Reklama

Reklama

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech

  • USA Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je superhrdina čínského původu Shang-Chi, který je konfrontován se svojí minulostí, když je zapleten do sítě tajemné organizace Deset prstenů. Jedná se o druhý film ze čtvrté fáze MCU. Ve filmu uvidíme skutečného záporáka Mandarina. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (582)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kombinace moderního čínského akčňáku s lidovými pohádkami funguje. Disney chápe že točí především pro východní trh a tak ctí jejich pohled na svět s občasnými úlitbami západu. Herecky Shang-Chi boduje. Simu Liu je navzdory podivným trailerům sympaťák a v bitkách i při zpívání karaoke působí přirozeně. Tony Leung si pro sebe krade celý film a jeho "taťka" je další z řady pochopitelných padouchů, kterým člověk fandí víc než hlavnímu hrdinovi. Choreografie dokonalá, akce fantastická. Trikově občas nevyrovnané, ale místy to bere dech. Palec nahoru. P.S: Bruce v závěru vnadí na svá další dobrodružství více než Wong. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Marvelovka kombinovaná s čínskou mytologií. Přiznávám bál jsem se ale naštěstí neoprávněně. Shang-Chi je parádní dobrodružný film, připomínající hongkongskou produkci 80. let, kdy nenápadný hrdina objevuje své tajné schopnosti a probojovává se k závěrečnému souboji s úhlavním nepřítelem, kterým je jeho otec a nakonec bojuje o záchranu celého světa. Film boduje hlavně v parádních bitkách tělo na tělo, které nejsou v marvelovkách úplně obvyklé a přestože nakonec nechybí digitální potvory a blesky, větší část filmu se drží při zemi. Je to plné klišé a vše zásadní ví divák dopředu ale jako čistokrevná "rodinná" zábava, funguje překvapivě výborně a lépe než celá řada jiných sólovek ze světa Marvel. Byl jsem překvapen a občas i nadšen a hlavně jsem se bavil. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak bych si představoval tu novou verzi Mulan (kterou sem ještě neviděl), akorát teda s kung-fu týpkem, plus kdyby se to celý odehrávalo v současnosti, a měla by to na starosti výhradně "naše" ryzí odnož Marvelu namísto producentské krutovlády Disney brandu. Fakt moc pěkná akční VTIPNÁ asijská pohádka s comicsovým hrdinou, kterýho chci odteď potkávat tak často, jak jen to bude možný! [IMAX] ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě zábavný amalgám prvků klasické východní bojovky a digitálního bordelu, kdy se obě fáze navzájem nejen prolínají, ale vlastně si film navzájem rozdělili. První půlka má v sobě scény, za které by nemusel stydět první Matrix, nebo jakýkoliv akční film s dobrou choreografií (scéná v autobuse je boží), přičemž postupem děje se čím dál tím víc zabrušuje do mytologie a množí se cgi scény, kdy konec samotný má nul a jedniček asi dva celé osmtisíckrát víc, než masa a kostí. Ale hrozně to funguje. Herci jsou zábavní, postavy na marvelácký origin hodně dobré (včetně super záporáka)  a upřímně, jeden z mála marveláckých sólo filmů, které mám chuť vidět znova.  Ono to snad vypadá, jako kdyby měl Shang-Chi filmovou duši... No nehrál tam žádný zrzek, takže.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Před čtrnácti dny jste parkovali auta a teď vám mám jako věřit, že jste zachránili svět před požírači duší?" To se tak někdy stane. Já jsem teda trošku retardovanej, takže nerozeznám asiata od ťamana ani od rákosníka a proto jsem se občas ztrácel v tom, kdo koho vlastně mlátí. To je můj problém. Ono se to totiž mlátilo docela slušně, zejména v San Franciscu a Macau. Ovšem fantasy přesun do vesnice Ta Lo už mě tolik nebavil. Tam se totiž ti, co tančí s šupinou, rozhodli zachránit svět a pokusili se mě unudit moralizováním. Naštestí si soupeři k boji oblíkli dresy, takže jsem se v bitkách začal orientovat a u digitálních draků jsem toho hodnýho poznal dokonce i bez nápovědy. Za mě je to prostě neškodná pohádka, ke který se už nehodlám vracet. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (55)

  • V komiksu měl Shang-Chi bronzovou až jasně zlatou barvu kůže kvůli omezení barev nabídnutých tiskárnou. Toto bylo však považováno za zbytečně urážlivé, i když šlo jen o odlišení vizuální stránky hrdinů. Jak šel čas, vyvinula se tisková technologie a tento prohlém zmizel, ale Shang-Chiho zlatá minulost je stále předmětem různých diskuzí. (3T)

Související novinky

Příští Avengers film našel režiséra

Příští Avengers film našel režiséra

26.07.2022

No, tak to šlo docela rychle. Kdekdo by čekal, že Marvel potažmo producent Kevin Feige využije šance, a vše důležité a neodkladné oznámí na Comic-Conu, případně si to nechá za pár měsíců na D23 Expo.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

21.06.2022

Kevin Feige potažmo další lidé z Marvelu rozhodně nelhali, když neustále tvrdili, že snímek Avengers: Endgame znamená konec celé jedné kapitoly vyprávění o superhrdinech. První tři fáze zde zkrátka… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama