Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Steven Grant, bojácný prodavač v obchodě s muzejními suvenýry, trpí výpadky paměti, náměsíčností a vzpomínkami na jiný, cizí život. Steven postupem času zjistí, že trpí mnohočetnou poruchou osobnosti a že sdílí tělo s ostříleným žoldákem Marcem Spectorem. A jak Stevena / Marka pronásleduje stále více nepřátel, musí se vypořádat nejen se svou rozpolcenou osobností, ale i vyřešit smrtonosnou záhadu staroegyptských božstev. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem v rozpacích. Najednu stranu vidím snahu o netradiční komiksárnu, úžasného Oscara a Ethana, skvělou dávku tajemna, výborné schizofrenní vyprávění a slušný mix žánrů. Dojde na psychologické drama, fantasy horor i thriller. Ale z druhého pohledu vidím že, ačkoliv jsou epizody krátké, dojde i na nudné momenty a akce je nezajímavá - hlavně kvůli nízkému ratingu. +Oblek působí docela směšně. A finále, na které jsem po vydařené čtvrté a páté epizodě dost těšil zklamalo a přineslo jednu z nejhorších podívaných z celého MCU. Bravo! 6-7/10 PS: Dovedl bych si představit celý seriál přestříhaný do jednoho celovečerního filmu, který by byl slušným psychothrillerem. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Když se Marvel začal soustředit mimo blockbustery i na televizní tvorbu, byl jsem nadšený, že k nám konečně dopluje nějaký svěží vítr. Kromě Hawkeye a What If jsem se ale přesvědčil, že tahle cesta není nic pro mě a někdejší opojení největším komiksovým gigantem už asi nepůjde restartovat. Moon Knight sliboval záležitost, s níž já jako fanda mysteriózna a Oscara Isaaca budu hodně za dobře, velmi brzo jsem se ovšem začal šíleně nudit a ke konci mi bylo už absolutně jedno, jak ta prazvláštnost dopadne. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě vážně MOC bavil. Jekyll-hydeovská hororová atmosféra se velmi přirozeně mísí s dobrodružstvím spíš ve stylu Mumie než Indyho, ale zároveň je to pořád Marvel, takže nechybí ani humor (leckdy příjemně černý) a akce (nápaditá díky něčemu, co neprozradím). Závěrečné dva díly a úplný konec pak udělaly z Moon Knighta víc než jen další komiksovou podívanou a z hlavní postavy jednu z nejzajímavějších postav MCU, kterou páni a dámy doufám ještě zužitkují. Kdyby ne, byla by to opravdu škoda. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ke komiksové předloze Moon knighta nemám ani jako marvelák žádný vztah a tak nějak jsem jen čekal, co se z toho vyklube. Nakonec oceňuji úplné odtržení od MCU, přičemž mě ty laciné narážky už leckdy otravují. Seriál mě nakonec nepřekvapil tím, že se jedná o naprostou rutinní záležitost, která mě navíc v prvním díle iritovala svým plytkým cgi a ačkoliv mě to alespoň v dalších dílech celkem bavilo, rozhodně se nejedná o nic, co bych musel kdykoliv vidět znovu. A druhou řadu nechci. Oscara Isaaca moc nemusím, ale vyloženě mě tu neštval, to samé hlavní padouch Ethan Hawke, který je rozhodně dobrý herec, ale jeho postava taktéž není napsána extra zajímavě. Slabá sedmička a jsem ještě hodně mírnej. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zoberte film Mumie (1999), pridajte doňho akýkoľvek film s rozdvojenou osobnosťou, celé to natrite komiksovými farbami a rozťahajte na seriál. Nefunguje to. Oscar Isaac nie je moja šálka kávy. Bavil ma jedine tak v Ex Machina. Komiksový projekt musí mať hrdinu, hrdinov, ktorí Vás budú na prvú dobrú baviť. Moon Knight je ako Superman z Egypta okolo ktorého pobehuje bahrajnská verzia Rachel Weisz. A čo záporáci? Nezaujímavý Ethan Hawke a nad ním akási rozprávková, obavy nevzbudzujúca bytosť. Neverím tomu, že by mohol Moon Knight začať dostávať nejaký priestor v marvelovských filmoch. Je slepou uličkou. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (142)

  • Ethan Hawke řekl v rozhovoru pro BBC Radio 1, že roli Arthura Harrowa získal poté, co ho náhodou potkal Oscar Isaac, představitel protagonisty Moon Knighta, v kavárně, když čekal na svoji objednávku a zeptal se ho, jestli by s ním nechtěl hrát v seriálu pro Marvel. Ethan Hawke, Oscarův fanoušek, prý okamžitě odvětil „proč ne“. Roli oficiálně dostal později toho dne, když mu volali producenti seriálu. (spacemaster)
  • Muž, se kterým Steven (Oscar Isaac) mluví, je v titulcích uveden jako Crawley (Shaun Scott). Jedná se o odkaz na postavu Bertranda Crawleyho, bezdomovce, který Moon Knightovi slouží jako informátor a prezentuje se jako britský aristokrat. (Kubaaa97)
  • Anton Mogart (Gaspard Ulliel), Midnight Man, žil v komiksech v honosném sídle a kradl věci jen proto, aby je vlastnil. Do jeho působení vstoupí Moon Knight a při potyčce spadne do řeky. Předpokládalo se, že zemřel, ale viaduktem byl unášen až do kanalizace, kde se mu rozleptala tvář. Při návratu domů zjistil, že všechny ukradené artefakty vzala policie. Slibuje pomstu Moon Knightovi a ve stokách se stává šíleným, kde namísto vzácných děl začíná sbírat odpadky. (Kubaaa97)

Související novinky

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Reklama

Reklama