Reklama

Reklama

Strážci Galaxie: Sváteční speciál

(TV film)
  • USA The Guardians of the Galaxy: Holiday Special (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Strážci galaxie se vydávají na planetu Zemi, aby pro Petera Quilla sehnali dokonalý vánoční dárek. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (274)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Vánoční song z úvodu filmu by klidně mohli hrát i v rádiu. Byl by docela cool 😎. Dávám 5 🌟, protože přestože se jedná o nízkorozpočtovější dílko, je to úžasná pitomina, která mi prosvětlila den. Drax s Mantis jsou sympatická akční dvojka a Kevin Bacon vánoce nezkazil! ()

Israha 

všechny recenze uživatele

James Gunn je jeden z nejvýraznějších komiksových režisérů dneška, a tímto vánočním speciálem to jenom potvrzuje. Nevím, jestli v mainstreamové filmové tvorbě aktuálně existuje někdo, kdo umí tak zábavně a organicky kombinovat komediální prvky, akci, popkulturní narážky a emotivní práci s postavami, a ještě u toho působit svěže a neokoukaně. Zde tentokrát dostali prostor Drax a Mantis, přičemž o komediálním potenciálu prvního z nich (a nečekaně slušné schopnosti Davea Bautisty to zahrát) se již vědělo, ale mimozemšťanka s tykadly v podání Pom Klementieff mě vyloženě překvapila a v podstatě si těch necelých 40 minut stopáže ukradla pro sebe po stránce humoru i emocí, i když to primárně mělo být o Quillovi a Vánocích pro něj (vánoční atmosféru jako takovou ale Gunn dokázal vytvořit velmi příjemně). Je ovšem škoda, že akce a srandy, vycházející z toho, že Kevin Bacon hraje sám sebe, ale Drax s Mantis to nechápou, se nevešlo více...takových 15 minut navíc, zaměřených na tyto prvky, a přemýšlel bych o plné palbě. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Vianočná výzva 2022 - 27. film - Pôvodne som nerozmýšľal, že by som si toto pozrel, nakoľko som mal obavy, že z toho môže byť poriadna kravina, no nakoniec som sa rozhodol dať tomu celému šancu. Aj z titulu, že odozva bola pozitívna a nakoľko aj "I Am Groot" ma bavilo viac, než som si myslel, že ma bude. A tak sme tu. "Guardians Of The Galaxy: Holiday Special". Čo k tomuto môžem reálne povedať? Pre mňa ide o solídnu zábavu s postavami, ktoré mám rád a vždy ma vedia pobaviť. A fakt, že to dokonca má aj reálnu story ohľadom Mantis ma celkom potešila. Nie je to niečo, čo by som si pustil asi každé Vianoce, ale ako jednoduchá oddychovka to stačilo. Lebo to nikdy neprestrelí do roviny čistej trápnosti. Drax je stále rovnaký ako vždy a vie ma svojim správaním pobaviť. A Mantis je na tom podobne. Úvodná skladba je tiež dobrá a Kevin Bacon sa svojej role zhostil tiež solídne. Plus všetky tie dialógy s ním fungovali. Čo viac dodať? Ako Marvel fanúšik je toto malý predčasný vianočný darček, ktorý potešil. A vôbec som to nepredpokladal. Hodnotenie: B+ ()

Cartmof 

všechny recenze uživatele

Je až pozoruhodné, že TOP 3 Marvel filmy 4. fáze tvoří z 2/3 speciály, které mají okolo 45 minut. Holiday special je taková nevinná záležitost, kde se Mantis a Drax vydávají na zemi, aby pro Petera Quilla sehnali vánoční dárek. Není to nic extra, ale pobaví to a těch 40 minut uběhne jako voda. Člověk se u toho dost nasměje a zároveň to slouží, jako takové poselství. Nevím co bych tu k tomu řekl. Holiday special je jednoduchá zábava, která má vánoční kabátek. Za zhlédnutí určitě stojí. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Aby jste si tohle naplno užili, musíte mít opravdu hodně rádi Vánoce (americké, přeplácané, neosobní), nebo milovat Strážce. Ideálně obojí. Být jen fanda komiksáren obecně, nejspíš stačit nebude. Žádná řachanda se totiž nekoná, spoléhá se spíš na absurdno, které celou "akci" provází. Má to být vánočně úsměvné se špetkou dojemnosti....což je. Mě ale tahle infantilní vsuvka moc nesedla a vánoční písně, mi byly spíš protivné. ()

Zajímavosti (34)

  • Na začátku speciálu zní skladba „Fairytale of New York“ od skupiny The Pogues. Její text je metaforou vztahu Petera (Chris Pratt) a Yondy (Michael Rooker). (Kubaaa97)

Související novinky

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Reklama

Reklama