Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Talentovaný mladý řidič (Ansel Elgort), který zajišťuje zločincům únik z místa činu, je ve své práci tím nejlepším z oboru i díky hudbě, kterou si během ní pouští. Když se Baby setká s dívkou svých snů (Lily James), vnímá to jako příležitost opustit život zločince a začít znovu. Poté, co je ale mafiánským bossem (Kevin Spacey) přinucen zúčastnit se další akce, která je předem odsouzena k neúspěchu, ocitá se v ohrožení jeho život, láska i svoboda. (Falcon)

(více)

Recenze (847)

STENLEJ 

všechny recenze uživatele

Úvod filmu mě hned vtáhl do děje. Honička se strážci zákona a se skvělým hudebním doprovodem. Písně mohou být sice nahrané a ne vytvářené jako pro filmové série typu Harry Potter ale to vůbec neubírá na kráse. Ano hudba byla tou vložkou která do akčního filmu přidala dle mého názoru nový nádech a film jsem si užíval od začátku až do konce. Dále pro mě zajímavou vložkou byl fakt že jak Ti "hodní" nebo Ti "zlí" stříleli po sobě navzájem v rytmu dané písničky, která zrovna hrála. Všem vřele doporučuji zhlédnout. ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Na začátku téměř komedie, pak melodrama plynule přerůstající do tragédie a závěr nutno vnímat jako parodii. Někdo chtěl být Tarantino....hudba děs, nic nezachrání ani sladká Lily James. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Díky soundtracku a takřka muzikálové první třetině jsem to moc pěkný plnohodnotný tři hvězdičky a možná i trochu víc. Jinak by to byly tři ušmudlaný s odřenýma ušima. Škoda, že se množství hudby a její zapojení do děje neudrželo stejnoměrně po celou dobu filmu. Kromě té hudby to nepřináší vůbec nic nového nebo zajímavého, navíc si dovedu představit, že bude hlavní hrdina pekelně nesympatickej poměrně velkýmu množství lidí. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Jak už název vypovídá, tak se jedná o adrenalinovou jízdu v autě, kde je mladý hrdina - řidič ujetý více než je zdrávo na hudbě. Spacey i Foxx výborní, příběh a občas husté napětí vyvolávané především Jamie Foxxem výborné, bohužel výběr songů na můj vkus velmi ubohý. Akce a honičky v autě mi hodně připomínaly herní sérii GTA. ()

tyna97 

všechny recenze uživatele

Pořádná novodobá thrillerová pecka, jak má být! Baby většinu filmu působí nesměle a nudně, ale co se z něj nakonec vyklube..! ()

Derny 

všechny recenze uživatele

Dost dobrá autoakce se spoustou odkazů na filmové klasiky. Zajímavé využití hudby. Na druhou stranu zvláštní a neuvěřitelný vnitřní přerod hlavního hrdiny i protiřečící si chování vedlejších postav, hlavně Spaceyho. ()

simon84 

všechny recenze uživatele

Pokud mate radi automobilovy honicky, tak tohle bude pro vas. :-) Hvezdne obsazeny, prijemne to utika, klasicka oddechovka na nedelni odpoledne. A ten soundtrack... ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Vymazlený crossover mezi hudebním a heist filmem perfektně operující s audiovizuálem propojením rytmu hudby (skvelý soundtrack!) s filmem samotným. Ohromně zábavné, navíc akce není málo a choreografie honiček je over-the-top. A k tomu ještě J. Foxx a jeho skvělý Bats. Zbytečně dlouho jsem Baby Drivera odkládal. Jdu si sehnat soundtrack. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Hezkej pulpovější akčňák, kterej ale vlastně ničim nezaujme a po dokoukání se rychle vytratí z hlavy. Nic tam není špatné, ale v podstatě jediné, co ve mě zanechalo nějaký dojem, byla romantická linka Babyho a jeho nový holky - jinak akce všední, postavy tuctový, příběh nenápaditej. Pár hezkejch scén, ale žádná extra dobrá. ()

chelsea17 

všechny recenze uživatele

Příjemná jednohubka, jinak to nedokážu nazvat. Kluk alias řidič je za mě dobrá postava se svým vlastním velkým problémem nebo problémy. Romantická vsuvka dost přitažená za vlasy, ale zas tak mi to nevadilo. Akční scény pěkně natočené, hudba se většinou k tomu hodila. Každopádně negativní postavy kriminálníků nic extra a spíš mě to utvářelo dojem, že to sklouzává někam do průměru. Jejich chování a celkové vystupování zklamání, vůbec nic jsem jim nevěřil. Film docela dobrý, ale jednou stačilo. ()

rexino 

všechny recenze uživatele

Film robil prvú hodinu všetko pre to, aby som ho nedopozeral. V podstate som z toho filmu mal prvú hodinu pocit, ako z nejakej hry, kde vám random postava dáva nezáživné úlohy, kým vás pusti k hlavnej misii. Akurát tu je tá random postava Kevin Spacey a nezáživné úlohy sú rôzne heisty, ktoré majú divákovi povedať, že áno... Baby je super jazdec s autistickými sklonmi a srdcervúcim originom. Takže mi už bolo vcelku ukradnuté, ako to skončí, nebyť cute Lily James. Našťastie "poštový heist" naberie nečakaný spád a film sa rázom zmení na absurdný 90-tkový akčnák, kde sa hlavné postavy chovajú neskutočne debilne, ale vám to je jedno, lebo vás zaujíma, ako dopadne súboj Terminátora (kto videl, vie) s hlavnou postavou. Koniec je už iba dotvorenie 90-tkového vibe, kde filmu máte odpustiť koniec podobný tomuto - https://www.youtube.com/watch?v=u61F_qvdid0&ab_channel=SyntheNeko. Jedno pozretie mi bohate stačilo naveky... slabšie 3 hviezdy. ()

dhejbal 

všechny recenze uživatele

Něco pro milovníky scén s rychlými auty, což já úplně nejsem. Film rozhodně těží z trochu podivínské hlavní postavy, řidiče přezdívaného „Baby“, který si kvůli pískání v uších neustále pouští hudbu do sluchátek, což funguje jako chytrý způsob zvukového ozvláštnění filmu. ()

SC 

všechny recenze uživatele

Style over substance. Wright onanuje u stříhání akčních scén do rytmu pečlivě vybraných songů, ale zapomíná na postavy, děj a vlastně vše kolem. ()

Související novinky

Edgar Wright chystá další thriller

Edgar Wright chystá další thriller

20.06.2020

Režisér Edgar Wright se ve své novince Last Night in Soho poprvé vydá mimo žánry komedie, snímek, jenž dorazí v příštím roce, pak nebude jeho posledním vážnějším. Režisér se totiž upsal k chystané… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

29.06.2016

Warcraft sice v Americe propadl, naštěstí to ale neznamená konec filmových fantasy. Hlavně studio Warner Bros., které se k žánru vrátí letošními Fantastickými zvířaty, je naopak hodlá tlačit co… (více)

Depp půjde pro mléko... a potká mimozemšťany

Depp půjde pro mléko... a potká mimozemšťany

24.10.2015

Když se u jednoho projektu sejdou Neil Gaiman, Edgar Wright a Johnny Depp, je celkem jisté, že půjde o hravou podívanou pro celou rodinu. A právě do téhle škatulky se chce vecpat adaptace dětské… (více)

Reklama

Reklama