Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Už je to rok, co Avengers zachránili svět a všichni lidé se vrátili, ale bolest z minulosti jen tak nezmizí. S tou se nyní potlouká Clint Barton (Jeremy Renner). Po ztrátě Nataši se snaží na vše zapomenout, ale ona minulost ho dostihne, když se bude muset postavit svým bývalým nepřátelům jako Ronin. To musí vyřešit včas, protože slíbil rodině, že se vrátí na Vánoce domů. Do toho všeho se ale zaplete mladá dívka Kate Bishop (Hailee Steinfeld), která chce pomáhat lidem a chránit město také, protože je jeho velká obdivovatelka. Clint a Kate proto spojí síly, protože nepřítel je větší, než se zdá. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení a to po všech stránkách. Hawkeye je odlehčený, akční a vtipný a vánoční atmosféra tomu jen svědčí. Clint s Kate mají neuvěřitelnou chemii a Hailee je krásná a do mcu a její role maximálně sedne. Dokonce i Yelena je tu lepší než v Black Widow. No a Fisk, to je prostě Fisk. Za mě výborné a nejlepší minisérie roku. Spokojenost. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Nový seriálový střípek do MCU mozaiky, šestidílná minisérie 'Hawkeye', jak již název napovídá, glorifikuje postavu, která si zdánlivě zaslouží větší popularitu, než jí byla původně souzena, ač je členem Avengers – tedy Clinta Burtona, komiksového Robina Hooda, lučištníka bez superschopností, zato s dobrou muškou, jehož role se před téměř dekádou chopil sympaťák Jeremy Renner. K tomu všemu seriál ještě motá Vánoce, téma zdravotních postižení, Kingpina, larpy, rodinné etudy, špionážní thriller, Florence Pugh, jednookýho pejska, komiksovou akci, a předávání štafety mladší generaci do rukou Hailee Steinfeld. A kupodivu, byť se jedná o standardní nadprůměr, je to trefa do černýho - šípem, samozřejmě. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Najmenej zaujímavý člen The Avengers dostal svoj seriál. A viete čo? Prvé tri diely boli dosť pohodové. Fungovalo to najdôležitejšie, a to chémia Jeremy Renner vs Hailee Steinfeld. On odmeraný, ona nadšená. On zachraňuje čo sa dá, ona veci komplikuje. Proste veterán vs nováčik, kde dobre padol odľahčený štýl. V druhej polovici seriálu sa však začalo oveľa viac tlačiť na city, vytváralo sa drama, a to už tejto dvojici sedelo oveľa menej. 6 dielna jednohubka, ktorá si však neudržala svoje úvodné sympatické, zábavné vyznenie a chcela byť ku koncu až moc avengerovsky "dospelácka". ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nakonec je tahle vánoční komixovka docela v pohodě. Někdo to přirovnává ke Smrtonosné pasti, to tam zatím nevidím. Clint se snaží prožít klidné Vánoce s rodinou v New Yorku. To ale naruší mladá lučištnice Kate, která se dostane do problémů. On se jí pokusí pomoct a sveze se v tom s ní. Spolu čelí tzv. Teplákové mafii, ale hlavní záporák bude někdo úplně jiný. Časem se taky dozvíme kdo. Z těch dvou se stanou parťáci, a nakonec vytvoří dokonalý tým. Dost se mi líbily bojové scény a hlavně ty jejich speciální šípy. Marvelu se hezky daří vše propojovat, opět trefa do černého. "Podepíšeš se mi na luk?" :D ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Celkem slabé, podobně prázdné a nudné jako Falcon a Winter Soldier, jen s rozdílem lepšího finále. Bohužel se naplnily moje obavy, že to bude podobný, protože Hawkeye není o moc zajímavější postava než Falcon, který zazdil Buckyho, a jakékoliv rozšíření nad rámec jeho screen timu z filmů je vyloženě navíc. Origin Kate Bishop mi pak přijde já nevím… trapný? Hlavně teda to, jak tam jak tvrdý Y stojí v napůl rozbořeném baráku a zrovna zahlídne Hawkeye. Kate sama o sobě celkem otravná a radši bych sledovala nějaký boj s podsvětím samotného původního Hawkeye, ona je mi úplně volná. Mimochodem Avengers jako film mám hodně ráda, ale to vracení se k němu už je celkem ohraný a zavání to tzv. lazy writing – kolikrát se tam ještě vrátíme? Akce pak většinou ve tmě, takže jsem si ji stejně moc neužila, připomnělo mi to onu epizodu z 8. série Hry o trůny. Přijde mi, že se tam většinu času jenom prázdně tlachá, dialogy absolutně o ničem, na tohle by stačil kratší film, i těch šest epizod je tu strašně moc. Zajímavá akce pořádně až ve čtvrté epizodě, tenhle rozjezd měl přijít o tři epizody dřív. Aspoň, že je tu Yelena, spolu s Echo asi nejzajímavější postava. A Kingpin samozřejmě, ale okolo něho se chodilo většinu času jako kolem horký kaše. Až poslední epizoda mě fakt bavila a měla nádech nějaký osudovosti, ale nevim, proč se k ní muselo dojít přes pět většinou strašně nudných epizod, kde se skoro nic nedělo. Být takhle všechny epizody (bez trapných hlášek samozřejmě), tak je to asi nejlepší z těch Disney+ seriálů. Takhle vyloženě za pochvalu stojí snad akorát soundtrack a hezká úvodní znělka. 6/10 ()

Galerie (77)

Zajímavosti (79)

  • Když herec Tonyho Starka (Aaron Nedrick) v muzikálu „Rogers: The Musical“ zpívá o shawarmě, tak se jedná o referenci na scénu, v níž Avengers jí v restauraci shawarmu po invazi New Yorku ve filmu Avengers (2012). (Kubaaa97)
  • Píseň „I Can Do This All Day“ z muzikálu „Rogers: The Musical“ odkazuje na frázi Steva Rogerse (Chris Evans). (Kubaaa97)

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel bude testovat binge-watching

Marvel bude testovat binge-watching

17.05.2023

Šéfové studia Marvel a Disney Kevin Feige a Bob Iger sice utěšovali veřejnost, že hodlají se seriálovým obsahem na Disney+ maličko ubrat, zejména v oblasti komiksů, přesto nás už v létě čeká… (více)

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Reklama

Reklama