Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (156)

Sammya 

všechny recenze uživatele

Moje seriálové guilty pleasure. Knihu jsem zatím nečetla, i když bych chtěla a teď už ji konečně i mám, a filmy ze série Jurský park mě nikdy moc nebavily. Ale seriálu Ztracený svět jsem podlehla hned. Mám asi slabost pro dobrodružné seriály z minulosti :D Velkou zásluhu má na tom podle mě obsazení, kde se sešli výborní herci jak z domovské Austrálie, tak odjinud. Marguerite Krux je spolu se Sam Carterovou (SG) moje nej ženská seriálová postava a lord Roxton býval můj dívčí crush. Když se to vezme kolem a kolem, nevím, proč bych tenhle zábavný i dramatický dobrodružný seriál nemohla milovat i navzdory ukrutně nízkéhmu hodnocení. Lidi neví, co je dobrý. ()

Zetwenka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál je pro mě naprostou srdeční záležitostí a proto má v mém žebříčku 1. místo. Pár postřehů, že nebyly kdovíjaké triky a nedržel se podle knižní předlohy a bla bla....., tak to mi nevadilo, Jednak jsou na knihu natočeny filmy, tak není třeba i doslovného seriálu, ten se jen inspiroval ale jede si svým stylem a vypráví své příběhy.. Mě si naprosto získali herci, kteří mi sedli naprosto všichni. Hrají svoji postavu báječně a charakterově jsou různorodí a každý má své tajemstvíčko, které vychází postupně na plošině najevo. Každý díl byl prostě svůj a když začal vyprávět svůj jedinečný příběh (včelí království, doba ledová, ráj, cesty do podzemí, lidopi, ufo, masožravé rostliny ehm lidožravá, dinosauři, amazonky, tajemná města, ráj, divoký západ, ztracené civilizace, zkrátka co fantazie dovolí) a dobrodružství provázené vtipnými dialogy, špičkováním Margaret a Roxtona, bylo to primové. Moc a to teda opravdu moc mě mrzí, že tedy 4 sérii nenatočili nechali jak nechali konec 3 řady. PS: tenhle seriál by si to zasloužil, tajně doufám, že ho někdy snad dokončí i když vzdalující se léta od poslední klapky moc nadějí nedávají :(. Dokonce již vydali v papírové formě jeho dokončení epizody "Srdce bouře", které tvůrci poslali fanouškům, prostřednictvím scénáře aby ukojili naše napětí. Viz.zde. Závěr, ale i načrtnutí jednotlivých epizod 4. řady. Viděno: všechny 3 řady po 22 epizodách ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Protože jsem zvyklá obědvat u TV a jednu dobu v mou stravovací hodinu neběželo nic zajímavějšího, než právě tahle patlanina, tak jsem pár dílů viděla. Typově mi tenhle seriál přijde trochu podobný "Hvězdné bráně" - skupina lidí s jasně danými odlišnými charaktery má v jednom kuse nějaké zcela nereálné potíže, které řeší svými zbraněmi a "důvtipem". Ale něco tomu chybí oproti "Stargate": MacGyver. Jinak řečeno, žádná z postav mě nebavila, nikdo mě nezaujal, nikomu jsem nefandila, tedy mě u téhle fantaskně-dobrodružné splácaniny nic nedrželo. Budu hodná a dám 2* - 31%. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to nebolo až také hrozné, ale postupom času asi tvorcovia začali raňajkovať toluén ochutený LSD, alebo čo, pretože fantasmagórie takého rangu, aké prišli v tretej sérii sa len tak nevidia (teda, nemám nič proti fantasmagóriám, ale tu som to teda naozaj nečakal, nehovoriac o tom, že sa to sem absolútne nehodí). Nebudem hodnotiť efekty, predsa len: je to seriál.. Ale čo ten scenár, preboha??! Čarodejnice, zombíci, démoni, výlety časom, návštevy z budúcnosti, westernové prvky (!), paralelné reality, duchovia, jašteričí ľudia (či čo to kurva bolo) a ďalšie a ďalšie "národy náhornej plošiny" či iné zverstvá (nielen dinosaurie) etc. Na druhej strane to bolo tak neskutočne uletené, až to bolo miestami vtipné (zrejme nechcene, ale čo tam po tom). Hviezdičku dávam za tie ženské sympaťandy (Blakelyová je fakt kus!) a za spomínanú zvrhlú zábavu nad tými scenáristickými bejkovinami. Inak je to bullshit najväčší... ()

leavit 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem seriál měla ráda a tak jsem se rozhodla si ho připomenout. 1. serie: Co se týká děje, tak je na rozdíl od tehdejší seriálové konkurence poněkud slabší, ale zase má méně otřelé téma, dinosaury. Postavy samotné nejsou vymyšleny špatně, jen je jejich vývoj velmi pozvolný a jsou průměrně zpracovány. Nejlépe napsaná je podle mě Marguerite, celkem sympatičtí jsou Roxton a Summerlee, naopak Challengerovo přehrávání mi nesedlo. Nejlepším dílem je Cave of fear (spíše jeho druhá polovina). 55% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • V pilotním díle ztvárnil postavu Neda Malona kanadský herec William DeVry, kdežto ve zbylých epizodách jeho krajan David Orth. (Jorge87)
  • Jennifer O'Dell (Veronica) si sama navrhla seriálový "outfit". (rador)
  • Seriál je voľne založený na románe Arthura Conana Doyla "Stratený svet". (Greenpeacak)

Reklama

Reklama