Reklama

Reklama

Kateřina Veliká

(seriál)
  • Rusko Velikaja (více)
Rusko, 2015, 9 h 40 min (Minutáž: 47–49 min)

Režie:

Igor Zajcev

Hrají:

Julia Snigir, Natalja Surkova, Pavel Děrevjanko, Ilja Savičev, Sergej Šakurov, Mark Bogatyrjov, Pavel Trubiněr, Světlana Frolova, Olga Medynič (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Seznámíte se s příběhem ruské carevny v dobách raného dětství. Stanete se svědky jejích prvních 20 let života v Rusku. Dvacet let intrikaření, spiknutí, bojů o moc a lásku k Rusku. (Viasat)

Recenze (16)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Mám rád Britská kostýmní dramata, bohužel, jejich Ruský protějšek mě jaksi příliš nezaujal. Až příliš často se mi zdálo, že to u hlavních i vedlejších rolí dosti haprovalo, ať už v závislosti na hereckém umu, nebo někdy až příliš papírovém scénáři. Jestli by se dalo něco vyzdvihnout, tak to byli zajímavé hudební motivy. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Výpravou a kostýmy velmi kvalitní nákladný historický seriál snažící se až příliš vyrovnat a konkurovat americké tvorbě. Je v něm hodně politikaření, kterému divák neznalý historie příliš nerozumí. Je to takové plané až neruské, když vzpomenu na poetiku příběhů z ruských bylin, bohatýrských bájí a pohádek jako byl Sadko, Kamenný kvítek, Pohádka o caru Saltánovi, Ruslan a Ludmila, Vasilisa překrásná. Kdo není zasvěcen do ruských dějin má problémy se v ději orientovat. Nevtáhlo mě to do příběhu a přes kvalitní barvitou podívanou nebyla tam žádná postava, která by mne zaujala. ()

Reklama

HiroM 

všechny recenze uživatele

Konečně ruská tvorba kde necítím tolik zásah od soudruha Stalina, pardon - Putina a KS. Kostýmy a lokace krásné. Je z toho cítit taková ta "východní" tvorba, ale to k tomu patří. Bohužel nemám nastudovanou tuto historickou linii a časový úsek, abych zhodnotil kvalitu a zasazení do dějin.Zatím zhlédnuty 4 díly a líbí se mi celkem plynulý průběh, nikde to není skokem ani se to nevleče. 4 z 5. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takto si představuji perfektně udělaný seriál. Ač mapuje Kateřinin život jen od zasnoubení do korunovace, tak jsem se za celou dobu nenudil, a to 12 dílů opravdu není žádná malá porce. Jen jsem se kvůli těm parukám a uniformám občas ztrácel v tom, kdo je kdo. Ale tuto formu popisných kostýmních fresek mám hodně rád. Ve stejnou dobu, kdy jsem koukal, šli v televizi Tudorovci a musím říci, že kvalitou zpracování i dialogů je Kateřina Veliká dost válcuje. Historie Ruska je v dějepisu dost opomíjená. Tento seriál mě přiměl hodně hledat informace k jednotlivým postávám i ruským panovníkům, a tak doufám, že to není poslední historický seriál z ruské produkce, který jsem viděl. ()

cincala 

všechny recenze uživatele

Zajímavé! Existují dva ruské TV seriály o Kateřině Veliké. První se jmenuje Ekaterina (Kateřina) a natočili ho v roce 2014. V hlavní roli hraje Marina Alexandrova. Vysílala ho před cca 2 lety slovenská RTVS. Měl velký ohlas u diváků, ne ovšem u arlátů z Kavčích Hor. Takže český divák měl smůlu. Teď se v ČT rozhoupali a poslali do éteru ruský seriál Velikaja (Veliká) z roku 2015. Prvních pár dílů jsem žil ve vědomí, že se jedná o stejné dílo, které vysílali Slováci, ale s přibývajícím časem jsem pochopil, že se jedná o jiný formát. Osobně se mi seriál z roku 2014 líbil více, ale ani příběh s krásnou Julií Snigirovou nezklamal. Škoda, že skončil při korunovací Kateřiny Velké. Starší seriál se věnoval také období její vlády. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (1)

  • „Když jsem tu roli získala, trochu mě to vystrašilo a nějakou dobu jsme nemohla přijít na to, jak ji uchopit. Ale pak jsem si řekla, že jednoduše dám prostor tomu, jak ji vidím, a zkombinuji to s prvky své vlastní osobnosti,“ řekla o roli carevny herečka Julia Snigir. [Zdroj: časopis TV Max] (SONY_)

Reklama

Reklama