Reklama

Reklama

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

  • USA Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Ellmariachi

Ellmariachi (hodnocení, recenze)

Ouwen

Tak to chlape na to mám jinej pohled úplně. Pro mě jediná opravdu vazba nota která a to klidně přiznám mě za srdíčko chytla bylo loučení s PW. Jinak já to vážně strašně oddechove a for fun :)

na příspěvěk reagoval Ouwen

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

nicméně sem rád, že si Ouwen z naší předešlé debaty, něco vzal a šel se podívat, jak vlastně tu debatu s Ratemusem, vedl a třeba se na to podíval i kriticky. 

na příspěvěk reagoval Ouwen, TheDarKnig

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Počkej, já myslel, že Evans a Statham jsou klaďasové ne? :D :D :D ou... nebo záporáci? Sakra.. jednou chtěj zabít všechny na světě a pak zachraňují miminka lidí, které chtěli taky oddělat. Vidíš to, když už najdu nějakej kompromis a kvalitu v těch filmech, je to zabitý zase ještě stupidnější kravinou. 

 

Chaos, zmatek. 

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Ellmariachi

To se pleteš.

FF se bere vážně. O to jde. Není to uvolněné. Jsou tam neustále monology o rodinách, zápletky těží z toho, že se někdo mstí za to že někdo někoho unesl, zabil. To, že tam hláškují..to se tam právě vůbec nehodí.

Neexistuje tam kompromis mezi žánrama :) chybí určitá vyváženost a působí to nepřirozeně, rozpolceně. 

na příspěvěk reagoval Ellmariachi

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ouwen

No uvidíme. Jestli se někdo z těch klaďasů, co zemřeli, vrátí.. tak uznám, co píšeš. U padoucha to dokážu jednou akceptovat, myslel jsem jenom ty vedlejší kladné postavy.

na příspěvěk reagoval Ouwen, Ouwen

Ellmariachi

Ellmariachi (hodnocení, recenze)

Ouwen

No ono se to vyvíjí. A my starneme :) Vyvíjí se to tak že se dějí neuvěřitelný kousky, hrdinové mají high tech vychytávky apod. Prostě platí co jsem už psal. Ten film respektive celá série si na nic nehraje. Nelže nikomu a hned popravdě ukazuje čím je. Tje jediný důvod proč nechápu tyhle rozhovory. Kdyby se to tvářilo nějak a bylo to jinak tak chápu. Víš jak to myslím ne? :)

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Dobrá odpověd, ale má jednu trhlinu.

Fakt si myslíš, že vedlejší postavy jsou v nebezpečí? Pochybuju :D Evans přežil rozsekání vrtulí na sračky a pak byl schopnej akce. Lol...

 

takže i kdyby někdo zde chcípl jako postava, může se kdykoliv vrátit, protože prostě může. Takže na mě ta osudovost těchto postav nemá absolutně žádný dopad :)

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ouwen

Jako já neříkám, že to bude dobrej film. Od pětky to kvalitativně stále jenom klesá, ale tohle alespoň působí díky tomu že je to spinoff, že by to třeba jako akční buddy přepálená komedie mohlo fungovat. Já se nepotřebuji bát o hrdiny, protože je jasný, že se jim nic nestane - na to jsou tu ty ostatní vedlejší postavy, které to v této sérii často schytávají (a není v bezpečí vůbec nikdo - viz co udělali v osmičce). Ale pokud mě ta šílená akce a hláškování bude bavit a děj půjde alespoň trochu snést.. tak proč ne.

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Ellmariachi

Jsem fanoušek obou herců, i Idrise,chci to vidět i tak.

Jinak, tohle je rozdíl mezi mnou a studiem. 

 

Neustále se zde obhajuje jakej to je akční výplach jak z 80/90. No já už vyrostl, koukám na filmy jinak, můj vkus se vyvijí. Očekávám to i od dnešních filmů. Taky můžu natočit trapnej akční film a zaštítit to touhle obhajobou, nemyslíš? 

na příspěvěk reagoval Ellmariachi, S.W.A.T

Ellmariachi

Ellmariachi (hodnocení, recenze)

Ouwen

Strašně lehký. Vyser se na to :)) To máš jako já s hororama. Nebaví mě. Mám z nich akorát blbý emoce. Tak se na ně nekoukam.

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Opět, proč bych měl v napětí, nebo vůbec..s chutí sledovat akční scénu, ve které vim, že se nikomu nic nemohlo stát a vše za ně udělaj počítače? Proč bych měl mít respekt z Idrise, kterej možná hraje top mega ultra kyborga ale ve skutečnosti najdou stupidní plán, jak ho dorazit? Všechno to působí odtaženě, uměle a bez chuti. 

na příspěvěk reagoval Ellmariachi, TheDarKnig, mokki5

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Víš co, já očekával spíš něco více špionského, co se bude lehce držet při zemi a odbočí to od série. 

Takhle to vypadá jak přes kopírák. Jinak první Rambo nebyl až tak akční výplach. Stallone tam byl zranitelnej, v nekompromisně ledové přírodě, psychicky poznamenanej. Ono i vlastně v druhým dílu, kterej je už značně přehnanej, schytal řezné rány, zadejchal se. Komando bylo stokrát šílenější v tom, že Arnold působil absolutně neohroženě. Tim nic neříkám proti Komandu, sám jsem se u toho královsky bavil.

 

Jinak s touhle sérií je daleko víc problémů, než nulovej strach o hlavní postavy, ale zaměřim optiku jinak - poslouchám jen 80-tkovej pop, občas něco z milénia, ale současnej ani náhodou.

Nyní mi pověz, proč bych se měl starat o ty romantické ptákoviny, co tam zpívaj, když ve skutečnosti jim to napsali producenti, uhladili a interpret k tomu nemá žádnej vztah? Vidíš ten problém?

 

Proč bych se měl pak starat o tu přehnanou akci Rocka/Stathama, když se tvářej děsně nad věcí a vim, že se jim NIC nestane i když jsou proti, téměř kyborgovi? Pro mě tim pádem je každá akční scéna zaměnitelná a nemá to žádné kouzlo. Žádná zranitelnost, žádnej strach, žádná motivace to sledovat, žádná chuť vědět víc!!!

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

aha tak tu ironii sem tam nepoznal, třeba kdybys to nějak naznačil. Tak si říkám, jestli Ouwen taky neni celou dobu ironický......co ? 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Ellmariachi

Ellmariachi (hodnocení, recenze)

Tak ono s tím komandem je to celkem trefa. Já se přiznám že tyhle diskuze moc nechápu. Kazdej na tuhle sérii máme nakej názor. Mě se líbili první díly a beru o tyhle novy. Ty filmy si na nic nehrají a předem vám říkají jaký to bude takže jakékoliv rozčarování mi přijde zvláštní :)

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

 Nebo Komandu jsem málem dal odpad, protože ani na chvíli jsem se o Matrixe nebál. Ani na chvíli.. co si to ti tvůrci jako mysleli? :-O Napsat něco tak nudného.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Herec nerovná se postava, kterou hraje. Takže to že se třeba v reálu někteří nemusí, nic neznamená.

A mě přijde velmi vtipné to, že někdo od přepáleného akčního výplachu čeká, že bude pociťovat mrazení a obavy o život dvou hlavních bijců :D

Jo, ty vole úplně mi to pokazilo zážitek z Rambo filmů, že jsem necítil žádný strach o hlavní postavu ani na chvíli. Nebo vlastně u téměř jakéhokoliv akčního výplachu za posledních 50 let.

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

ESNYR

Nejvtipnější jsou pak ty rozpory a hádky mezi herci.

Tobě se neustále tvrdí kecy o rodině a pak vidíš, jak Gibson na všechny na instagramu nadává, píčuje. Prej dostal přes čumák od Rocka a od té doby je klid.

Prostě posledních několik dílů je umělých po všech stránkách a ani realné okolnosti nenasvědčují zrovna pozitivní atmosféru mezi herci, kor u diesela, kterej podle rocka, chodil neustále pozdě.

 

A máš recht, když víš že se těm hercům nic nestane (i kdyby umřeli, furt je můžou vrátit, jako Lety) tak odpadává veškeré napětí, kor když se během akcí tvářej nad věcí.

Související novinky

Black Adam konečně oživil kina

Black Adam konečně oživil kina

23.10.2022

V posledních měsících návštěvnost kin, i velké tituly v nich dostupné, výrazně zpomalily - nejvýdělečnější film od července je s velkým náskokem Bullet Train, který globálně prodal lístky za 239… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

11.04.2022

Natáčení desátého dílu série Rychle a zběsile by mělo brzy začít a v posledních dnech probíhá verbování nových členů do „rodiny“ Dominica Toretta. Ta se podle nových zpráv v následujícím pokračování… (více)

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

06.07.2021

Když Vin Diesel před nějakou dobou prohlásil, že série Rychle a zběsile se chýlí ke konci, myslel to tak, že se pravděpodobně, možná, spíš ale asi ne, blíží konec hlavní ságy Rychle a zběsile,… (více)

Reklama

Reklama