Reklama

Reklama

Ant-Man a Wasp: Quantumania

  • Slovensko Ant-Man a Wasp: Quantumania (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Scott Lang (Paul Rudd) a Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) spolu s Hankem Pymem (Michael Douglas) a Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer) prozkoumávají Quantum Realm, kde interagují s podivnými tvory a vydávají se na dobrodružství, které přesahuje hranice toho, co považovali za možné. (Falcon)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (497)

novoten 

všechny recenze uživatele

Napoprvé obrovské zklamání, se kterým jsem si dlouho nevěděl rady. Porouchaná návaznost, tedy to, co si univerzum bílého nápisu v červeném poli vždy hlídalo na maximum, mě zarazila asi nejvíc. Janet, která v minulém mravenčím díle vesele podporovala experimenty směrem do Kvantové říše najednou panikaří a tajnůstkaří, prozrazuje vazby na dávná vzplanutí, Wasp je na vedlejší koleji, sázka na naprostou dominanci zvláštních efektů vychází v polovině případů a humor cílí od nejjednodušších vizuálních hříček po podivně košilaté a zastaralé průpovídky. Nedalo mi to, podíval jsem se ještě jednou a smířlivě uznávám, že při upravených očekáváních je zážitek mnohem lepší a jaksi snadnější. Quantumania nefunguje jako vrchol trilogie, ale jako dílek skládačky. Chápu představení nové hrozby, ale několikrát mě napadlo, že kdyby se Dobyvateli postavil Thor, Doctor Strange nebo Strážci galaxie, na jeho vývoj pro budoucí finále by to mělo jen pramalý dopad. Proto mě mrzí, že Ant-Manovo nejspíš poslední sólové dobrodružství končí v rozpacích, s příliš malou návazností na první dva díly a u mě i se smutným razítkem nejslabšího filmu v MCU. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Třetí Ant-Man si po vzoru svých MCU předchůdců opět pohrává s multidimenzionálními mnohovesmíry, ale tentokrát mi tato pestrobarevná CGI jízda nesedla. Říše kvant mi svou atmosférou a bohatým osazenstvem místy hodně připomínala (libovolné) Star Wars, což ale nebylo vůbec na škodu. Co mě však nejvíce bilo do očí, byla postava M.O.D.O.K.a - něco tak perverzního jsem už nějaký ten pátek v kině neviděl. To ani Weasel z konkurenční dílny DC nebyla tak úchylná. Rudd, Lilly, Douglas i Pfeiffer se fakt snažili, ale scénář jim házel úspěšně pod nohy ("socialistické") klacky. Murrayho cameo bylo nemastné-neslané a z Majorse i Newton jsem měl rozpačité dojmy. Tři (mravenčí) hvězdičky! ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Staré dobré časy, kde Evangelina v Lost oslňovala hrivou sú dávno preč, dnes už ponúka len hrncový účes Majky z Gurunu. O to však nejde. Film je vizitkou toho, že pretlak hereckých hviezd nezaručuje úspech ani kvalitu. Scenár písal týpek, čo v podstate nič veľké okrem jedného seriálu nenapísal a tak to aj vyzerá. Kedysi mali scenáristi bližšie ku spisovateľom kníh, dnes sú to často len nejakí pisálci hľadajúci inšpiráciu na twitteri a tiktoku, pričom podmienkou je zachovanie politickej korektnosti, inak job nedostaneš. Výsledkom je, že človek dnes dostáva filmy, v ktorých ako keby chytí do ruky obal Dostojevského veľdiela Zločin a trest, no keď ten obal otvorí, nájde tam lacný román od Evity. Veľa sa hrá na vonkajší dojem bez obsahovej formy. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nijak přelomový, ale určitě víc než fajn film, kterému podle mě nejvíc škodí to, jak neobratně ho Marvel propaguje. Tolik řečí o startu nové fáze, o příchodu megazáporáka, proti kterému byl Thanos školáček... A ono se toho ve výsledku vlastně zase tolik nestane. Což je po těch očekáváních tak trochu škoda. Ani když Kanga znáte z Lokiho, asi nebudete mít úplně pocit, že se děje něco velkého, ale zajímavá postava to rozhodně je a návštěvníkům i návštěvnicím kvantové říše zatopit dovede. Co se Ant-Manovy trilogie týče, nejraději budu mít pořád úplně první film, druhý se mi stále zdá až moc ukecaný, a tenhle třetí je úplně jiný než oba přeedchozí, ale díky tomu, že měl všechny tři na starost stejný režisér, je to po po Iron Manovi a Captainu Americovi asi třetí nejlepší marvelovská trilogie. A to není vůbec ostuda. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA $214,504,909║ Tržby Celosvetovo $476,071,180▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Jejda, to ako vážne sa aj tento mega-mini hrdina sa dá zhnusiť na entú. Sakriš Marvel s týmto letel strmhlav dolu. To ako s týmto bordelom chceli prekonať bizardnosť Jamesa Gunna. Toľko príšerných vedľajších postavičiek, suchých dialógov, minima zábavnosti a strašného ale strašného digi bordelu tu tude ešte nebolo. A to stále natáča to isté zoskupenie a vypadá to tak že asi už bez chuti. /30%/ ()

Galerie (57)

Zajímavosti (36)

  • Do kín tento film bol zaslaný pod menom „Dust Bunny“. (Pat.Ko)
  • Na Scottovej (Paul Rudd) tvári nie je žiadna krv, zatiaľ čo v predchádzajúcej scéne bola veľmi zakrvavená (cca 109 minúta). (Pat.Ko)
  • Film je věnován památce Davida Jonese, vedoucímu výpravy filmu Eternals (2021). (Kubaaa97)

Související novinky

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

05.06.2024

Marvel potřebuje hit jako sůl. Poslední díla jako Ant-Man a Wasp: Quantumania nebo Marvels byla přijata s nemalými rozpaky a ani na streamu komiksové studio příliš neoslňuje tak, jak bylo dříve u… (více)

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

25.05.2024

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Reklama

Reklama