Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení - Série 1

(série)
Česko, 2014, 14 h 10 min (Minutáž: 58–64 min)

Hrají:

Bolek Polívka, Ondřej Vetchý, Filip Blažek, Petr Stach, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Ondřej Malý, Petra Hřebíčková, Igor Bareš, Roman Štabrňák (více)
(další profese)

Epizody(14)

Recenze (31)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší český krimiseriál, který kdy vznikl (a kterému se ani nemůže žádný jiný vyrovnat) mi dlouho unikal a upřímně - nebýt příchozí třetí řady - asi by v tom bohužel stále pokračoval. Naštěstí jsme první řadu slupli jako malinu během pár dní a až na pár výjimek mě většina případů opravdu vtáhla. Tak snad zbylé dvě sezóny dostojí stejné kvality. [viděno v iVysílání] ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud se tvůrci našich seriálů o kriminalistech drží domácích zdrojů, dopadá to mnohdy tak, že jsem nepokrytě spokojen (a když už se nechají inspirovat jinde, mělo by to vypadat jako Pustina). No, a zjevně platí, že Česká televize je v tomto ohledu o několik tříd výš, než naše komerční stanice, které se zoufale snaží točit české verze Kriminálek Las Vegas, Miami a podobně, přičemž je výsledek už předem jasný. První řada Případů 1. oddělení mě zaujala, bavila i občas zklamala, ale ta zklamání byla spíše jen drobnostmi, takže nemohla výrazným způsobem ohrozit můj výsledný dojem z celé této série. Po čtrnácti epizodách tedy mohu zodpovědně prohlásit, že jsem byl velmi spokojen a myslím si, že právě toto je cesta, kterou by se měli čeští tvůrci ubírat. / Poučení: První série potvrdila platnost těchto dvou pravidel: Každý vedoucí pracovník je blbec (z určitého úhlu pohledu) a Hovno vždycky padá dolů. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem se v posledním díle 1. série dozvěděl, že policie má při objasňování vražd úspěšnost 93%. To je slušné, ale kdybych se do vyšetřování zapojil já, uznávaná kapacita na jakoukoli problematiku, tak by ta objasněnost zaručeně klesla. Já totiž neumím řvát na sprosté pachatele ani sprosté podezřelé, neumím je podplácet cigaretami a neumím je ani obelhávat. To vše detektivové z 1. oddělení zvládají brilantně, i když kpt. Pražák by evidentně nemohl projít přes psychotesty a por. Sršeň by se k policii dostal pouze díky známostem nebo chybou v Matrixu. Ovšem vše nad řadovými detektivy je dokonale ze života - otcovsky přísný plk. Jeřábek, věčně nespokojený (a samozřejmě neschopný) velitel mjr. Korejs, praktický zástupce velitele mjr. Kozák, morbidně vtipný patolog MUDr. Vojíř, skvostně nevrlá státní zástupkyně JUDr. Švihlíková i líný soudce JUDr. Chyňava. Jenom ty případy nejsou až tak skvělé - pachatel je buď znám neuvěřitelně rychle a pak se po něm dlouze pátrá, nebo se čeká na náhodu, případně vše vyřeší vševědoucí mjr. Plíšek. Mě to baví tak na 70%, ale v záplavě všeobecného nadšení mi můj obranný mechanismus velí zaokrouhlit dolů. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zjištění, že nemám ohodnocenou první sérii, hanba mi, vrátila jsem se zpátky v čase.. A pořád to na mě funguje, ta herecká parta, co se tu sešla, je prostě báječná.. Jednotlivé případy jsou zajímavé, poutavé a někdy i dost napínavé.. U mě opakovaně spokojenost, jedná se o zdařilou kriminálku.. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před lety se jako z čistého nene na ČT zjevila nová kriminálka, která dosti vybočuje z řady mnohých kriminálek, které se u nás vyprodukují, a to díky aspektu výborně napsaných postav, které opravdu vypadají, jakoby vypadli z reálného policejního oddělení, a nejsou to žádné dokonalé archetypy policajtů, ale každý má své chyby a problémy. U jednotlivých dílů pak vidíme detailní pohled do vyšetřování, ale opět vidíme i případné chyby či neduhy, které se u policie stávají. ()

Galerie (328)

Zajímavosti (108)

  • Vyšetřovatelé Anděl (Petr Stach) s Pražákem (Filip Blažek) jedou v čase 44:50 ulicí Olšanská na východ směrem k Vysočanům. Dostanou hlášku, že podezřelá se nachází ve Vysočanech a Pražák nesmyslně strhne řízení do protisměru a jede na západ směr centrum. (m4l4rki)
  • V čase 24:15 mjr. Korejs (Miroslav Hanuš) kritizuje práci vyšetřovatele mjr. Plíška (Boleslav Polívka) a říká, že už je starý na práci na prvním oddělení a že by měl už raději chytat ryby a vzpomínat, jak lovil sudy na Orlíku. Seriál tak naráží na tzv. Orlické vrahy, které mjr. Plíšek vyšetřoval v prequel seriálu s názvem Devadesátky (od r. 2022). V seriálu Devadesátky ale kvůli korelaci věku hraje v té době ještě kpt. Plíška Martin Finger. (Drinian)
  • Filmová Generální inspekce bezpečnostních sborů je na adrese Argentinská 286/38, Praha – Holešovice. Skutečné GYPS však sídlí na adrese Skokanská 2311/3 v Břevnově. (sator)

Reklama

Reklama