Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Rodinný

Deníček (38)

Rodné město

Jihlava

Rodné město

Mé oblíbené filmy,hry,inscenace a seriály

Z mé sbírky:

Štěpánka Haničincová a čertík Bertík.

Vzpomínka na dětství a tenhle vynikající a nepřekonatelný pořad pro nejmenší.Škoda,že neumím vrátit čas...

Štěpánka Haničincová a čertík Bertík.

Lakomec - (TV film) Komedie/ČR 2002

Harpagon je zámožný pán, ale svému domu vládne hamižnou pěstí. Šetří na všem, tyranizuje a omezuje své děti i personál. Zároveň je to však požitkář. Rád by si vzal za ženu mladičkou a půvabnou dívku Marianu, která však dává přednost jeho synovi Kleantovi. Dceru Elišku hodlá bez věna provdat za stárnoucího muže a Kleanta oženit s bohatou vdovou. Eliška však tajně miluje správce Valéra, který Harpagonovi naoko podlézá a snaží se získat jeho přízeň. Sňatky v domě organizuje důvtipná dohazovačka Frosina za přispění vychytralého sluhy Čipery. Po mnoha humorných zápletkách vše dopadne jinak, než si pán domu přál. Namísto Mariany objímá své ztracené a znovunalezené zlaťáky a o svých dětech nechce nic slyšet. Oba mladé milující páry si najdou prozatímní útočiště u Frosiny.

Česká televize ve snaze zprostředkovat svým divákům poklady klasické dramatiky, připravila moderní, osobitou adaptaci Lakomce. Scénárista a režisér Zdeněk Zelenka posílil ve své úpravě roli Frosiny (v podání Jiřiny Bohdalové) a zvýraznil etické poselství komedie, v jejímž konci zůstává osamělý a opuštěný chudák k politování. Harpagon si to neuvědomuje. Nepotřebuje rodinu, nepotřebuje lásku, jeho srdce náleží jen a jen našetřenému zlatu. Ctitelé hereckého umění jistě ocení Viktora Preisse a jeho umné hledání a nalézání směšnosti v tragikomickém charakteru. (oficiální text distributora)

Hrají - Viktor Preiss, Jan Dolanský, Jiřina Bohdalová, Andrea Elsnerová, Filip Blažek, Jaroslav Kepka, Oldřich Vlach, Rudolf Hrušínský ml., Miroslav Vladyka, Blažena Holišová, Michaela Maurerová, Jiří Datel Novotný, Jitka Smutná.

Lakomec - (TV film) Komedie/ČR 2002

Robinsoni z Kronborgu - Dobrodružný seriál/Československo 1978

Ostrůvek kdesi u "nejjižnější výspy Jižní Ameriky", drsné podnebí přímo čiší z obrazovky, atmosféra by se dala krájet. Rize televizní, většinou studiový počin, přesto pracuje s tajemnem a napětím natolik dobře, že se na něj dá dívat i po letech. Na výsledném dobrém dojmu se významnou měrou podílí i výborná dramatická hudba. Pro upřesnění: Ladislav Mrkvička vystupuje již od druhé epizody, na konci seriálu si v rolích pašeráků zahráli i Petr Oliva, Jan Skopeček a ještě jeden chlapík, na nějž si momentálně nedokážu vzpomenout.Crocuta/CSFD

Hrají: Eduard Cupák, Karel Hlušička, Vladislav Beneš, Ladislav Mrkvička, Jan Skopeček, Petr Oliva.

Robinsoni z Kronborgu - Dobrodružný seriál/Československo 1978

Dvacet tisíc mil pod mořem (TV film) - ČR 1980

Knihy francouzského spisovatele Julesa Verna, který se proslavil zejména jako autor vědecko-fantastických románů, znají čtenáři na celém světě. Jeho zaujetí pro techniku a vědu, víra v pokrok, který jejich rozvoj přinese lidstvu, Vernova nezměrná fantazie spolu s geniálním vypravěčským talentem, zajistily jeho dílu nesmrtelnost. Autorovy dramatické příběhy nejednou posloužily jako předlohy k výpravným filmům i divadelním představením. Také televize uvedla adaptace některých jeho děl - na příklad "Bratři Kipové", Tajemství ocelového města" a "Dvacet tisíc mil pod mořem" - dobrodružného příběhu, který se odehrává na palubě legendární ponorky kapitána Nema. V režii Pavla Krause uvidíte jako kapitána Nema Jiřího Adamíru, jako profesora Aronnaxe Jiřího Pleskota, v neméně důležitých rolích pak Jiřího Schmitzera a Vítězslava Jandáka. (oficiální text distributora)Hrají - Jiří Adamíra, Jiří Pleskot, Vítězslav Jandák, Jiří Schmitzer.

Dvacet tisíc mil pod mořem (TV film) - ČR 1980

Hra bez pravidel - Krimi/Československo 1967

Kriminalista Málek zabije v sebeobraně pachatele loupeže v klenotnictví a musí opustit bezpečnostní službu. Po čtyřech letech ještě není případ uzavřen. Taxikář Málek se znovu pokusí o jeho vyřešení. Ojedinělý pokus o akční film s kriminální zápletkou. Postavu motocyklového závodníka Františka šťatného si zahrál sám František Šťastný.
Hrají - Svatopluk Matyáš, Jiří Adamíra, Zdeněk Kryzánek, Karla Chadimová, Vladimír Menšík, Josef Bláha, Jan Tříska, František Šťastný, Stanislava Bartošová, Vojta Plachý - Tůma, Zdeněk Braunschläger, Jan Cmíral st., Vladimír Chlouba, Karel Hovorka st., Jiří Valenta, Ludmila Roubíková, Václav Šašek, Vladimír Hrabánek, Karel Hábl, Eva Jandáčková.

Hra bez pravidel - Krimi/Československo 1967

Flirt se slečnou Stříbrnou - Psychologický/Drama/Československo 1969

Snímek Flirt se slečnou stříbrnou se oproti jiným filmům natočeným v roce 1969 poměrně dlouho promítal v běžné distribuci. Důvodem stažení nebyl ani tak obsah filmu jako spíš jméno autora literární předlohy Josefa Škvoreckého, který v roce 1969 odešel do zahraničí. Žánrově těžko zařaditelný snímek, končící nečekaným kriminálním rozuzlením s morálním posláním, se odehrává v prostředí jednoho velkého nakladatelství. I když se snímek kriticky dotýká praktik panujících v tomto prostředí, děj se soustředí především na pokusy redaktora Karla o sblížení s tajemnou slečnou Stříbrnou. Věčně odolávající dívka však o společnost zkušeného svůdce stojí ze zcela jiných než intimních důvodů…

Hrají -

Hrají: Marie Drahokoupilová, Jan Kačer, Pavel Landovský, Milena Zahrynowská, Ilja Prachař, Lída Vostrčilová, Jiřina Jirásková, Zdeněk Řehoř, Martin Štěpánek, Jorga Kotrbová, Vladimír Krška, Marcela Martínková, Mirko Musil, Eva Olmerová, Jaroslava Panenková, Jan Pohan, Josef Svátek, Karel Engel, Milan Frkal, Miloslav Novák, Karel Souček, Otto Mojžíš, Vladimír Navrátil, Karel Kryška, Jaroslav Mařan, Zuzana Šavrdová, Zdeněk Skalický, Václav Kotva, Táňa Blažejová, Jana Čepková, František Halmazňa, Karel Klement, Vratislav Mikšaník, Alena Mlčochová, Eva Polášková, Jaroslav Vesecký, Petr Zámostný, O. Hepnerová, Ladislav Dvořák, Jiří Sládek, Jan Šašinka, Karel Vágner, Jaromír Vrba, Milan Mach, Václav Fišer, Jaroslav Šebek, Alena Kreuzmannová, Jaromír Spal.

Flirt se slečnou Stříbrnou - Psychologický/Drama/Československo 1969

Ďábelské líbánky - Komedie/Československo 1970

Černá komedie s Vlastimilem Brodským v roli geniálního vynálezce vypráví o tom, co se může přihodit, když dvě mladé chytré a hlavně krásné ženy věnují všechnu svou energii na získání jednoho muže. Tato snaha vede ke zločinům všeho druhu a nevyhne se ani vraždě.
Vražednická komedie, natočená na úsvitu normalizace, se vědomě oprostila od jakýchkoli spojnic s dobovou realitou. Režisér Zdeněk Podskalský se cele oddal spřádání výstředních zápletek rozvířených kolem dvou podnikavých žen, usilujících o přízeň téhož muže. Soupeřky totiž chtějí odstranit nejen jedna druhou, ale v případě nezbytí i vyhlédnutého muže. Film dovolil hvězdné galerii našeho herectva dle libosti si zařádit, předvést nejrůznější výrazové škály od jemné komiky po cynické morbidnosti. (oficiální text distributora) Hrají - Vlastimil Brodský, Jana Brejchová, Iva Janžurová, Jan Libíček, Jiřina Jirásková, Josef Beyvl, Darja Hajská, Jaromír Hanzlík, Jaroslav Moučka, Miroslav Homola, Karel Hovorka st., Josef Chvalina, Vratislava Jelínková, Hana Talpová, Jiří Pleskot, Zdeněk Řehoř, Nina Popelíková, Viktor Maurer, Květa Fialová, Jan Schánilec, Bohumil Švarc st., Ilja Prachař, František Hanus, František Filipovský, Josef Vinklář, Roman Skamene, Světla Svozilová, Zdeněk Najman, Josef Hlinomaz, Karel Urbánek, Marie Popelková, Helena Růžičková, Marta Richterová, Jarmila Marešová, Václav Trégl, Stanislav Litera, Václav Neckář, Zdeněk Rytíř, Jana Andresíková, Josef Borovian, Rudolf Kalina, Angelo Michajlov, Karel Pavlík, Eva Šťastná, E. Bzura, H. Čechová, H. Divišová, I. Hezinová, Z. Leskovjanová, Zdeněk Dohnal, Petr Hejduk, Ota Petřina, Milan Svoboda, K. Jelínek, Zdeněk Hodr, Jaroslav Klenot, Jiří Klenot, Václav Kotva, Jiří Plachý, Karel Vítek st., Jaroslav Vlk, Karel Peyr, Vlastimila Vlková.

Ďábelské líbánky - Komedie/Československo 1970

Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách - Komedie/Československo 1974

Slavná filmová komedie o zásadovém bytovém referentovi a neslavném osudu posledních českých vodníků. Zbylo jich už jen sedm. Pan Wassermann s chotí a dcerou Polly a jejich sloužící, Karel, Bertík a Alois s dcerou Janou. I jejich konec se však zdá neodvratný, zejména poté, kdy je Lojzíkovi za obětavost přidělen nový suchý byt I. kategorie s ústředním topením a informací, že jejich vlhký domek na břehu Vltavy bude zbourán. Tomu se vodníci rozhodnou zabránit za každou cenu a vydají se za bytovým referentem doktorem Mráčkem, který má jejich případ na starosti... (oficiální text distributora) Hrají - Libuše Šafránková, Jaromír Hanzlík, František Filipovský, Miloš Kopecký, Vladimír Menšík, Zdeněk Řehoř, Stella Zázvorková, Eva Trejtnarová - Hudečková, Čestmír Řanda st., Míla Myslíková, Vlastimil Hašek, Jiří Hrzán, Miroslav Masopust, Gabriela Wilhelmová, Dáša Neblechová, Milena Steinmasslová, Lucie Žulová, Jiří Lír, Lubomír Kostelka, Bedřich Prokoš, Oldřich Velen, Mirko Musil, Karel Augusta, Raoul Schránil, Jan Cmíral st., Miloš Vavruška, Karel Vavřík, Jiřina Bílá, Adolf Filip, Vítězslav Černý, Valerie Čižmárová, Zdeněk Braunschläger, František Miroslav Doubrava, Karel Houska, Petr Hanus, Miloslav Homola, Karel Hovorka st., Miroslav Čermák, Stanislav Hájek, Gustav Bubník, Václav Štercl, Ilona Jirotková, Jan Kraus, Luďa Marešová, Arnošt Proschek, Zdeněk Skalický, Jiří Vašků, Jan Janků, Rudolf Růžička, Miroslav Svoboda, Jan Krafka, Vladimír Ptáček, Jiří Suchánek, Ludvík Wolf, Antonín Filípek, Pavel Kužela, František Horek, Jaromír Laštovka, Karel Schumpeter, Jaroslav Sus, Karel Engel, Bert Schneider, Eva Hnátková, Jitka Nováková, Max Kulhavý, Lubor Tokoš.

Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách - Komedie/Československo 1974

Nejlepší ženská mého života - Komedie/Československo 1968

Poslední film režiséra Martina Friče se odehrává na maloměstské poště. Bezvýznamný pražský úředník (Jiří Sovák) vymyslí jednoduchou fintu, jak přijít k penězům. Vypraví se do malého města a na zdejší poště se vydává za experta, který má prověřovat údajné padělky bankovek. V místě, které si pro krádež vytipoval, však narazí na sympatickou poštmistrovou (Milena Dvorská). Půvabná a schopná žena trpí různými komplexy a má konfliktní vztahy s manželem (Zdeněk Řehoř). Právě ona však svou laskavostí přispěje k tomu, že se v cynickém podvodníkovi probudí svědomí... Námět morality s kriminální zápletkou pochází od Jaroslava Dietla a obsahuje autorův typický živočichopis obyčejných lidí. Točí se kolem přehnaných ambicí i partnerských problémů. S jemně ironickým nádechem líčí poměry v provinčním městě, kde nechybí zahořklý udavač a vystrašený zbohatlík. (oficiální text distributora) Hrají - Jiří Sovák, Milena Dvorská, Jarmila Smejkalová, Iva Janžurová, Ivanka Devátá, Čestmír Řanda st., Vladimír Hlavatý, Nina Popelíková, Věra Tichánková, Josef Větrovec, Jaromír Hanzlík, Zdeněk Řehoř, Věra Koktová, Mirko Musil, Zdeněk Najman, Svatopluk Skládal, Jiřina Bílá, Blažena Kramešová, Zuzana Šavrdová, Jaroslav Cmíral, Jan Přeučil, František Hruška, Ivana Kudlová, Ela Šilarová.

Nejlepší ženská mého života - Komedie/Československo 1968

Fantom Morrisvillu - Komedie/Hudební/Československo 1966

Česká filmová parodie na brakové sešitové romány odehrávající se v ponurých šlechtických sídlech plných tajných chodeb, intrik a dávných tajemství. Příběh se "odehrává" v pražském Smetanově divadle, kde si během představení Bizetovy Carmen málo vytížený hudebník čte šestákový román, který má ukrytý mezi notami a prožívá s jeho hrdinou, Sirem Hanibalem Morrisem, neuvěřitelné dobrodružství. Dobrodruh Manuel Diaz je těsně před popravou osvobozen z cely smrti svými kumpány, Dixim, Mikim a Drummondem. Vypraví se do zámku Morrisville, kde se chystá svatba Sira Hanibala s krásnou Clarence. Nikdo z přítomných netuší, že krásná nevěsta dosud je Diazovou manželkou... (oficiální text distributora) Hrají - Oldřich Nový, Květa Fialová, Jana Nováková, Vít Olmer, Waldemar Matuška, Jaroslav Marvan, František Filipovský, Jan Skopeček, Jaroslav Rozsíval, Jaroslav Heyduk, Otto Šimánek, Vlasta Fabianová, Lubomír Kostelka, Rudolf Deyl ml., Nataša Gollová, Bohuš Záhorský, Josef Kozák, Karel Pavlík, Miroslav Abrahám, Olga Augustová, Josef Baloun, František Brychta, Anny Freyová, Marie Rosůlková, Miroslav Homola, Milan Kindl, Libuše Knapová, Jiří Koutný, Karel Hovorka st., Jan Křička, Marie Popelková, Dana Reimová, Ela Šilarová, Václav Wasserman, Jirousková, Tumpach, Rudolf Kvasnica, Josef Příhoda, Marie Grossová, Zdeněk Skalický, Vladimír Linka, Arnošt Truc, František Svačina, Magda Maděrová, Vladimír Navrátil, František Němec, Zuzana Burianová, Josef Borovian, Eva Klepáčová.

Fantom Morrisvillu - Komedie/Hudební/Československo 1966

„Pane, vy jste vdova!“ - Komedie/Sci-fi/Československo 1970

Fiktivní evropské království, blíže nespecifikovaná současnost: Během politováníhodné nehody při vojenské přehlídce se král Rosebud IV. (Jiří Sovák) rozhodne pro realizaci revoluční myšlenky: zruší armádu! Aby se vyhnul případným komplikacím, nechá si od astrologa Stuarta Hamplea (Jiří Hrzán) sestavit horoskop. Hample krále upozorní, že se na něj chystá atentát. Hvězdy nelžou - zhrzení příslušníci armády v čele s generálem Otisem (Čestmír Řanda) skutečně připravují atentát, a aby se král nedozvěděl o jejich dalších plánech, usnesou se, že Stuart Hample musí zemřít.

Díky nevídaným schopnostem plastického chirurga, profesora Sommera (Miloš Kopecký), lze v této zemi uchovat mozek zemřelého člověka se všemi jeho funkcemi. Na tom také stojí plán atentátníků: chtějí, aby krále zavraždila umělá dvojnice herečky Evelyny Kellettiové (Iva Janžurová), jejímuž umění se panovník koří. Do těla duplikátu chtějí dát voperovat mozek vražedkyně Stubové (Helena Růžičková). Jenže na Sommerově klinice dojde k záměně mozků a do hry znovu vstupuje Stuart Hample, čímž se uvede do chodu řada bláznivých situací, dalších záměn a neplánovaných úmrtí. (Oskar) Hrají - Iva Janžurová, Jiří Sovák, Eduard Cupák, Olga Schoberová, František Filipovský, Čestmír Řanda st., Jan Libíček, Otto Šimánek, Luděk Kopřiva, Helena Růžičková, Vladimír Menšík, Oldřich Velen, Jaroslav Mareš, Miloš Kopecký, Jiří Hrzán, Jiří Lír, Stella Zázvorková, Stella Májová, Lubomír Kostelka, František Husák, Zdeněk Braunschläger, Oldřich Celerýn, Vlastimil Hašek, Karel Peyr, Svatopluk Skládal, Karel Effa, Josef Kotapiš, Richard Záhorský, Oleg Reif, Václav Štekl, Miloš Willig, Milan Jonáš, Viktor Maurer, Ladislav Smoljak, Zdeněk Svěrák, Vítězslav Černý, Pavel Navara, Jaroslav Tomsa, Gabriela Bártlová - Buddeusová, Jiřina Bílá, Josef Burda, Zdena Burdová, Jan Cmíral st., Vlastimil Čaněk, František Miroslav Doubrava, Vladimír Linka, Jana Hana Duffková, Karel Houska, Václav Fišer, Karel Hovorka st., Vladimír Foukal, Vladimír Hrubý, Pavel Jiras, Milan Kindl, Petr Kopřiva, Václav Kotva, Pavel Fiala, František Horáček, František Kovář, František Kubíček, Ladislav Mrnka, Zdeněk Blažek, Michal Dohányos, Milan Muchna, Jana Sedlmajerová, Bohumil Rod, Pavel Zradička, Zdeněk Novotný, Eduard Pavlíček, Věra Petáková, Vladimír Pospíšil, Alena Procházková, Eva Rubínová, Jiří Růžička st., Zdeněk Srstka, Karel Vítek st., Luďa Marešová, Eva Trunečková, Stanislav Juna, Zdeněk Martínek, Vítězslav Vejražka, Arnošt Böhm, Vladimír NavrátilIva Janžurová, Jiří Sovák, Eduard Cupák, Olga Schoberová, František Filipovský, Čestmír Řanda st., Jan Libíček, Otto Šimánek, Luděk Kopřiva, Helena Růžičková, Vladimír Menšík, Oldřich Velen, Jaroslav Mareš, Miloš Kopecký, Jiří Hrzán, Jiří Lír, Stella Zázvorková, Stella Májová, Lubomír Kostelka, František Husák, Zdeněk Braunschläge

„Pane, vy jste vdova!“ - Komedie/Sci-fi/Československo 1970

Jak se krade milion - Komedie/Krimi/Československo 1969

Nenápadný účetní, vždy vyhodnocovaný jako nejsvědomitější pracovník, náhodně přijde na způsob, jak zpronevěřovat peníze, tak aby si toho nikdo nevšiml. Ani podrobná kontrola nic závadného v účtech nezjistí, jenže běžný občan, zvyklý žít skromně, si vůbec neví rady, co si má s nakradenými penězi počít... Snímek kolísá na hraně mezi rozvernou podvodnickou komedií a mravoličným zamyšlením. V hlavní roli exceluje Rudolf Hrušínský s příznačně nehnutým výrazem obličeje. (oficiální text distributora) Hrají - Rudolf Hrušínský, Slávka Budínová, Ivan Vyskočil, Jitka Zelenohorská, Josef Herčík, Čestmír Řanda st., Svatopluk Beneš, Libuše Švormová, Josef Větrovec, Svatopluk Skládal, Jarmila Kolářová, Jan Kotva, Ivana Herglotzová, Dana Reimová, Daniela Lamplová, Vítězslav Dlouhý, Ilona Holmanová, Jiří Steimar, Jaroslav Satoranský, Olga Bušková, Jindřich Narenta, Jan Diviš, Gustav Heverle, František Hruška, Milan Jariš, Vladimír Linka, Vladimír Navrátil, Oldřich Velen, František Miška, Marta Kubišová, Josef Laufer, Ladislav Křiváček, Václav Bouška, Ladislav Hanuš, Jiří Hartman, Ivo Niederle, Viktor Maurer, Ivana Kudlová, Vladimír Horka, Josef Vytasil, Gina Hašler, Drahuše Hodrová, Josef Koníček, Karel Kryška, Allan Laufer, Jiří Růžička st., Helena Růžičková, Marta Richterová, Olga Světelská, Mil. Voldová, Vladimír Huber, Miroslav Neoveský, Ivo Vrzal-Wiegand, Jan Malát, Petr Janda.

Jak se krade milion - Komedie/Krimi/Československo 1969

Ženu ani květinou neuhodíš - Komedie/Československo 1966

Pomenší čtyřicátník Ludvík Podzimek, loutnista a flétnista pražského orchestru, nemá zvlášť atraktivní vzhled. Přesto je obecně považován za velkého donchuána. Ženy se ho ujímají spíše z jakéhosi mateřského soucitu a Ludvíkovo měkké srdce nedovolí, aby se s kteroukoliv rozešel. Milenky se mu proto kupí a působí mu potíže. Tak stráví noc v bedně na peřiny, když se nenadále vrátí domů manžel bývalé spolužačky Blaženy. Manželka Zdena ho za to hodí na krk rodinné přítelkyni Heleně, na kterou žárlí. Ludvík se odstěhuje raději k příteli Břetislavovi. Pohledná konferenciérka Bohunka doprovází orchestr na zájezdu a zamiluje se právě do Ludvíka, což mu dá najevo v Praze při náhodném setkání ve vinárně. Intelektuálka Dáša nazve Ludvíka pasivním erotickým nádeníkem. Ludvík se Bohunčině lásce podá. Jejich první milostná noc skončí příchodem rodičů. Bohunka si hrdě odvede Ludvíka z domu a oba skončí na VB. Muž v pyžamu a dívka v noční košili vzbudí totiž na noční ulici srocení davu. Vztah pokračuje, ale Ludvík se nemá k rozvodu. Bohunka se natruc rozhodne vdát za jiného. Nakonec však přímo od radnice ženichovi uteče. Pronásleduje Ludvíka a k ní se připojí i jeho další milenky. Nešťastný muž uprchne. Inzerátem v novinách pak hledá další ženu... (oficiální text distributora) Hrají - Vlastimil Brodský, Jana Brejchová, Jiřina Bohdalová, Květa Fialová, Jan Libíček, Josef Zíma, Ilja Prachař, Nina Popelíková, Vladimír Hlavatý, Karolina Slunéčková, Zdeněk Dítě, Slávka Budínová, Marie Brožová, Václav Lohniský, Vladimír Menšík, Eduard Pergner, Miloš Kopecký, Klaudie Ferbrová, Jana Březinová, Josef Mráz, Vítězslav Černý, Jiřina Steimarová, Zdeněk Týle, Jaroslav Boťa, František Brož, Eman Fiala, Karel Hovorka st., Ivo Husák, Karel Kos, Vladimír Linka, Lubomír Pánek, Helena Růžičková, Marcela Sedláčková, Jarmila Švabíková, Josef Vondráček, Vladimír Zátka, Richard Záhorský, Martin Štěpánek, Zdeněk Podskalský st.Vlastimil Brodský, Jana Brejchová, Jiřina Bohdalová, Květa Fialová, Jan Libíček, Josef Zíma, Ilja Prachař, Nina Popelíková, Vladimír Hlavatý, Karolina Slunéčková, Zdeněk Dítě, Slávka Budínová, Marie Brožová, Václav Lohniský, Vladimír Menšík, Eduard Pergner, Miloš Kopecký, Klaudie Ferbrová, Jana Březinová, Josef Mráz.

Ženu ani květinou neuhodíš - Komedie/Československo 1966

Přísně tajné premiéry - Komedie/Krimi/Československo 1967

František Jech, lupič odborně vyškolený v Americe, nemá pro organizování loupežných akcí potřebnou míru fantazie. Vladimíru Hudcovi, autoru detektivních románu a scénářů, naopak vyčítají jeho kritici, že jeho zápletky jsou nepravděpodobné. Jech po přečtení Hudcových knih je přesvědčen, že spisovatel je ten pravý muž, který jemu a jeho spolupracovníkům může pomoci. Spisovatele navštíví a ten mu v nezávazném rozhovoru o detektivních zápletkách v literatuře poskytne nevědomky návod na krádež vzácné kostelní sochy. Bezmocný Hudec pak pozoruje jak se jeho fantazie stává realitou a chce všechno oznámit Bezpečnosti. Ale Jech dobře zaplatil, a navíc velkou chválou uspokojil Hudcovu ješitnost. Také další loupež podle Hudcova receptu je úspěšná. S finančním výsledkem je nejvíc spokojená Hudcova žena. Hudec se pokusí naznačit všechno příteli Klikarovi, kriminalistovi, který případ vyšetřuje. Ten se mu ale vysměje. Hudec proto napíše televizní hru, kde popíše seznámení s Jechem i průběh všech loupeží. Diváci však přijmou jeho hru jako komedii. Tehdy Hudec převezme velení v gangu a naplánuje uloupení módních modelů. Šéfem ale není dlouho, vedení se zmocní jeho žena, která se inspiruje starším Hudcovým námětem na vyloupení Národní banky s pomocí tanku během fingovaného natáčení filmu z pražské Květnové revoluce. (oficiální text distributora)

Hrají - Jiří Sovák, Jiřina Bohdalová, Čestmír Řanda st., Vladimír Menšík, Jiří Němeček, Miloš Kopecký, Otto Šimánek, Jaroslav Cmíral, Mirko Musil, Lubomír Kostelka, Miloš Vavruška, Valentina Thielová, Ladislav Jakim, Věra Tichánková, Zdeněk Dítě, Jan Pohan, Jiří Lír, Nina Popelíková, Miloš Nesvadba, Ela Šilarová, Jiřina Bílá, Jan Maška, Zdeněk Hodr, Jarmila Orlová, Jaroslav Satoranský, Hana Pastejříková, Eva Klepáčová, Dagmar Dvořáčková, František Krahulík.

Přísně tajné premiéry - Komedie/Krimi/Československo 1967

Vyloženě rodinná historie - Komedie/Československo 1969

Satirická komedie zobrazuje situaci jedné rodiny po imaginární válce, dobu, kdy dosavadní hodnoty věcné i morální byly otřeseny. Na půdorysu obyčejné rodiny autor Otto Zelenka satiricky portrétuje situaci společnosti, kde se ujímá moci násilí a mazanost. Hra měla mít premiéru v dubnu 1969, ale byla zakázána a skutečné premiéry se dočkala až po více než dvaceti letech v roce 1990. Jaroslav Dudek opřel svou koncepci o skvělé výkony našich předních herců. (oficiální text distributora) Hrají - Bohuš Záhorský, Ladislav Křiváček, Petr Haničinec, Jan Tříska, Vladimír Menšík, Míla Myslíková, Slávka Budínová, Klára Jerneková.

Vyloženě rodinná historie - Komedie/Československo 1969

Taková normální rodinka - Rodinný seriál/Československo 1971

Navzdory názvu nejsou Hanákovi tak docela normální. Maskot rodiny, babička (Marie Rosůlková) píše detektivky, které jí nikdo nikdy nevydal, její dcera Cilka (Dana Medřická) má zase ve zvyku se zčistajasna vprostřed věty rozezpívat, její manžel Oldřich (Zdeněk Řehoř) se nevěnuje ničemu jinému než svým želvičkám, myšičkám a jiným zvířatům. Starší dcera Pavla (Jana Štěpánková) všude možně cvičí jógu a se stoickým klidem snáší četná darebáctví svých dvojčat, kterým nikdo neřekne jinak než Raubíři, a tiché podivínství svého manžela Petra (Eduard Cupák), který jen jí, spí a čte noviny. A do této rodiny se chystá její mladší sestra Kateřina (Daniela Kolářová) uvést svého plachého nastávajícího Zdeňka (Jaromír Hanzlík). Samozřejmě se obává, že Zdeněk se drobných výstředností jejích blízkých zalekne natolik, že od ní uteče, a celou rodinu tedy přesvědčí, aby předstírala starosvětsky spořádaný život. (Oskar)

Hrají - Marie Rosůlková, Dana Medřická, Zdeněk Řehoř, Jana Štěpánková, Eduard Cupák, Daniela Kolářová, Jaromír Hanzlík, Jiřina Šejbalová, Jiřina Bohdalová, Oldřich Nový, Jaroslav Moučka, Vítězslav Černý.

Taková normální rodinka - Rodinný seriál/Československo 1971

Hovory H (TV pořad) Talk show/komedie Československo 1968

Miroslav Horníček spolu s pozvaným hostem, (mj. Jan Werich, Lubomír Lipský, Jiří Sovák, Jan Pivec), vytvořili pořad plný inteligentního humoru. V letech 1968 - 69 bylo v televizi odvysíláno celkem 12 dílů. Nástup normalizace však tomuto cyklu nepřál a dalšího pokračování oblíbených Hovorů H se diváci dočkali až v roce 1990. (mibara)

Hrají - Miroslav Horníček, Jan Pivec, Jiří Sovák, Milan Lasica, Július Satinský, František Filip, Bohumil Bezouška, Lubomír Lipský st., Vladimír Svitáček, Jan Werich, Pavel Bobek

Hovory H (TV pořad) Talk show/komedie Československo 1968

Soukromá vichřice - (TV film) Komedie Československo 1967

Život zaměstnanců ústecké chemičky se odvíjí v zaběhnutých stereotypech. Áda Vinš dostává po desetiletém manželství od své Joži každou neděli kuře a každou sobotu sex. Neděli doplní kanasta s manželi Nejtrovými. Ádův podřízený, třicetiletý provozář Standa, dře denně po práci na přestavbě domku. Každou sobotu se na svobodárně pomiluje se svojí Bohunkou a v neděli je na stavbě. Jako vejce vejci se podobají i dny pracovní. Mění se jen roční období. Jednu jarní sobotu je všechno jinak. Áda čeká u auta na Jožu, která nakupuje. Nudí se, a osloví proto hezkou Bohunku. Dívka přijme jeho nabídku na výlet do přírody. Ve srovnání s přízemním Standou má zkušený Áda romantické řeči i chování a Bohunka jeho "kouzlu" podlehne. Milenci se nastěhují do chaty, kterou Ádovi půjčil Joska Nejtr. Sám Joska situaci využije k utěšování osamělé Joži. Nešťastný Standa vymýšlí různé pasti a triky, kterými by zničil svůdce své Bohunky. Jenomže vztah Ády a Bohunky spěje k zániku sám o sobě. Na chatě je vlhko a zima a dívka vaří denně jediné co umí - guláš z buřtů. Áda je rád, když si jí Standa z chaty odvede. Za čas je vše ve starých kolejích. Joža dostala na usmířenou zlatý náramek. Standa s Bohunkou, teď už manželé, přijímají návštěvu jiné mladé dvojice, aby si zahráli kanastu. (oficiální text distributora)

Hrají - Daniela Kolářová, Pavel Landovský, Josef Somr, Míla Myslíková, Josef Chvalina, Eva Geislerová, Evelyna Steimarová, Soňa Šimberová, Adolf Minský, Hana Kreihanslová, Jaroslav Satoranský, Vladimír Ptáček, Věra Kalendová, Jaroslav Radimecký, Josef Elsner, Václav Kotva, Václav Lohniský, Jan Cmíral st., Ivan Vyskočil, Jiří Sýkora, Jiřina Bohdalová, Jiří Menzel, Václav Neckář, Štěpánka Řeháková, Jan Diviš, Marie Hübschová, Ivan Kraus, Zdeněk Kutil, Zdena Stružková, Josef Vondráček, Vladimír Páral, Luděk SobotaDaniela Kolářová, Pavel Landovský, Josef Somr, Míla Myslíková, Josef Chvalina, Eva Geislerová, Evelyna Steimarová, Soňa Šimberová, Adolf Minský, Hana Kreihanslová, Jaroslav Satoranský, Vladimír Ptáček, Věra Kalendová, Jaroslav Radimecký, Josef Elsner, Václav Kotva, Václav Lohniský, Jan Cmíral st., Ivan Vyskočil, Jiří Sýkora, Jiřin… (více)

Soukromá vichřice - (TV film) Komedie Československo 1967