Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový hacker Stanley Jobson byl propuštěn na podmínku z vězení, kam byl odsouzen za internetové podvody. Krátce poté ho navštíví atraktivní dívka Ginger. Její šéf Gabriel Shear by mu chtěl nabídnout práci. Muž je odhodlán dodržet podmínku a odmítne. Ginger ví, že Stanley nutně potřebuje peníze na právníky, s jejichž pomocí chce získat do péče dcerku Holly. Nabídne mu sto tisíc dolarů za to, že se s jejím šéfem jen sejde. Poté, co Stanley projde těžkým testem, Shear mu nabídne za další spolupráci 10 milionů dolarů. Má vytvořit červa, který pronikne do přísně střeženého systému. Cílem je tajné vládní konto s prostředky na boj proti terorismu. Stanley se sejde s dcerou a slíbí jí, že už brzy budou spolu. Sleduje je ale vládní expert Robetson, který už ho jednou dostal za mříže. Senátor Reisman, který Sheara tajně podporuje, chce, aby byla akce zastavena. Ten to však odmítne a senátor na něj pošle komando zabijáků. Shear se z pasti prostřílí. Šokovaný Stanley, který byl účastníkem přepadení, chce se vším skončit, proto mu Shear unese Holly. Stanley je nucen dokončit červa, aby zachránil své dceři život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Počítačové thrillery trpí jedním velkým nedostatkem a to zobrazením neexistujících softwarů, jenž působí opravdu směšně. Ano, stejným případem je i Swordfish. Ale to je asi to jediné, co mi na něm vadí. Skvělá režie, efekty (výbuch byl prostě super), správná "disko" hudba, pěknou kameru a známé tváře. Travolta opět hraje záporáka. Tentokrát ovšem záporáka/nezáporáka. Tento pojem vysvětlovat nebudu, podívejte se sami a na konci odhalíte pravdivost tohoto vyjádření. Halle Berry je kus, hezčí než v kterémkoli jiném filmu a to neříkám kvůli hanbaté scéně "prosba o klíčky od auta". Jde o jeden z lepších počítačových thrillerů, než se nám obvykle dostává (Elita, Síť...). ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Skvělé hlášky, skvělé dialogy, skvělí herci, skvělá akce, skvělý obraz, skvělý zvuk, skvělý střih, skvělý makup herců, skvělé kostýmy, skvělé efekty, skvělý Travolta, skvělá režie, skvělý scénář, skvělé ......... ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se snaží, aby bylo cool všechno, na co si divák vzpomene. Vesměs je to kontraproduktivní, ale pokud vypneme mozek, užít si to díky solidní režii, hvězdným hercům a nažloutlým filtrům můžeme. Leckteré pasáže nemají pro celek prakticky žádný smysl, nenavazují na sebe, nedávají v celkovém vyznění smysl, ale jednoduše to při nich může solidně bouchnout nebo může někdo někoho napálit, takže se i tady dá přivřít oko. Cool pohádka s hodně děravým scénářem. Holt každý správný hacker vozí ve svém autě protiraketovou střelu a holt Halle Berry ta ňadra na těch pár vteřin musela ukázat – prostě každej divák navíc dobrej. Obří rozpočet se navíc nějak rozkutálel. Když si vezmeme, kolik (vždy cca o 30 milionů dolarů méně) stály akcí mnohem víc nabušenější pecky jako Tváří tvář, Con Air nebo Skála, zasloužil by Sena pořádně přes prsty. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Dost si užívám toho, že někomu se to líbí a jinému néééé. Je to opravdu zvláštní nezáleží na vzdělání, na pozici, kde se v běhu života zrovna nachází a přesto-proto se bude do krve hádat, že je to absolutní bomba. Ale Vy to vidíte jinak...... Je to jako s holkou, jste na zábavě a Ona není nejhezčí a ani určitě nejchytřejší a přesto Vás k ní táhne něco zcela neomylně...To je přesně tento film, prostě se mi líbí a hotovo, jestli za to může Travolta,nebo Berry nevím, ale subjektivní pocit nelže...Samozřejmě chápu, že film je kravina, ale bavil sem se... ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

"Víš o tom, že se v tomhle svlékne Halle Berry?" Tak to jsem vážně nevěděl a velmi mne to sice překvapilo, ale nic překvapivějšího nehledejte. Snímek je sice klasický thriller, kdy jeden maník umí s počítače, tak ho hned musejí zneužít a ... Halle je sice velmi krásná a zdá se,že pan režisér tohoto snímku na to sázel, až zbytečně mnoho. Snad neprohrál. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (12)

  • Meno prvého zastreleného fínskeho hackera, Axl Torvalds, je poctou fínskemu programátorovi Linusovi Torvaldsovi - autorovi linuxového jadra. (satanjel)
  • Film bol natáčaný i na ulici Quai Cassini vo francúzskom Nice. (dyfur)
  • Herečka Halle Berry získala ako odmenu 500 000 amerických dolárov po tom, čo vo filme ukázala svoje prsia. (srbak)

Související novinky

Scénáristou Hitmana…

Scénáristou Hitmana…

25.10.2005

bude Skip Woods. Ten má na svém kontě krom několika minimálně známých projektů také práci na filmu Swordfish: Operace hacker. Otázkou zůstává, jestli dějovou skladbu tak ostře sledovaného projektu… (více)

Reklama

Reklama