí Star treku, abych byl připraven vydat se ještě letos, nebo příští rok na cestu "Do neznáma". A jak jsem psal ve svém posledním komentáři, čekala mě "Vzpoura", na které mě zaujala především úžasná výprava a hudba, ale jinak mě tento snímek nechal celkem chladným. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*V PRÍTOMNOSTI, BEZ STRACHU Z BUDÚCNOSTI* Veľmi príjemne plynúci film, prehľadný a bez zbytočných komplikácií v deji. Centrom filmu je malá skupinka ľudí, akýsi technologickí askéti, ktorí pôsobia dojmom agrárnej spoločnosti, no i napriek tomu sú centrom pozornosti vyspelých civilizácií. Kapitán Picard zažíva ľúbostné vzplanutie a je v tomto filme taký spravodlivý, že spravodlivejší nemôže byť azda ani ten náš Najvyšší. Film možno vnímať aj ako odkaz na množstvo udalostí z histórie ľudstva, ako obraz toho, čo všetko je žijúca bytosť vedomá si svojej smrteľnosti schopná urobiť pre dosiahnutie"nesmrteľnosťi", či ako varovanie pred prílišnými aktivitami v oblasti génovej manipulácie. Svoj odkaz si vo filme nájde každý. Verdikt v 1 vete: Taký milý humánne orientovaný startrekovský film s morálnym ponaučením. 15.09.2010 ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

V jádru se jedná o standardní epizodu seríálu nataženou do celovečerní stopáže. Na to, že se jedná o součást výstavní filmové ST série určené pro širší masy diváků a pro kina, působí vizuál na můj vkus až příliš televizně (především děj ve vesnici na planetě Ba'ku). Po příběhové stránce nelze prakticky nic vytknout - napětí, dobrodružství, poznání i typické startrekovské přesahy a etika, vše je zde v míře vrchovaté. ()

IvoB 

všechny recenze uživatele

Nepříliš zajímavé pokračování. Má svoje lepší chvilky – především v rovině některých efektních či odlehčených scén, avšak oproti některým předchozím dílům (hlavně v porovnání s VIII.) působí spíše jako dvojdíl seriálu. Akční scény jsou slabší a příběh nepatří mezi ty nejpoutavější. Je to prostě takovej průměrnej, ničím zvlášť vynikající díl, který fanoušky neurazí, avšak ty ostatní už bude chvílemi nudit – 3* (5/10) ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     "Jean-Luc, we're only moving 600 people." "How many people does it take, Admiral, before it becomes wrong? Hmm? A thousand, fifty thousand, a million?"     Tretí diel "Novej generácie", ktorý ako prvý znamená kvalitatívny pokles a ktorý mi privodil značne rozporuplné pocity (poväčšine rozpačité). Najskôr ma potešilo, že po predošlom temnom diele, až príliš prešpikovanom akciou, prišlo odľahčenie so zaujímavými myšlienkami (vyspelá civilizácia odmietajúca stroje) a príklonom k pôvodnému startrekovskému duchu. Zaujímavo je tu predostretá aj tá morálna dilema "600 jedincov proti miliónom", ponúkajúca dva pohľady, z ktorých oba majú tak trochu pravdu. Dlho som sa však netešil, keďže to časom začne skĺzavať do akejsi limonádovej telenovely. Prebiehajú tu hneď dve romantické linky ("I should warm you, I've always been attracted to older women."), obe pôsobiace hodne nasilu. Úplne najhoršie sú však tie príšerne strojené prejavy osadníkov, na čele s topornými pajácmi Anij (Donna Murphy) a Danielom (Hugh Kelly). Vo všeobecnosti sú postavy úplne nezaujímavé, snáď s výnimkou Data, ktorý to aspoň trochu oživuje (porucha, vzťah s chlapcom). A ak som pôvodne kvitoval, že to nie je plné bezduchej akcie, tak nakoniec sa to zvrhne aj na ňu (útok dronov). Čo sa vizuálnej stránky týka, tam mám tiež veľmi zmiešané pocity - niečo vyzerá úchvatne (zábery vesmíru, hmlovina), niečo zase až smiešne, očividne umelo (otrasné útočiace drony, model vesmírnej lode v hmlovine). Dokonca sa mi tu príliš nepáčila ani hudba Jerryho Goldsmitha, miestami poriadne presladená, až vtieravá.     "Captain, they're ignoring my attack." ()

willis 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl tenhle příběh součástí tv série, bylo by to v pořádku. Od ST filmu ale očekávám něco šmrnocvnějšího. (4.11.2004) ()

Reklama

Reklama