Reklama

Reklama

The Haunting

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2020), 17 h 55 min (Minutáž: 43–71 min)

Tvůrci:

Mike Flanagan

Předloha:

Shirley Jackson (kniha), Henry James (kniha)

Hrají:

Carla Gugino, Michiel Huisman, Elizabeth Reaser, Henry Thomas, Paxton Singleton, Victoria Pedretti, Mckenna Grace, Oliver Jackson-Cohen, Kate Siegel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(19)

Obsahy(1)

Dej tohto seriálu z dielne Netflixu sa odohráva okolo 7 člennej rodiny Craineových, ktorí v minulosti bývali v záhadnom starom dome zvanom Hill House. V jednu osudnú noc po čudnej smrti matky vezme vystrašený otec rodiny všetkých svojich päť detí narýchlo preč z domu a už nikdy sa tam nevráti. Navyše, deťom o smrti ich mamy odmietne čokoľvek povedať. Po 26 rokoch za podivných okolností spácha samovraždu jeden zo súrodencov a ostatní musia konečne začať čeliť svojim démonom, ako aj zlu v Hill House, ktoré s nimi zďaleka neskončilo. (Lapedro)

(více)

Recenze (241)

mosnak 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu tu hysterii okolo toho seriálu... dál jsem ho celý a přiznám se, že jsem to vyloženě přetrpěl :-( nezajímavá rodina, která ani s odhalením proč se to všechno dělo nezaujme - 18% ()

jarmik 

všechny recenze uživatele

Moc se těším na přicházející novou sérii, protože The Haunting of Hill House bylo z mého subjektivního pohledu to nejlepší z hororového žánru. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Začnem rovno mojimi pocitami na konci.Pretože tento seriál ma doslova odrovnal a posadil na stoličku s otvorenými ústami.No a po poslednom diely som bol maximálne ale naozaj maximálne nadšený a smutný že to skončilo. Postavy, teda herci vybratý skvelo, chválim neskutočné herecké výkony.Prostredie filmu skvelé, milujem takéto staré domy. Veľkú pochvalu si zaslúži soundtrack ( ten s klavírom ) , aj vďaka nemu mi pri poslednej časti tiekli slzy.Ak sem niekto ide s tým že uvidí strašný horor tak bude troška sklamaný , pretože viac ako horor je to úžasne vyrozprávaný príbeh rodiny pri ktorom si postavy zamilujete a budete s nimi súcitiť.Zakončenie skvelé , krásne sa všetko vysvetlí a koniec je famózny. Ja som sa bavil ako už dlho nikde a teším sa kedy si to pozriem znova pretože toto je majstrovské dielo. ()

barrahir 

všechny recenze uživatele

Tak určitě jsou tam prvky geniality, ale blbý je, že seriál graduje šestým dílem a pak je tam značnej pokles dolů. Finále bych si teda představoval jinak, problém je ten, že seriál s duchama prostě asi nejde zakončit úplně brilantně, možná jedině smrtí všech postav. Nakonec teda kvalitativně velmi podobné s první sérii American Horror Story, která je v hodně podobném duchu. ()

Mortemiss 

všechny recenze uživatele

Úspěšně dokoukáno. Pokud od tohoto seriálu očekáváte, že vás vyděsí, pak jste na omylu. The Haunting of Hill Hause je obyčejné rodinné drama se šťastným koncem. Horor má diváka vyděsit, což se tady rozhodně nestalo. Téměř žádné bububu, jen občas zaskřípala podlaha nebo někdo zaklepal na dveře. Jediné, co amíci doopravdy naplnili, byla kapacita afroamerických herců. To vše navíc okořenili lesbickým párem s pikantními scénami, které ocení zejména pánské publikum. První tři díly byly poněkud slabší, pak se seriál konečně začal rozjíždět, ale bohužel si své tempo neudržel a ke konci opět zvolnil. Proto 3*, slabší průměr. ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

No.. Tak ze začátku jsem byla opravdu nadšená. Ale druhá polovina a celý závěr pro mě nakonec byly obrovským zklamáním. Od sedmého dílu je to jedna nudná scéna za druhou. Naprosto zbytečné, zdlouhavé, strojené monology, napětí a strach, který to vzbudilo ze začátku (a kterými měc to zaujalo) jsou pryč... A ten konec? No nepředstavovala jsem si tak moc dobrý konec.. Veliká škoda. Protože kamera je po celou dobu skvělá a perfektní, ty záběry jsou místy opravdu dechberou. Atmosféra je tíživá, plíživá a člověka to opravdu vtáhne a udrží ho to celou dobu v očekávání co se to děje, proč se to děje. Jen škoda toho konce. Chtělo by to poslední díly prostě zkrátit a nezasloužilo si to podle mě uzavřít v takto pozitivně vyznívajícím duchu. ()

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Asi největší slabinou seriálu je, že není vůbec strašidelný, zato plný překombinovaných souvětí o strachu, dřevě, lásce, tajemství a cihlách, které se opakují pořád dokola. ()

zdenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejvýraznější hororový počin na seriálové scéně za poslední roky, v mém případě vůbec. Do posledního detailu vypilované zpracování, špičkové obsazení a dokonalá temná atmosféra. Poslední díly sice ztrácí dech, ale to jen díky tomu, že je zastínily epizody dějově povedenější. Na kvalitě jim to nijak neubírá. Výborná záležitost a doporučuji všem příznivcům duchařských hororů. ()

Warhorr odpad!

všechny recenze uživatele

Obyčejná sprostá, tupá, rodinná telenovela, s totálně dementními prachsprostě vykokotovanými postavami, hrající si na velkolepý seriálový horor. Ta pizda co si nechce sundat rukavice mě bude srát asi už navždy. Deset hodin brutální nudy a rozmrdaného života. Tolko k první sérii. Druhou si pustím až jak se budu chtít zbavit televize. ()

JM87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow, MIke Flanagan mě strašně překvapuje. Tenhle seriál je naprosto precizní práce. Hereckej koncert, kamerovej koncert a hlavně to funguje jako celek. Samotná melancholická atmosféra u rozhádané rodiny, která řeší smrt jednoho blizkýho, je moc pěkná a najde se v ní každej, kdo zažil trable v rodině. Odhalit lidskost Mike umí velice dobře a viděli jsme to už u Midnight Mass nebo Midnight Club. Taky se mi líbí zamotanost, která vás nutí přemýšlet, až bych to ve finále nazval jako takovej hororovej Interstellar. Zároveň je to ale film, kterej ale strašně staví na lidských vztazích, který jsou ale ve finále položený do hororu. Díky moc za tento super seriál! ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Viacej ako horor je to silná rodinná dráma...žiadne prekliatie ani potoky krvi...duch..duchovia tu majú svoju príčinu. Viem si predstaviť,že by Mike Flanagan natočil TO ako seriál.....viem si to predstaviť. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě osobně bylo největším problémem celé první řady a vlastně i té druhé, že v prvé řadě nešlo o horor, ale o komorní konverzační drama s lehce strašidelnou a mystickou atmosférou, která ač budována pečlivě a řemeslně bez chyb, nestačila pokrýt stopáž tolika dílů tak, aby se divák nenudil. Vlastně už tak od čtvrtého dílu mi bylo úplně jedno, kdo a proč komu co dělá, nebo udělal a úpěnlivě jsem si přála, aby je někdo všechny zazdil ve sklepení, pak nastalo zemětřesení a ten barák na ně spadnul a byl konec. Bohužel to se nestalo a já se musela prospat všemi díly až do jalového, byť tklivého konce. Pokud by z toho udělali řekněme třídilnou minisérii, mohla to být docela pecka. To stejné by se dalo říci i o druhé řadě, snad, že jen byla malinko více bubu, ale zase místy ještě rozvláčnější a měla více logických děr. Za mne slabší průměr. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.seria The Haunting of Hill House je pre mna absolutnou serialovou peckou a prijemny prekvapenim, ked som ho v 2018-tom pozeral. To, co v desiatich castiach ponukol tento serial som doteraz nevidel. Od technickej stranky, uzasnej hudby, citlivej kamery, po stvarnenie vsetkych moznych zanrov s uzasnou, a hlavne uveritelnou atmosferou, ktora vas vtiahne medzi zive postavy, ktore su stvarnene herecky naozaj vyborne. Klobuk dolu. Odporucam, ako sa vravi "vsetkymi desiatimi". Za mna jednoznacne plny pocet. Celu seriu som si musel zopakovat. ;) 2.seria Opat stretnutie s mnohymi hercami z predoslej serie. Zajimavy pribeh a atraktivne sidlo Bly. Zaverecne dva diely su vyborne, zial, tie predtym, narozdiel od prvej serie, su zanrovo velmi podobne a nie az tak plne atmosfery, ktora ma doslova pohltila v spominanom Haunting Hill-e. Naopak, niektore diely mi prisli az prilis prekombinovane, ci dokonca preexponovane - v zmysle vykreslovania pribehu a unavne. Hudba v podani The Newton Brothers ustredna a i titulkova melodia, kamera, melancholia su opat uzasne. Tesim sa na tretiu seriu a velmi si prajem, aby vznikla. The Haunting sa stal mojou srdcovkou. Odporucam. 75% A slabsie stvorhviezdie. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Mike Flanagan to u mě vyhrál už s Hush a Gerald's Game, ale The Haunting of Hill House je ještě úplně jiná liga a plně ho etabluje jako nejvýraznější žánrový hlas současnosti. Konstantně nadhodnocovaný James Wan se se svými lekačkovými atrakcemi může jít klouzat, tohle je dospělý, chytře sestavený, nelineárně vyprávěný příběh s komplexními charaktery, kde nadpřirozeno není jen prvoplánový prostředek k vyděšení diváka, ale především metafora na díry v životech postav – ovšem bez toho, aby kdy přestalo být plnohodnotnou příběhovou mechanikou. Scenáristicky prostě výjimečná věc. Ale ona je to výjimečná věc vlastně celkově – od faktu, že Flanagan sám zrežíroval všech deset dílů, přes vizuální styl, chytrou kameru, obsesivní důraz na detail, geniální soundtrack a bezchybné obsazení, po výborně budované napětí a atmosféru, emočně totálně devastující pasáže (Lukeův proslov) a strašidelné situace, ze kterých dostanete panický záchvat (opět) bez vypomáhání si zbytečnými lekačkami (pár jich tam je a jsou udělané inteligentně, ale ty nejlepší části jsou vystavěny úplně jinak). Zkrátka komu čest, tomu čest. Letos nic lepšího nevzniklo – v hororu, ani mimo něj. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám za sebou tři díly a je to moc zajímavé. Pěkně poskládaná mozaika složená ze současnosti a flashbacků, hezky stupňující napětí a doufám, že v dalším pokračování přibude i toho hororu. Zatím bych to nazval tajuplným psycho-příběhem jedné neobyčejné rodiny a neobyčejného, strašidelného domu. Zaděláno na vysoké hodnocení. Po osmé části je už téměř jisté, že to bude za 5! Démony a strašidly se i nadále šetří, ale rozšiřuje se okruh, kolik členů Crainovy rodiny na ně věří. Ty návraty do minulosti jsou udělány výborně, mnohdy jen otevřením nějakých dveří a už jsme zpět. Těším se na finále. V Reflexu psali, že poslední díl je nejslabší, příliš doslovný. Tohle bych nevyčítal. Spíš mi ta pointa přišla moc idylická, smířlivá na horor. Hodnocení to však nezměnilo, protože je rozhodně to nejlepší, co jsem letos v mém oblíbeném žánru viděl! ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

Začátek seriálu může působit až chaoticky když během 10 minut je schopen fungovat ve 3 různých časových liniích, ale atmosféru navozuje intenzivně temnou, ale děj je od nějaké 4. epizody velmi předvídatelný a už začínáte tušit, že rozuzlení nebude taková pecka, jakou byste možná na začátku čekali. V rámci hororového žánru silnější průměr, nicméně v dnešní době C-éčkových hororů milé překvapení. 75% ()

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Yes, víc takových! Co se děje, když skončí děj klasických hororových příběhů o strašidelném domě, přeživším? Scénář je občas nevyrovnaný, ale epizoda s pohřbem je filmařský majstrštyk. ()

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Tam, kde drtivá většina filmů selhala, The Haunting vítězí na plné čáře a to hned desetkrát po sobě. Všech deset dílů se totiž řadí na absolutní hororovou špičku, ve které funguje jak ona děsivá a tajuplná atmosféra, tak i hezky sestavený a detailně promyšlený příběh, což se v tomhle žánru často nevidí. Seriál vůbec působí až neuvěřitelně kompaktně. Velkou zásluhu na tom mají bezpochyby samotní herci, úžasná je ale mimo jiné i kamera, která často točí na jeden zátah a tím přidává na celkovém napětí. Mike Flanagan udělal velký kus práce! ()

Související novinky

Tvůrce Hill House chystá Zánik domu Usherů

Tvůrce Hill House chystá Zánik domu Usherů

06.10.2021

Po úspěchu se dvěma řadami seriálu The Haunting a následně s novou minisérii Půlnoční mše oznámil režisér a scenárista Mike Flanagan další, celkově již pátý projekt pro streamovací službu Netflix.… (více)

The Haunting Of Hill House se vrátí

The Haunting Of Hill House se vrátí

21.02.2019

Populární hororová série The Haunting of Hill House, která loni přistála na Netflixu a okamžitě si získala srdce mnoha diváků i kritiků, se vrátí. Druhá série se bude jmenovat The Haunting of Bly… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Nominace na 76. Zlaté glóby

Nominace na 76. Zlaté glóby

06.12.2018

Nominace na 76. ročník Zlatých glóbů byly čerstvě oznámeny a vy po nich teď nejspíš budete mít ještě více otázek, něž kolik jste měli před nimi. Mezi pěticí nejlepších dramat se totiž objevily filmy… (více)

Reklama

Reklama