Reklama

Reklama

Star Trek: Podivné nové světy

(seriál)
  • USA Star Trek: Strange New Worlds (více)
USA, (2022–2024), 28 h 4 min (Minutáž: 46–63 min)

Hrají:

Anson Mount, Ethan Peck, Christina Chong, Melissa Navia, Rebecca Romijn, Jess Bush, Celia Rose Gooding, Babs Olusanmokun, Bruce Horak, Dan Jeannotte (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Kapitán Pike, vědecký důstojník Spock a Jednička prozkoumávají nové světy v celé galaxii na palubě USS Enterprise. (SkyShowtime)

Recenze uživatele Rian_witcher k tomuto seriálu (10)

Podivné nové světy (2022) (S01E01) 

Krásné počítačové animace, hudba a styl vyprávění se co nejvíce přiblížily stylu původního seriálu Star Trek. Christopher Pike připomíná z 80% Picarda a z 20% Kirka, což zatím vůbec není na škodu. Spock je také věrnou kopií původního seriálu a tak mě začátek série v pohodě vtáhl do svého děje. (spoiler - kdo chce být plně v obraze, měl by vidět 2sérii ST Discovery). Pak se ale objevily mráčky na jinak skvěle modré obloze seriálu. Asi to nebudou mráčky pro tv nováčky, ale mě vadí vizážově obsazení Uhury. Zatím ve všech filmech i seriálech její postava byla vysoká štíhlá sexy chytrá černoška. Zde tvůrci tedy šlápli totálně mimo a obsadili menší obtloustlou herečku. A to platí i pro vsazení podivně vyhlížejícího herce, který ztvárňuje mladého Kirka. Ale šanci tomu dám, protože svět ST je tím, co jsem už jako malý kluk hltal a snil o cestách hvězdným prostorem... ()

Děti komety (2022) (S01E02) 

Znovu chválím animace a styl vyprávění. Příběh je slabší a evokoval ve mě pocit dalšího dílu "Hvězdné brány". A bohužel i zatím pro mě podivnou Uhuru. ()

Duchové Illyrie (2022) (S01E03) 

Zamotaný díl znovu s perfektním vizuálem a silně překombinovanými vztahy mezi postavami a odhalováním soukromých problémů. Až příliš na díl seriálu. ()

Pamatuj na smrt (2022) (S01E04) 

První setkání s rasou Gornů. Díl je svižný, akčnější než předchozí a už se začínáte sžívat s některými postavami a chápete jejich pohnutky a chování. ()

Spock má amok (2022) (S01E05) 

Výměny osobností mám ve scifi seriálech rád a tahle patří mezi ty nejlépe propracované. Spock patří mezi nejzajímavější postavy celého Star Trek univerza a Ethan Peck byl výbornou volbou pro jeho ztvárnění v STNW. ()

Povzneste nás tam, kam nedosáhne utrpení (2022) (S01E06) 

Skvěle zpracované emoce a šance na uzdravení doktorovi dcery se vyloženě hodí do dílu o vyvinuté technické společnosti, která přežívá jen díky oběti vyvolených dětí. ()

Zpěv Sirén (2022) (S01E07) 

Pirátka Angel je zajímavou postavou a doufám, že se ještě objeví v dalším pokračování série. Celkově díl působí zábavně a seriál mi čím dál víc připomíná zlaté časy New Generation. ()

Elysejské království (2022) (S01E08) 

Chvíli jsem tápal co se vlastně děje, ale nakonec převládlo nadšení ze zápletky. Některé díly by vydaly na samostatný ST film a tahle patří přesně mezi takové. Zábavné postavy a zápletka točící se kolem doktora a jeho dcery nakonec přesně zapadají do původních myšlenek ST seriálu. ()

Všichni na cestách (2022) (S01E09) 

Ačkoli si neumím představit jak se mladí Gornové stanou gorny řídícími hvězdné lodě, díl byl prima výletem do klasických Vetřelců a psychické i fyzické schopnosti jednotlivých postav jsou zde vyždímány až na samotnou dřeň. Spock musí projevit své temné já a loučíme se s jednou z hlavních postav v epickém závěru tohoto dílu. ()

Kvalita milosrdenství (2022) (S01E10) 

Parádní díl kdy konečně poznáváme kapitána Kirka a i možný střet s Romulanskou federací. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Comic-Con Prague už o víkendu!

Comic-Con Prague už o víkendu!

11.04.2023

Už od pátku do neděle hostí pražské O2 universum svátek nadšenců do filmů, seriálů, komiksů nebo her s primárně sci-fi, fantasy či hororovou tematikou. Comic-Con Prague, vyhlášený český festival… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

28.09.2022

Těžko říct, co přesně studio Paramount provádí se čtvrtým Star Trekem, jedno je ale jisté, pokračování úspěšné série s Chrisem Pinem (To nic, drahá), Zacharym Quintem (Snowden) a Zoe Saldana (Avatar)… (více)

Reklama

Reklama