Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aladin je vzrušující příběh o okouzlujícím pouličním zlodějíčkovi Aladinovi, kurážné a cílevědomé princezně Jasmíně a džinovi, který je dost možná klíčem k jejich budoucnosti. Film režíruje Guy Ritchie, který do pohádkového přístavního města Agrabahu vnese svižnou a strhující akci. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (557)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hraného Aladina jsem viděl někdy jako dítě, takže už si ho přesně ani nepamatuji. Hraná verze je zaměřená hlavně pro rodiny s dětmi. A to mi trošku vadilo. Základ příběhu je dobrý, i casting se celkem vydařil, ale já bych raději trošku drsnější, vážnější verzi. Hlavně ty muzikálové vložky byly úplně mimo, ty to celé kazily. Takže jak říkám, základ je dobrý, pointa, zápletka, děj také, ale příště vynechat ty muzikálové scény a pojmout to trochu vážněji. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Kupodivu to bylo celkem dobré. Původní animák jsem neviděl. Nejsem sice moc fanda přetáčení klasických Disneyovek, ale tahle se povedla. Ani bych nepoznal, že to je do Ricthieho. Na filmu se mi dost líbily barvy, je to dost pestré. Sledujeme příběh mladého Aladina, který se snaží získat srdce princezny Jasmíny a porazit zlého záporáka. Will Smith mi původně do role Džina moc nesedl, ale nakonec si roli dost užil a líbil se mi v ní. Pohledná Naomi Scott byla jako Jasmína taky docela v pohodě. I písničky tu byly pěkné. Možná to mohlo být o něco kratší... "Chci být nejmocnější bytost na Zemi." ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Zloděj Aladin by rád sbalil princeznu, ale skončí v rukou zloducha Jafara, který ho chce využít k tomu, aby mu donesl kouzelnou lampu. Aladin ale zjistí, že v lampě žije Džin, který mu splní tři přání. A rozhodne se usilovat o princeznu s jeho pomocí. Jafar se ale nevzdává… Guy Ritchie natočil svižnou a vizuálně strhující rodinnou pohádku, která parádně kombinuje humor, napětí a romanci a hrají v ní hodně sympatičtí herci. Problém je, že je až příliš podobná animovanému originálu a co se příběhu týká, nic moc nového nepřináší. Jak moc je to problém, to si musí každý ujasnit sám. Řemeslo je to ale víc než poctivé. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

De facto kopie kreslené verze, akorát s jednou (?) úžasnou písní navíc, s absencí některých finančně náročnějších scén (např. věž kutálející se sněhem), s méně démonickým Jafarem a s logičtějším závěrem aneb modrý, stále létající Džin, který vyráží objevovat dálky, mi upřímně nikdy 2x nesedl.;-) EDIT: Po druhém zhlédnutí je "Aladdin" mou vůbec nejoblíbenější Disney-předělávkou a zvedám na křišťálově čistých 5*! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Byl jsem to já, kdo nejhlasitěji namítal, že právě Aladin hranou adaptaci nepotřebuje, protože už ve své kreslené předloze dokáže být etalonem dobrodružného žánru. Ritchieho režie ale podle očekávání dělá z honiček na tržišti či koberci efektně vzrušující podívanou, pouto hlavního hrdiny s dokonalou Jasmínou (Naomi Scott je nejúžasnější princezna a chci ji teď vidět pokud možno všude, děkuji) na pohádkové poměry perfektně uvěřitelné a přidané vedlejší linky s Jafarovou motivací nebo dech beroucí písni Speechless dělají z prince Aliho nejen skvělý letní blockbuster, ale po pro mě nedostižné Krásce a zvířeti i nejlepší hranou disneyovku. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (41)

  • Iago je papoušek Ara arakanga, jehož výskyt je pouze v tropických oblastech Mexika, Střední Ameriky a na severu Jižní Ameriky. V době, kdy se film odehrává, se nemohl žádným způsobem dostat do oblasti středního východu. (LaserJet)
  • Vedoucí týmu vizuálních efektů Chas Jarrett vybudoval hydraulickou platformu se šesti osami pohybu, kterou využil pro natáčení sekvence „A Whole New World“ s létajícím kobercem. Zařízení, na kterém Mena MassoudNaomi Scott seděli, bylo ovládáno ručním vstupním zařízením a pohybovalo se nahoru a dolů a ze strany na stranu před zeleným plátnem s předtočenými záběry pozadí. (Zdroj: Falcon)
  • Během písně „Prince Ali“ je scéna, kde je džin (Will Smith) oblečen jako tanečnice, což Will Smith zvládnul již ve snímku Wild Wild West (1999). (LaserJet)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama