Reklama

Reklama

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy

  • Francie Les Rivières pourpres 2 - Les anges de l'Apocalypse (více)

Obsahy(1)

Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola muže zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře Niemanse výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Esoterické znaky vyryté kolem oběti naznačují zvláštní vražedný rituál. Komisař Niemans společně s policistou Redou (svým bývalým žákem) si musí k vyšetřování pozvat specialistku na náboženské rituály. Policista Reda objeví u kostela polomrtvého dvojníka Krista, který má apokalyptické vize o příchodu andělů, kteří zničí celý svět. Kdo jsou Andělé Apokalypsy? Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (313)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ne vůbec špatné pokračování Purpurových řek, vlastně je to tedy pokračování hodně volné, spojené s "jedničkou" jen postavou komisaře Niemanse. Dá se tomu samozřejmě vyčítat za vlasy brutálně přitažená zápletka, ale to už tak u podobných filmů bývá a jednička nebyla výjimkou. Pokud se ale nehodláte rýpat v logice a reálnosti příběhu, ale "jen" se pobavit pokleslým žánrem, nemělo by vás to zklamat. Jean Reno je pořád stejný bourák a jeho kolega Benoit Magimel se pere minimálně stejně dobře jako Vincent Cassel. K tomu proroctví o sedmi pečetích a sedmi andělech Apokalypsy, zdánlivě nesmrtelní mniši v hábitech, kteří vyvádějí lepší kousky než Jackie Chan a rituálně mordují jednu oběť za druhou, tajemný klášter jednoho prastarého řádu, štolami propojený s tunely Maginotovy linie, ve kterých je ukryto jedno velké mystické tajemství... Ryze béčkový scénář s francouzsky tradičně bohatou výpravou a vkusnou estetikou. Bylo to šik a maňifik. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Proč se točí dvojky, když chybí pořádný nápad, jak zastínit jedničku nebo dojem z ní úplně nezprasit?! A to téma, kdy se likviduje podle náboženských manuálů, to už je taky tak omleté a předvídatelné ..... Neprůstřelní mniši, nemožní policajti, vlastně jediné plus vidim v Jean Renovi, i když na druhé straně si řikám "hochu, z Hlubiny do takové povrchnosti, máš to zapotřebí?" ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mniši terminátoři, jejich křečovité náboženské motivace, scénář na úrovni nadprůměrné slohovky vesnického idiota (sorry, Lucu) a lehce otrávený komisař Niemans, u kterého mi už jen scházelo, aby na konci utrousil: „To je všechno tvé čarování, neonacistický Sarumane?“ Sice hezky nasvícené, nikoliv však osvícené. Podruhé nevstoupíš do téže řeky i kdyby byla sebepurpurovější.. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Převeliká mystická legrace na téma konečný konec světa, která se snaží bezúspěšně papouškovat všemožné flagelantské thrillery, se kterými se roztrhl v dnešní pre-apokalyptické epoše pytel. Jakás takás atmosféra by tam snad na rozjezdu byla, ale když se ten pseudo-biblický kolos dá do pohybu, začne být mimoděk směšný. Velmi éteričtí andělé apokalypsy, kteří připomínají nadopované shaolinské mnichy, zmatená odbornice na symboly, která se očividně lépe vyzná v kosmetice, beznadějně neslaný nemastný Jean Reno a akční manekýn Magimel... to je skutečně sousto. Do toho řídká zápletka o bandě kolíků, co si hrají na apoštoly a o bandě kolíků, co si z pofidérních důvodů usmysleli zinscenovat Zjevení sv. Jana. Samozřejmě nesmí chybět mužný přednes Christophera Lee, jehož postava sice nemá valnou motivaci, ale být tam musí. Jakés takés efektíky režie Oliviera Dahana se beznadějně rozmazávají ve zmatečném celku a dadaisticky útržkovitých dialozích, které musel scénárista deklamovat z absinthové lázně. Každopádně je to paradoxně celkem zábavné a v některých chvílích by tomu člověk i uvěřil temnou atmosféru. Bohužel v závěru už tomu věříte jen nelíčenou blbost, která je jako jediná nepředstíraná. Hlavně že film vykrádá to nejkvalitnější z hollywoodské provenience, bohužel však rozřesenýma rukama řadového šmatáka z Montmarteru. Milý Francouzi, u vás ta Amerika prostě ne a ne nastat. Sv. Jene, vidíš to? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jean Reno již není hlavní cíl kamery a jeho osoba není každou vteřinu před kamerou. Kamera je zajímavá, ale osobně mě chyběl takový ten přeled jako byl v jedničce při prvních titulkách (přelet nad lesem). Dost divný a průměrný scénář toto dílko sráží dolů. Akční sekvence v bunkru s kulometem mi přišla zvláštní, hezky natočená, ale nepasující do děje. Jinak hezká atmosféra. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Camille Natta kvôli postave Marie chodila v rámci prípravy na rolu do knižníc a veľa čítala, najmä náboženské texty. (Arsenal83)
  • Scenárista Luc Besson se po finančním neúspěchu historického velkofilmu Johanka z Arku (1999), který režíroval, věnuje už jen psaní scénářů a produkování. (imro)

Reklama

Reklama