Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Spíš mezi 3* a 4*. Vzhledem k tomu, že tento díl Sly nejen napsal, ale i zrežíroval, jsem byl docela zvědav. Opět platí, že druhá polovina filmu je výraznější, ale dvojka má pořád co říct, tedy hlavně na konci sedmdesátek měla. Nedokážu se ovšem zbavit dojmu, že v mnoha aspektech kopíruje slavnou jedničku, přestože u návaznosti na původní příběh není, co bych výrazně namítal. Možná jen tomu nerozumím. Jen se bojím, že lepší to už nebude. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Druhý díl očividně těží z úspěchu jedničky. Je to poznat i na vyprávěcím stylu, který prakticky opisuje to, co už jednou fungovalo. Takže je vám vlastně po chvíli jasné, o co v tomhle dílu půjde a jak skončí. Nejvíc mi ale pil krev Stallonův způsob, jakým Rockyho zahrál. Protože ta postava na mě působila, jako by jí Apollo v závěru jedničky vymlátil půl mozku z hlavy a udělal z něj úplného retarda. Tentokrát je to jen a pouze dobrý film, což ale taky není nejhorší. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Byl pozdní dubnový večer, počasí ponuré, výrazně deštivé. Navíc neměnící se v příštích 24 hodinách. Volba pro zvednutí nálady padla na sérii Rockyho. Navíc druhý díl je takový melancholicky smutný kousek, takže pěkně podkreslil tu náladu. Rocky Balboa tu působí jako hroznej pitomec. Dělá ze sebe strašnýho chudáka, život si s ním po prvním díle nemazlí, dělá co může, je skromný, pokorný – prostě náš frajer Rocky. A pak po úvodní nakládačce od Apolla přichází odveta, která je stejně tak brutální a vy víte, že tohle je prostě ten Rocky, kterého máte tak rádi. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

V současné době by nemělo pokračování Rockyho naprosto žádnou šanci na úspěch a s největší pravděpodobností by se ztratilo v propadlišti filmových dějin rychleji než bychom řekli hřebec. Ovšem datum natočení hraje v tomto případě roli skutečně největší a není tedy divu, že druhý díl boxera se srdcem plným amerického snu se dočkal nadšených ovací. Jiná doba. Tak zní klíčová charakterizace celé této věci. Příběh plný klišé, uměle vyhypovaných scén, jednoduchých hlavních hdinů a základní zpětné vazby na diváka holt před lety působil daleko jinak. Při sledování Rockyho má člověk takový zvláštní pocit. Není to jen styl točení (žádná digitální kamera, žádný rychlý střih, žádná syrovost, žádné digitální efekty), je to spíše substance retro prvků. Ať už jsou to starší automobily, stavby, obchody, městské čtvrti, oblečení, či samotný klíčový finální zápas, je tu prostě kouzlo stáří. Jiná doba, jiný svět a pokud to člověk nezažil, kouká na to ještě úplně jinak. Jednoduše řečeno, těžkotonážní nostalgie se vším všudy. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Dvojka je pro mne paradoxně mnohem lepší než jednička. Moc se mi líbil příběh, kterak Rockymu sláva stoupne do hlavy, kupuje si kdejakou zbytečnost, aby pak zjistil, že není reklamním typem (alespoň v té době ne) a že sehnat práci bez maturity není žádný med. Maká proto na jatkách, neb doma potřebují každou korunu. Nakonec je pro něj vysvobozením výzva namyšleného Apolla, který chce odvetu... Škoda nudné vycpávky v podobě Adrianiného kómatu a trochu nezvládnutého závěrečného souboje. To, jak má vždy jeden z nich ruce u pasu, druhý ho zasype zdrcujícími ranami a pak se vystřídají, moc uvěřitelně nevypadá. Stejně jako "dramatický" závěr, kdy se oba svalí na zem a my čekáme, kdo se zvedne první... Celkově však určitě palce nahoru... 80% ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Sylvester Stallone (Rocky) napsal knihu podle filmu. Román je psán převážně v první osobě, z Rockyho pohledu, a to stejnou kostrbatou angličtinou, jakou Rocky mluví. Scény, v nichž Rocky není přítomen, jsou psány ve třetí osobě a ve správné angličtině. (ArsenalEagle)
  • Skladba "Going the Distance" od Billa Contiho mala byť súčasťou soundtracku k Rocky II, ale nikdy sa o tom neuvažovalo. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama