Reklama

Reklama

Hazel a Gus jsou dva výjimeční teenageři, které spojuje kousavý humor, pohrdání konvencemi a především láska, co s nimi cloumá. Jejich vztah je o to neobvyklejší, že se seznámili a zamilovali během setkávání na sezeních podpůrné skupiny pro boj s rakovinou. Hazel Grace Lancasterové (Shailene Woodley) je šestnáct let. Má ráda (a zároveň toleruje) své někdy až příliš starostlivé rodiče a právě se zakoukala do mladíka jménem Gus Waters (Ansel Elgort), který se na oplátku zamiloval do ní. Jak se sbližují, Hazel a Gus společně prožívají své obavy vyplývající z jejich zdravotních problémů a zároveň sdílí lásku ke knihám, včetně Hazelina oblíbeného románu Císařský neduh. Mnohokrát se marně snažila spojit s autorem knihy, samotářským Peterem Van Houtenem (Willem Dafoe). Když se Gusovi podaří Van Houtena zkontaktovat, spisovatel je oba nečekaně pozve do Amsterdamu. Gus je rozhodnutý vzít Hazel na cestu, aby našla odpovědi na všechny otázky, které kdy ke knize měla. Ale odpovědi, které hledá, nepřichází od Petera Van Houtena. Přichází z velkého dobrodružství, které Hazel zažije s někým, koho se nebojí milovat a kdo jim oběma dal něco, co Hazel nazývá „Malou věčností – nekonečnem mezi sečtenými dny." (CinemArt)

(více)

Diskuze

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Beckett51

Nikdo se u Gladiátora nechlubil, že "jednoho z nich potkal a inspiroval se jeho životem". To zaprvé. :)

Zadruhé je rozdíl, pokud nějaký velkofilm vypráví příběh, který zasáhne tím, jak je odvyprávěný. Takto jsou stavěné příběhy odnepaměti. Ale pokud film stavíí na tom, že hraje na city a má tam svoje rádobyklišé (něco s tou vigaretou furt jak tam bylo), tak je mi spíš z toho zle. Nevim, možná je to tím, že nejsem cílová skupina tohohle filmu, prostě jsem se s postavami nedokázal ztotožnit a přišly mi silně nesympatické. Asi to bylo (nejen) proto, jak tam byly ty různé rakoviny prezentované.

Je to už dlouho co jsem to viděl, kdoví, třeba jsem to podcenil a nesedlo mi to zrovna tehdy. Ale když u filmu cítím, že hraje na city tím způsobem, co mi je nepříjemný, tak to automaticky zavrhnu s nechutí. A to co tady cítím jsem u Gladiátora nebo Statečného srdce necítil. :)

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

môžeš dať kľudne dve aj menej, nič sa nezrúti kôli tomu (:

 (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Nebralo mě to tak jak ostatní filmy s podobnou tématikou, chvilkama jsem se opravdu i nudil. Zažrat se do toho dalo jen velmi těžko a sám jsem si k filmu hledal tu správnou cestu, ale jaksi to moc nešlo. S hodnocením jsem raději počkal pár dní a pořád ještě nevím, jak hodnotit. Dávám hoooodně slabší tři hvězdy.....mohlo to být prostě lepší.

na příspěvěk reagoval Mukade

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Když se to tak vezme, tak například Gladiátor, Statečné Srdce nebo jiné opěvované fláky jsou vymaštěný kraviny, protože takhle to vůbec s gladiátorama nebylo a ani s Wallacem. Teď je otázka. Je horší historická nepřesnost nebo lékařská nepřesnost? :)

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

Badmaniak

mhm, môžte si tu drukovať, ale: IMDb - 78% (250000 ľudí, 30-40 ročný len o 2 desatiny nižšie hodnotenie) .Rotten tomat. - kritici 81%, ľudia 85% a spoločný záver kritikov je: "Wise, funny, and heartbreaking without resorting to exploitation, The Fault In Our Stars does right by its bestselling source material." Ste proste medzi tými troma percentami (imdb) čo tomu dávajú 0-30%.  (:

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Mě to nepřišlo emocionální vůbec. Totální vymaštěná kravina. Prý že to bylo inspirované skutečnou dívkou s rakovinou, ale jak jsme tu psal už dříve, takhle se ženská s vodou na plicích rozhodně nechová...

A navíc, spíš to byla emocionální vydíračka, než aby to zasáhlo někoho jinýho, než cílovou skupinu mladých děvčat. A to jsem měkej a u slaďáren si rád zabulim, ale tohle nešlo...

na příspěvěk reagoval Mukade, Beckett51

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Krásný film, jenom mi trošku déle trvalo jej shlédnout konečně celý, filmy s tématem nemocných lidí, hlavně dětí a teenagerů mi nejsou moc po srsti, většina mé rodiny na rozdílné typy rakoviny umřela. ale věřím, že film např. Now is good bude asi ještě horší v tomto ohledu. Knihu jsem začala už číst a ačkoli je jiná (jako vždy), tak stojí za to.

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

dík za info. A rozmýšľam či a do akej mieri ovplyvnilo jej umiestnenie v tej hitparáde to, že sa ukázala v (asi) poslednom filme hore bez :) (aspoň trocha iste snáď, či ani trocha? neviem :)

JIRKKA

JIRKKA (hodnocení, recenze)

Mně by se to docela líbilo, nebýt dvou věcí. Za prvé se tam moc filosofovalo a pak mně málem odrovnala ta tleskací scéna. Ta scéna sama o sobě byla hezká a romantická, ale tím potleskem jí totálně zabili, prostě Hollywood, měli jí nechat doznít. Ale jsem staršího data narození, tak asi proto mám raději reálnější náhled na tohle téma. Naopak skvělá scéna je, jak hlavní hrdinka domlouvá svým plicím ,,One more week,, tím chci říct, že tyhle filmy je asi lepší sledovat v originále a taky to, že Shailene Woodley, je hlavním kladem toho filmu. Pro zajímavost - Shailene Woodley je tento týden na 7.místě hitparády STARmeter na IMDb.com, minulý týden na Top 4.  Ansel Elgort na 149. místě, minule Top 87. A v hitparádě filmů MOVIEmeter na IMDb.com, jsou Hvězdy na 74.místě, minule Top 56.

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

Badmaniak

už si možno nepamätám dobre, ale sa mi zdá, že tam nebehala, len chodila kade tade :) . Ostatné tvoje medicínske veci, keď ich povie lekár alebo iný príslušný odborník, tak tomu uverím. Si ty to? :) 

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Mukade

Je rozdíl mezi zatopením plic vodou a jejich absencí. Člověku v pohodě stačí jedna plíce, ale zatopení plic z 50% je docela na pováženou, přitom matematicky jak to bereš ty by to mělo být to samé...

A stále mluvím o tom samém, že pokud člověk dokáže běhat po městě a za uatem a já nevim co, tak dokáže i vyjít v pohodě schody. To je základní fyziologie lidského těla, kolik co potřebuje námahy/energie/kyslíku... :)

na příspěvěk reagoval Mukade

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Vôbec to nie je až také jasné, presne od toho totiž nosia zo sebou čistý kyslík vo fľaši... Sú veľmi rôzne stupne nedostatočnosti pľúc okysličovať krv,  a tak môže byť napr prípad, že keď "fľaša" dajme tomu kompenzuje 30% a človeku fungujú pľúca na 70%, tak s fľašou máš 100% okysličovanie krvi...Akurát že ju musíš vláčiť všade zo sebou, "pobehovať"  ale kade tade môžeš. Havlovi odoperovali polovicu a ešte sa potom aj znova oženil (+prezidentovanie...)

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Mukade

To že jsem napsal o ejdnom případu, neznamená že je jediný. Tady jsem měl možnost zažít to zblízka.

Ale z hlediska fyziologie a potřeby energie či kyslíku pro různé úkony vím na 100%, že takhle se člověk s rakovinou nechová.

Takže i kdybych neznal žádný případ, tak je to více než jasné. Pokud nevěříš, někdy si zajdi na onkologii, nebo se zeptej kohokoliv, co má problémy s dýcháním.

na příspěvěk reagoval Mukade

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Z toho čo si doteraz napísal viem :) .Spomenul si len toho jedného čo poznáš s rakovinou už predtým. Znalosť 1 prípadu  nestačí

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Bluntman

S tím kýčem máš úplnou pravdu. :)

Že prý to bude o něčem jiném, než ostatní filmy, a mě to přišlo ještě kýčovitější než kdejaká romance, a mnohem horší než jiné emoční vydíračky co se týká umírání...

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Mukade

Jak víš, že já či někdo z mých blízkých není onkolog? :)

Nicméně mám blízké zkušenosti s člověkem, co má rakovinu v metastázi na plicích a musí mít kyslíkový přístroj. A rozhodně se nechová takhle.

 

Je pravda, že film nikde nepíše, že by se mělo jednat o popis nějaké smrtelné nemoci, nicméně když už film zneužívá určtié nemoci, aby vybudil slzičky, tak ať to aspoň dělá správně...

na příspěvěk reagoval Mukade

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Já bych tomu filmu nevytýkal, že v něm řada věcí odporuje skutečnosti, protože nikde není slíbeno, že v něm průběh smrtelné nemoci bude realisticky motivovaný. Spíš je nesnesitelné, že v prologu hrdinka deklaruje, jak se Hvězdy nám nepřály bude odlišovat od všech těch předvídatelných romancí, aby se pak stala přesně takovou a všechny jejich zápory ještě znásobila (první polibek je vrcholem demence a ukázkovým příkladem, o jak nesnesitelný umělecký kýč se jedná).

na příspěvěk reagoval beba789, Badmaniak

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

Badmaniak

mno, keď mi to tu povie lekár onkológ alebo sestra pracujúca na onko, ktorí teda majú štatistický prehľad čo je a čo neni možné u takýchto onko pacientov, tak to budem brať za bernú mincu... :)

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Mukade

Aspoň by to byla reálná vydíračka. :)

 

O tom druhém poschodí jsem tu právě mluvil. Do druhého poschodí nevyjde, ale když má chodit venku, tak běhá jak kamzík. Může mít sex, což je absolutně už nereálné a více obtížné než vyjít do druhého poschodí. I s trubičkama v nose. :)

Člověk s rakovinou by vypadal jinak a byl by rád, že dojde z pokoje do auta... A nebo je na tom natolik dobře, že může vyjít klidně i do druhého poschodí bez problému. Samozřejmě u třeba nemocných kyčlích je obrovský rozdíl mezi chůzí a vyjitím do schodů. U dušnosti je ale ten rozdíl nepodstatný, vzhledem k pohybu a námaze těla.

Ale to nemá smysl rozebírat. PRostě to byla jen jedna z mála věcí, co tam byly nereálné a rakovina tam byla hodně blbě znázorněná.

na příspěvěk reagoval Mukade

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

Badmaniak

zrovna veľa tam toho nenaskákala, ledva vyšla na druhé poschodie. To by bol veľmi zaujímavý film, o na lôžko pripútanom pacientovi. A bola by to aj oveľa menšia citová vydieračka, nie?! :))

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

mad_ness

Mimochodem "My sister's keeper" byla taky sice vydíračka, ale správným způsobem, kde nebyla žádná poskakující holka s rakovinou, jako by jí nic nebylo. Navíc to bylo o sesterské lásce a sobecké lásce rodičů, atd.

Tady jsem nějakou hlubší myšlenku neviděl.

na příspěvěk reagoval Mukade

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

mad_ness

Takže se vlastně můžem shodnout že to byl vlastně "toctový film + téma o rakovině".

Kdyby tam ta rakovina nebyla, mělo by to o 20% menší hodnocení. Takže se dostáváme k tomu, že to byla emocionální vydíračka, aby dostali právě tu sledovanost/oblíbenost navíc.

Souhlasím, že je to individuální, ale také vidím to, že na lidi působí i věci, o kterých vědí prd, ale je to pro ně "strašně dojemné". Něco jako typické americké "válečné" filmy, kde umírají tisícovky, ale pak se brečí nad ztrátou hlavního hrdiny. A tohle je pro mě emocionální vydíračka, protože užívá nereálných představ. O to je to horší, když děti pak mají zkreslené představy o životě, i když tady u rakoviny to zas takové škody neudělá...

mad_ness

mad_ness (hodnocení, recenze)

Badmaniak

tak asi to každý znáša individuálne nie?

Pre moju sestru bola podľa mňa oveľa väčšia vydieračka.. inak s tebou súhlasím, lenže toto nebolo o rakovine, ale o tom, ako sa mladí a chorí ľudia dokážu vysporiadať s každodenným životom, rakovina sa k tomu len pridružila, preto to celé bolo vzaté s ľahkosťou, mne osobne sa napríklad veľmi páčil vzťah medzi Hazel a jej rodičmi, v knihe to bolo ešte podrobnejšie... jo a nikto ťa predsa nenútil ísť na to :) a posolstvo pri takýchto filmoch je väčšinou jednoliate a keď si ho nevidel, tak smola no. :)

na příspěvěk reagoval Badmaniak, Badmaniak

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

mad_ness

Měl jsem v rodině člověka s rakovinou s metastází do plic. A viděl jsem ten postup, jak se ten člověk mohl chovat a jak mu bylo. Jak mu bylo, když měl chemo, jak mu bylo, když přestal s chemo, a jak potom dožíval právě na takovýchto dýchacích přístrojích. Nehledě na to, že nemusí jít jen o člověka s rakovinou, ale o jakéhokoliv člověka s dušností. Takže se dá tak trochu vidět, že tady to bylo celkem přeháněné, aby na jednu stranu vzbudili emoce, na druhou stranu nemuseli ukázat znčeného člověka, co je rád že dýchá. :)

A nikde jsem taky neřekl, že jediný vedlejší účinek chemo je vypadání vlasů, ale myslím, že tohle by asi nejvíc nabouralo jejich představu "romantického filmu", stejně jako to, že by člověk s dušností se choval jinak.

Prostě to beru jako emoční vydíračku, s nulovým poselstvím. Na 80% je to podle mne fakt slabota. Ale je to jen můj subjektivní názor, nikoho nenutím, aby se mnou souhlasil. :) Akorát jen, že se mi zdá nefér zneužívat rakoviny jako emočního taháku do kin, když ani pořádně neukáží jak to vypadá doopravdy.

na příspěvěk reagoval mad_ness

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Střízlivý názor = samochvála. Chjo, proč já mám hatery, u nichž by bylo překvapením, kdyby se zjistilo, že mají dvouciferné IQ. :-(

na příspěvěk reagoval beba789

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Mukade

U po všech stránkách zkaženého filmu nelze co kazit. ;) Zastánci si stejně nedovedou odůvodnit, co je na předloze a její adaptaci tak kvalitního, takže vedle dojmologické palby je třeba střízlivý názor.

na příspěvěk reagoval beba789

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

Bluntman , Beckett51

hej, myslí to vážne. Ja zas sa stotožňujem s (veľko)väčšinovým názorom kritikov: """consensus says, "Wise, funny, and heartbreaking without resorting to exploitation". """(wiki)

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Mukade

A kde že je psané, že člověk má sledovat a přispívat do diskuzí jenom u filmu, které považuje za velmi dobré či výborné? Na trollení tu jsou jiní, např. typické haterské přisírky formátu Becketta a podobných lidských špín.

na příspěvěk reagoval Mukade

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Mukade

protože on je poslední obranná linie v světové lidské hlouposti a chce nám ukázat, jak správně myslet :) Je to takovej Sheldon. Akorát asi tak 50x větší debil.

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

29.06.2016

Warcraft sice v Americe propadl, naštěstí to ale neznamená konec filmových fantasy. Hlavně studio Warner Bros., které se k žánru vrátí letošními Fantastickými zvířaty, je naopak hodlá tlačit co… (více)

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Hvězdy přejí X-Menům

Hvězdy přejí X-Menům

14.05.2015

Mutantí vesmír se nám roztahuje do šířky. Příští rok nás čeká X-Men: Apocalypse, kde se prý definitivně rozloučíme se „starou gradou", řada nových tváří ale bude pokračovat. Dále se objeví sólovky… (více)

Reklama

Reklama