Reklama

Reklama

Dark Matter

(seriál)
Trailer
Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2017), 27 h 58 min (Minutáž: 42–45 min)

Předloha:

Joseph Mallozzi (komiks), Paul Mullie (komiks)

Kamera:

Craig Wright

Hrají:

Melissa O'Neil, Anthony Lemke, Alex Mallari Jr., Jodelle Ferland, Roger Cross, Zoie Palmer, Marc Bendavid, Melanie Liburd, Shaun Sipos, Torri Higginson (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Šesťčlenná posádka opustenej vesmírnej lode sa prebudí z hibernácie v hlbokom vesmíre. Majú vymazanú pamäť, chýbajú im spomienky na to, kto sú, alebo ako sa dostali na palubu. Jediná stopa k ich totožnosti je nákladný priestor plný zbraní a cieľové súradnice nastavené do vzdialenej ťažobnej kolónie, ktorá sa nachádza vo vojnovej zóne. Bez poňatia, na ktorej strane bojujú, čelia smrteľnému nebezpečenstvu. Dokáže posádka utiecť pred svojou minulosťou alebo ich minulosť dostihne? (Comicbox.eu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

erased 

všechny recenze uživatele

Z trailerů a ostatních informací dostupných před odvysíláním pilotu jsem si sice vysnil úplně jiné, více mysteriózní pojetí celého seriálu, nicméně ani v současné podobě není Dark Matter vyloženě k zahození. Chudý rozpočet jde na něm ovšem kvůli nulové stylizaci a cestování po různých planetách oproti podobně laděným Killjoys vidět až příliš, naopak kvůli většímu počtu postav nedokáže žádná z nich nijak zvlášť přirůst k srdci. Přesto dokáže posádka Razy příjemně zabavit a čas u seriálu ubíhá svižně. Na zmíněnou žánrovou konkurenci jí ale kousek chybí. ()

3 AM Code

všechny recenze uživatele

Po 4 dilech brzo hodnotit, nicmene se mi to zacina zamlouvat. Posadka ma daleko do svatousku. Otakza je - jak moc daleko do nich meli predtim nez jim nekdo vymazal pamet, a jak moc daleko chteji nechat dojit ted, kdyz maji sanci na restart. Hodne zajimave a ne spatne zahrane postavy, uvidime jak se vyvine dej. ()

Reklama

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Pilot 40%: Na nový seriál z vesmíru jsem se těšila, ale takový pilot dokáže od sledování odradit. Herci nevědí, jak svoji novou roli uchopit, takže tu máme trošku víc androidů, než bylo plánováno. Vymydlenost postav mi taky vadí, ale na to si člověk musí zvyknout. Pomalý rozjezd taky nepomáhá, protože až v posledních minutách vidíme záblesk nějaké zápletky. Nicméně bych tomu ještě pár dílů dala, protože seriál může příjemně překvapit. Celá první sezona 80%: Nakonec je to překvapení sezóny od Syfy. Zápletky nenudí a není to tam zaplevelené politickou korektností ani cudností teen filmů. Finále jako z Deseti malých černoušků Agathy Christie. :-) ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Temná hmota versus moje očekávání poprvé: Po traileru si nejspíš každý normální člověk říkal, že tady půjde o hodně levnou vykrádačku Hvězdné brány. A vlastně to i celkem sedí - byla by ale škoda seriál hned odsoudit. Přece jenom ten požmoulaný koncept, pomalu rozbalený v úvodní epizodě, vypadá a zní docela zábavně, na ta herecká dřeva se relativně dobře kouká a pár světlých momentů by se tam našlo. Ačkoliv to dál sledovat nehodlám (především kvůli vysoké kvalitě hafo jiných seriálů, u kterých se nebojím přemýšlet), jako neškodné béčko to u mě prochází. 50% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že v Syfy tie seriálové scenáre robia štýlom ctrl + c / ctrl + v a ani sa nesnažia, aby ich od seba niečím odlíšili. Jednoducho sa prepíšu mená postáv a na svete je ďalšia z desiatich seriálových sci-fi noviniek, ktoré stanica ročne vyprodukuje. Dark Matter tak nemá nič, čo by tu už niekoľkokrát nebolo. Pár postáv, ktoré sa preberú vo vesmírnej lodi a nič si nepamätajú. Nanešťastie, divák pamäť nestratil a tak mu Dark Matter nemá šancu ponúknuť okrem obohranej zápletky, opozeraného lacného prostredia vesmírnej lode, chabého CGI, nezaujímavých postáv a priemerných hercov nič. Podobný koncept možno fungoval v 90. rokoch, keď sa s neambicióznymi sci-fi seriálmi roztrhlo vrece, ale v dnešnej dobe, keď televízna produkcia neraz prevyšuje aj tú filmovú je iba zbytočným seriálovým prírastkom, ktorý nemá dlhú životnosť. PILOT (+ one more episode): 2* (4/10). ()

Galerie (475)

Zajímavosti (5)

  • Mezi postavami komiksové předlohy a seriálu je několik rozdílů. Jednička (Marc Bendavid) měl původně zelené oči, v seriálu je má hnědé. Android (Zoie Palmer) byl původně navržený jako muž. (UncleMorty)
  • Když se v 11. epizodě Dvojka (Melissa O'Neil) vrátí z kosmu do lodi a mluví s Tashou (Jessica Sipos), střídá se záběr zepředu a zezadu. V záběru zepředu má Tasha vždy zvednuté ruce v bojovém postoji, v záběru zezadu je má však spuštěné k bokům. (spacemaster)
  • Kosmické stanice v seriálu se otáčejí kolem vlastní osy a mají tvar, ze kterého lze usoudit, že otáčením simulují gravitaci na vnějších stěnách. Jak však můžeme vidět, lodě mají vlastní umělou gravitaci a lze tak předpokládat, že i stanice dokáží gravitaci vytvářet. Je tedy zbytečné a pro navigaci lodí, které se s nimi chtějí spojit i nevhodné, aby se otáčely kolem osy. Jde nejspíše o chybu v seriálu pramenící ze snahy udělat záběr kosmické stanice více dynamický. (spacemaster)

Reklama

Reklama