Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 8

  • USA The Fate of the Furious (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu. (CinemArt)

(více)

Recenze (909)

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Som zvyknutý, že s každým novým dielom môžeme očakávať väčšiu a väčšiu dávku trápnosti, čo mi ale v konečnom dôsledku pri tejto sérii vôbec neprekážalo....ale čo je veľa to je málo. A Dizel mi tu už začínal pomaly ale isto prekážať. Menej ako 5* som naposledy dával štvorke, ale aj tak sa teším na pokračovanie. ()

Ogen 

všechny recenze uživatele

Bez Stathama bych dal odpad. Hlouposti a jen samé nesmyslné bouchání a ničení, na tohle mi nestačilo ani vypnout mozek a smysly. ()

Script 

všechny recenze uživatele

Děj byl možná vymazlenější, ale ve finále jde o stejnou blbost, jako vždy. Akce přehnaná. Honičky stojí za prd. Jediné co je super jsou bitky. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

V akčním žánru představuje tento snímek pro mne v současnosti špičku. Je dynamický od začátku do konce. Herecky dobře obsazený, jen těch holohlavých chlapíků je tam přespříliš. Blíží se čas, kdy mužské vlasy budou raritou. Děsí mne myšlenka, že časem nové technologie dojdou tak daleko, že už to nebude jen sci - fi a atomové nálože se budou nosit v kufříku. To už tady, jak doufám, nebudu já. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Čo to moje oči práve videli? Ktorý diletant to strihal? Čakal som popcornový výplach, ktorý bude od RaZ myšlienky na hony vzdialený, ale hen toto bolo moc. Len dve veci sa tu dajú vypichnúť a síce hlášky a fórky, kerých bolo mrte a to, že aj napriek danej minutáži divák nemá pocit nudenia sa. A Charlize Theron bola najviac padúch ever. Zbytočne sa tu budem rozpisovať, ja som nad touto sériou zlomil palicu už po piatom diely. Je to dríst, kde akcia je ešte megalomanckejšia ako v predošlom diely, kde nie sú preteky a kde sú pekné ženy a dobrá hudba len na začiatku. Ďalší diel? Preboha, prosím, NIE! Objektívne slabučičké 2, ale za Theron jedna navyše. Slabé 3 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější a zároveň nejpřísnější 40 letá hackerka, nejvíc hláškující vtipálek snažící se přesto být bezprostředně drsnej a okouzlující, nejlepší filmová badass dvojice Johnson x Statham, nejpropracovanější scénář z celé série. Všem odpůrcům frančízy od údajné poslední povedené pětky posílám zdvižený prostředníček, chválím si před jejich kyselými ksichty úžasný začátek na prosluněné Kubě a zas a znova nádherně zakončený příběh jedné velké filmové rodiny. Tak silné a neustupující, že se stavím do řady na 9. díl. [viděno v Cinestar Plzeň 16.4.2017] ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

A je to tady! Nej akčňárna letošního roku je tady! Celý je to napumpovaný jako Dweyneův bicák, tříska to, bouchá to, střílí to, kejve se to, blejská se to a hlavně v celkovém konceptu to funguje a srší vtipem!! Skvělé obsazení (Kurt je švihák) a skvělé lokace! Tunning není zewling.... Rozhodně nejlepší díl dosavadní série! ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Já vím, že si to asi více než 4* nezaslouží, ale. Po tom co moje 4 předchozí filmy v kině byly The Boss Baby, Smurfs: The Lost Village, Power Rangers a Beauty and the Beast, tak mi prostě tento typ filmu sedl, potřeboval jsem ho. Stejně jako některé knihy se mají číst například na podzim pro vytovření té správné atmosféry a zážitku, který by se třeba v létě nedostavil, já měl tu správnou atmosféru abych si to užil na 100%. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Jedno je dnes už viac než isté. Na Rýchlo a zbesilo nemôžete ísť do kina s vlastnými predstavami a požiadavkami. Očakávať totiž od série, ktorá sa od svojho počiatku vykryštalizovala v divácky megaúspešný subžáner medzi akčnými filmami, návrat ku koreňom či dokonca niečo nové a prevratné, je ako očakávať od Tarantina menej kecov a krvi. Pokiaľ ste ochotní akceptovať zaužívané pravidlá, na ktorých si platení kritici (aj tí, ktorí by sa nimi radi stali) pri recenziách tejto série pravidelne radi zgustnú už od roku 2009, budete sa aj v prípade najnovšieho pokračovania rýchlej a (predovšetkým) zbesilej jazdy baviť, možno dokonca najlepšie od piatej časti. Vo výsledku tak môže okrem nútenej absencie Briana, na ktorej snáď tím CGI expertov nikdy nebude nič meniť, skutočne zamrzieť len práca s kamerou a strihom, kde akcia veľkým dôrazom na efekt z času na čas stráca prehľadnosť. (75%) ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem si taky hrál s autíčkama, ale tohle... ?! Ještěže se tu po celou dobu kočkuje Johnson se Stathamem a Theron je dosti vyšinutá, protože jinak nevím, co by mne na tomto filmu mělo bavit. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Měli skončit se šestkou. Pořád se na to sice dá dívat, ale u žádného filmu, sebelepšího, nemůžete udělat sedm jeho kopií a čekat, že to někoho ještě překvapí nebo že to bude diváky ještě bavit. Vždyť je to stále to samé, podávané nám již po osmé. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Vtipné to bylo, to ano. Sice je toho testosteronu fakt strašně moc a někdy opravdu dobré mozek úplně vypnout, ale bavil jsem se slušně celé ty dvě dlouhé hodiny. Hlavně u věcí, které byli tak šíleně nadsazené, až byly neobvyklé a tím i zábavné. Snad také pomohlo to, že jsem se u filmu (při hlušších místech) zabavil i jinak. A co pro mě bylo velmi, velmi zajímavé, že mladý agent mi přišel mnohem sympatičtější a charismatičtější než jindy oblíbený Dwayne Skála Pobřežní hlídka Johnson. No a není se čemu divit, když je to mladý Eastwood. Tak snad tento agent a voják ze Sebevražedného oddílu budou tím, co ho nakopne dál. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

...film zachraňuje pouze a jen Jason Statham's shoot out s miminem... do té doby nuda a kokotina a hlavně ta rodina, Family first... a pokud chcete vidět jak se dá drsné pít, dýchat a kadit... tak tady i drsně mrkaj... Dominic Toretto went rogue... Závěrečné honičky na ledě jsem se obával nejvíc a přitom je to spolu s tou letadlo akcí to nejlepší... Bohužel se pokračovaní asi nevyhneme a bohužel si to zase nenechám ujít... ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí říká, že je to díl od dílu horší, ale já si myslím opak. Tenhle díl mně neskutečně bavil tím, jak se zde staly nečekané věci, které se časem vysvětlily a dávaly smysl. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Po těch průšvizích, jakými byly předešlé díly, jsem už ztratil v sérii víru a osmičku začal sledovat s tím, že to bude dozajista ještě horší. Jak já se zmýlil! Osmička je takový nový začátek v celé sérii. Pořád tu figurují staří známí, pořád nejde skoro vůbec o auta a závody, ale o propletený krimi thriller, jenže tentokrát to má ten správný říz! Nová zápletka, která Doma staví do záporné role, má svůj dobrý důvod a něco takového mě upřímně nenapadlo, ač to děj nenápadně ze začátku naznačoval. Cipher je skvělá záporačka, která si u mě vysloužilla tak silnou nenávist, že si ji absolutně nedokážu představit v kladné roli. Oba Shawové byli taky celkem hajzlíci, ale tato bestie je naprosto předčila, plus dokázala načít dost zajímavé téma ohledně lidské psychologie zakořeněné ve své vlastní podstatě (nejhorší je, že vycházela ze skutečnosti, které nikdo z nás nechce čelit). Dynamika mezi Hobbsem a Shawem je už od prvních okamžiků excelentní a celkem se těším na jejich vlastní spin-off. Ramsey, byť ve vedlejší roli, je neskutečná šťabajzna (že já si toho nevšiml už minule?) a hezky se na ni koukalo. A ten zbytek? Je to akční jízda, kde samozřejmě nechybí hromada výbuchů a absurdních situací. Třeba to hromadné řízení víc než tisícovky aut, což beru za takový „hajlajt“ celého dílu. Ale na rozdíl od předchůdců všechno šílené zároveň působí uhlazenějším a vkusnějším dojmem. Nezbývalo mi, než postavám držet palce, sem tam nevěřícně kroutit hlavou a uchechtával se trefnému humoru, který parádně pracoval s charaktery postav. Nakonec jsem s osmičkou této série nad míru spokojen a řadím ji po jedničce a pětce k za mě třetímu nejlepšímu dílu celé série. 8/10 ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Osmička nám hned od začátku naservíruje rychlé závodní tempo, kdy Toreto vyzve na Kubě k závodu místního bose, aby mu ukázal co znamená respekt. Od půlky tohoto závodu, kdy jede s vrakem svého bratránka, do kterého si přidá dusík jsem věděl, že to bude bláznivá jízda u které nemůžu přemýšlet o reálnosti. A taky se vyplatilo, nic jsem nečekal a bylo mi v kině naservírováno poměrně slušně natočené dospělejší akční klišé, ikdyž s předvídatelným závěrem. Herecká sestava je hvězdná, opět se partička skládá z našich starých známých a se záporáků se k nám přidá Stathem. Toreto je zasažen teroristkou, která drží jeho bývalou milou navíc i s jeho synem o kterém nevěděl. Díky tomu ho začíná ovládat a musí plnit její rozkazy, které znamenají jít proti své partě-rodině! Opět pár scén přepálených, ale jinak nám nový režisér ukázal od pětky/ šestky nejvyrovnanější adrenalinové dílo na silnici! Navíc tahá za nitky, že nejedno oko nezůstane suché. Vážné, akční, místy vtipné, povedené. Za mě spokojenost a tímto dílem bych už celou ságu uzavřel, ikdyž je to moje srdcovka. Tak uvidíme kdo se chopí pokračování, ve kterém nám třeba ukáže zběsilou jízdu už malej Brian. 80% ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Dostávame presne to čo sme čakali a na čo sme zvyknutí. Autá, zadky, svalovcov a megalomanskú akciu. Diel sa nesie v duchu šestky a sedmičky. Prebieha medzi medzi akčným filmom a komédiou. Hláškuje sa ako o život. Niekedy nasilu, niekedy vydarene. Akcia megalomanská ako vždy. Charlize v pohode. Pokračuje v ére zaujímavých záporákov. Čo mi chýbalo sú bitky z predošlých dielov. Teraz sa mlátia skôr komparzisti. Predtým šlo skôr o osobné duely hlavných postáv. Hivju predviedol menej ako som čakal. Ale aj tak je film zábava od začiatku do konca. Prečo 4.? Už sa mi to začína jemne prejedať a trošku mi tam chýbali aj bojové umenia. Inak neviem čo si mám myslieť "pestúnke" Stathamovi. Scéna pobavila, ale zároveň som sa hanbil že to pozerám a trapne mi bolo aj za Jasona. 85% ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(112/2017) / Ja som sa celkom zabával. Peckové hlášky a super casting mi postačili na obstojnú zábavu. Samozrejme ťažko hlúpučkú. Asi záleží od momentálneho settingu a dobrej vôli kde tu tú sprostosť odpustiť. (6/10) ()

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

15.05.2019

Studio Universal Pictures momentálně těžce sází na svoji nejvýdělečnější akční sérii Rychle a zběsile. Devátý díl nekonečné ságy vstoupí již brzy do produkce, ještě předtím ale do kin dorazí první… (více)

Reklama

Reklama