Reklama

Reklama

Dark Matter

(seriál)
Trailer
Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2017), 27 h 58 min (Minutáž: 42–45 min)

Předloha:

Joseph Mallozzi (komiks), Paul Mullie (komiks)

Kamera:

Craig Wright

Hrají:

Melissa O'Neil, Anthony Lemke, Alex Mallari Jr., Jodelle Ferland, Roger Cross, Zoie Palmer, Marc Bendavid, Melanie Liburd, Shaun Sipos, Torri Higginson (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Šesťčlenná posádka opustenej vesmírnej lode sa prebudí z hibernácie v hlbokom vesmíre. Majú vymazanú pamäť, chýbajú im spomienky na to, kto sú, alebo ako sa dostali na palubu. Jediná stopa k ich totožnosti je nákladný priestor plný zbraní a cieľové súradnice nastavené do vzdialenej ťažobnej kolónie, ktorá sa nachádza vo vojnovej zóne. Bez poňatia, na ktorej strane bojujú, čelia smrteľnému nebezpečenstvu. Dokáže posádka utiecť pred svojou minulosťou alebo ich minulosť dostihne? (Comicbox.eu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Temná hmota versus moje očekávání poprvé: Po traileru si nejspíš každý normální člověk říkal, že tady půjde o hodně levnou vykrádačku Hvězdné brány. A vlastně to i celkem sedí - byla by ale škoda seriál hned odsoudit. Přece jenom ten požmoulaný koncept, pomalu rozbalený v úvodní epizodě, vypadá a zní docela zábavně, na ta herecká dřeva se relativně dobře kouká a pár světlých momentů by se tam našlo. Ačkoliv to dál sledovat nehodlám (především kvůli vysoké kvalitě hafo jiných seriálů, u kterých se nebojím přemýšlet), jako neškodné béčko to u mě prochází. 50% ()

zipacna 

všechny recenze uživatele

Space opera je můj nejoblíbenější sub-žánr. Ale hned na první pohled je jasné, jak moc se tvůrcům stýská po Stargate Universe. Zatím pro mě podprůměr. Uvidíme, jak se to rozjede dále. Pokud se budou motat jenom okolo té jedné planety z pilotního dílu, tak mě to asi moc nezaujme :/ EDIT: Pilotní dvojdíl nic moc, ale potom se to pěkně rozjelo a začalo mě to zajímat. I ta celá mytologie je zajímavá. To universum má obrovský potenciál pro nespočet různých příběhů. Zakončení série velice zajímavé. Těším se na případnou druhou sezónu. 70% ()

Reklama

somebody.l 

všechny recenze uživatele

Konečně po tak strašně dlouhé době je tu sci-fi seriál, který se odehrává ve vesmíru, a není to jen katastrofická nehoda, která způsobí apokalypsu a zhroucení civilizace. Díky nejvyšší entitě a tvůrcům za to, že něco takového vytvořili. Ani to nepotřebuje světoborné efekty a známé herce. Stačí, aby to bylo tajemný, aby postavy byly zajímavé (což jsou všechny, některé více než ostatní, ale tak to bývá) a každá ta postava měla nějaký příběh, který je třeba odkrýt, abychom je úplně poznali. Viděla jsem všechny díly a zatím mě to hodně baví. Není to SG1 nebo Atlantis, ale mnohem lepší než SGU, takže si nestěžuju :). ()

Pavoll 

všechny recenze uživatele

Veľa ľudí pravdepodobne tento kúsok zavrhne len čo uvidí vizual a efekty. Podobne efekty su v serialoch ktoré su 10 a viac rokov staré(myslím že aj BG mala lepšie efekty a to je prva seria už 11r stara). Mne to vôbec nevadí a preto si tento serial dokážem užiť. Tak ako pri hraní hry nepozerám na grafiku(hlavne že viem čo je hlava a čo zbraň), tak tento názor mám tiež pre filmy a serialy. Pomaly začínam uvažovať že dám ešte vyššie hodnotenie ako mam teraz. 8/10 ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi nestalo, že bych seriál vzdal po pilotu, ale u Dark Matter to jinak nešlo. Miluju sci-fi a na tento seriál jsem se opravdu těšil. Bohužel ale nic tak neoriginálního a špatně zahraného jsem dlouho neviděl. Vlastně mi pilot nedal žádný důvod, proč bych se měl koukat dál (a to včetně závěrečného "zvratu", který seriáloví fanoušci odhalí už v polovině.) Možná bych tomu dal ještě šanci, ale aktuálně mám rozkoukáno více mnohem zábavnějších seriálů, takže... sbohem Dark Matter. Od SyFy rozhodně byla lepší ukončená minisérie Ascension - proč raději nepokračovali v ní a plodí další a další průměrnosti? ()

Galerie (475)

Zajímavosti (5)

  • Mezi postavami komiksové předlohy a seriálu je několik rozdílů. Jednička (Marc Bendavid) měl původně zelené oči, v seriálu je má hnědé. Android (Zoie Palmer) byl původně navržený jako muž. (UncleMorty)
  • Když se v 11. epizodě Dvojka (Melissa O'Neil) vrátí z kosmu do lodi a mluví s Tashou (Jessica Sipos), střídá se záběr zepředu a zezadu. V záběru zepředu má Tasha vždy zvednuté ruce v bojovém postoji, v záběru zezadu je má však spuštěné k bokům. (spacemaster)

Reklama

Reklama