Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Už je to rok, co Avengers zachránili svět a všichni lidé se vrátili, ale bolest z minulosti jen tak nezmizí. S tou se nyní potlouká Clint Barton (Jeremy Renner). Po ztrátě Nataši se snaží na vše zapomenout, ale ona minulost ho dostihne, když se bude muset postavit svým bývalým nepřátelům jako Ronin. To musí vyřešit včas, protože slíbil rodině, že se vrátí na Vánoce domů. Do toho všeho se ale zaplete mladá dívka Kate Bishop (Hailee Steinfeld), která chce pomáhat lidem a chránit město také, protože je jeho velká obdivovatelka. Clint a Kate proto spojí síly, protože nepřítel je větší, než se zdá. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

Adasin 

všechny recenze uživatele

Celkem slabé, podobně prázdné a nudné jako Falcon a Winter Soldier, jen s rozdílem lepšího finále. Bohužel se naplnily moje obavy, že to bude podobný, protože Hawkeye není o moc zajímavější postava než Falcon, který zazdil Buckyho, a jakékoliv rozšíření nad rámec jeho screen timu z filmů je vyloženě navíc. Origin Kate Bishop mi pak přijde já nevím… trapný? Hlavně teda to, jak tam jak tvrdý Y stojí v napůl rozbořeném baráku a zrovna zahlídne Hawkeye. Kate sama o sobě celkem otravná a radši bych sledovala nějaký boj s podsvětím samotného původního Hawkeye, ona je mi úplně volná. Mimochodem Avengers jako film mám hodně ráda, ale to vracení se k němu už je celkem ohraný a zavání to tzv. lazy writing – kolikrát se tam ještě vrátíme? Akce pak většinou ve tmě, takže jsem si ji stejně moc neužila, připomnělo mi to onu epizodu z 8. série Hry o trůny. Přijde mi, že se tam většinu času jenom prázdně tlachá, dialogy absolutně o ničem, na tohle by stačil kratší film, i těch šest epizod je tu strašně moc. Zajímavá akce pořádně až ve čtvrté epizodě, tenhle rozjezd měl přijít o tři epizody dřív. Aspoň, že je tu Yelena, spolu s Echo asi nejzajímavější postava. A Kingpin samozřejmě, ale okolo něho se chodilo většinu času jako kolem horký kaše. Až poslední epizoda mě fakt bavila a měla nádech nějaký osudovosti, ale nevim, proč se k ní muselo dojít přes pět většinou strašně nudných epizod, kde se skoro nic nedělo. Být takhle všechny epizody (bez trapných hlášek samozřejmě), tak je to asi nejlepší z těch Disney+ seriálů. Takhle vyloženě za pochvalu stojí snad akorát soundtrack a hezká úvodní znělka. 6/10 ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Pohodový seriál, který hezky vymyslel spojení Vánoc s nesourodou dvojicí skládající se ze znaveného stárnoucího hrdiny a mladé nadšené lučištnice. Hodně čerpá z jedné oceňované komiksové série s Hawkeyem (která se mi mimochodem moc nelíbila), ale vypůjčuje si z ní jen postavy a trochu vizuál. Příběh si vytvořili zcela vlastní... což mi vůbec nevadilo (už proto, že ten původní komiks nijak nežeru). Děj je tedy fajn, hodně pomáhá i to, že má seriál rozumnou délku. Hodně mi však vadily některé postavy. Hluchoněmá Maya je nezajímavá, prostě jen drsňačí a používá znakovou řeč, a Jelena má být nejprofesionálnější nejnebezpečnější vražedkyně, přitom tráví většinu času tím, že se jak zmanipulovaná puberťačka snaží zabít a pomlouvat Hawkeyeho za to, že měl zabít jeho sestru Black Widow (nezabil). Kate Bishop je někdy fajn, někdy míň. Naštěstí to táhne hlavní hrdina Hawkeye, kterýho umí Renner sympaticky zahrát. Celkově tedy slušný krátký seriál s několika otravnými vedlejšími postavami. (7/10) ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Hawkeye má jediný problém. Musí navazovat na tupou potitulkovou scénu z Black Widow. Nebo to snad nikomu nedochází, že by se celý svět dozvěděl o tom, jak se Nat obětovala? Ale budiž, za hloupost sólovky Black Widow jsem strhával body už přímo u ní. Můžu tak říct, že si nejsem vůbec jistý, jestli pro mě byl letos lepší Loki nebo Hawkeye. Oba seriály byly skvělé, jen každý jinak. Uznávám, že tady za to může i vánoční atmosféra, která dává vyniknout emocím, ale nejednou jsem dostal nádherně funkční scény založené na přátelství a lásce, které mě prostě chytly za srdce. Tak, jak na mě nefungovalo finále Wandy, tady jsem si ho i přes notnou míru nadsázky náramně užil. Chemie Rennera a Steinfeld je navíc dokonalá a já si věřím, že Hailee bude v bude v budoucnu jedním z největších tahounů nové generace Avengers. Pokud se navíc dostane do pravidelné kooperace s Yelenou (aneb aspoň něco pozitivního z Black Widow), pak bude má spokojenost ještě větší. ()

Script 

všechny recenze uživatele

S tím závěrem jste se krapet posrali.. Ne? Záporák Kingpin z Daredevila dostane zde štěk a rázem ho odpraví. Následně Charlie Cox aka Daredevil dostane štěk ve Spider-Man: No Way Home a to je všechno. Tak hloupý uzavření této linky jsem opravdu nečekal. Marvel to fakt zabil. Dospělácký záporák je najednou záporák pro dítě a zabije ho němá ženská... Opravdu, ale opravdu fakt excelentní dílo... Yelena na to že je agentka, tak se neumí ani prát. Kate Bishop je zajímavá a Hawkeye taky, ale kurva tohle napsal nějaký pičus, který se zhulil marihuanou (hlavně co se týče zakončení). ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už nějakou dobu jsem se na seriál těšila, ale schválně si ho nechala na svátky. A dobře jsem udělala :) Hawkey je povedený kousek se skvělou atmosférou, kde všechno funguje přesně tak, jak má. A konečně někde nejde o konec světa!!! Osvěžující a z mé strany neskutečně žádané  :) tohle se moc povedlo  :) ()

Galerie (77)

Zajímavosti (79)

  • CinemaBlend na začátku listopadu 2019 oznámil, že Jeremy Renner měl původně s Marvel Studios smlouvu na vlastní film. Později se ale Kevin Feige přišel s nápadem raději natočit o Hawkeyovi seriál na Disney+. Nápad s hercem prodiskutoval a ten souhlasil s opakováním role. (Kubaaa97)
  • Hawkeyův (Jeremy Renner) horšící se sluch odkazuje na komiks „Hawkeye Vol 4 #15“ z roku 2014. V tomto sešitě Hawkeye přišel o sluch poté, co mu Clown vrazil šípy do obou uší, což vážně poškodilo jeho střední a vnitřní ucho. (Kubaaa97)

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel bude testovat binge-watching

Marvel bude testovat binge-watching

17.05.2023

Šéfové studia Marvel a Disney Kevin Feige a Bob Iger sice utěšovali veřejnost, že hodlají se seriálovým obsahem na Disney+ maličko ubrat, zejména v oblasti komiksů, přesto nás už v létě čeká… (více)

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Reklama

Reklama