Reklama

Reklama

Ohnivý kuře

(seriál)
  • Česko Opilý kuře (neoficiální název) (více)
Česko, (2016–2018), 190 h 3 min (Minutáž: 15–63 min)

Hrají:

Jakub Prachař, Jan Dolanský, Kristýna Leichtová, Petr Štěpánek, Josef Polášek, Simona Babčáková, Michal Suchánek, Lenka Krobotová, Linda Rybová (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Ohnivý kuře je seriál z gastronomického prostředí. Dvojice kamarádů – kuchaři Mike (Jakub Prachař) a Burák (Jan Dolanský) – se vydává do městečka Janovy Lázně, aby tu provozovala zděděnou hospodu. Táhne s sebou zátěž pobytu ve vězení a nařízený dohled probačního pracovníka. Na místě zjistí, že strýcova hospoda je ruina, v níž se rozhodně nedá vařit ani točit pivo. Navíc je tu hned přivítá konkurence. Nóbl hotel Grand, který chce pro sebe a svého syna získat snacha majitele, lidová hospoda U Slepičků, již vede praktická Manka s nepraktickým bratrem, a večerka asijského obchodníka a jeho krásné dcery. Zavedenou klientelu už má i cukrárna paličaté Kláry a její kamarádky. Aby Mike s Burákem mohli otevřít svou vlastní restauraci, musí nejdřív vydělat peníze. Jenže oni se kvůli své naivitě a neopatrnosti dostávají spíš do dluhů. V tu chvíli poznají, komu mohou věřit a kdo je pro ně skutečný nepřítel. (TV Prima)

(více)

Recenze (168)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dneska fakt už vaří každej. Tenhle seriál dojel na to, že sledovat desítky dílů boje a intriky téměř všech proti všem, by unavilo snad i toho nejzarytějšího milovníka mýdlových oper. Realita pak dostává fakt těžce na frak. Jediné, co bych od seriálu tohoto typu nečekal, je to, že si dělá legraci ze stereotypních pohledů Čechů na Vietnamce. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Solidní a kupodivu docela dobře napsaný seriál se slušnými hereckými výkony (Leichtová, Gránský, Babčáková, Polášek, Dolanský, Lichý, Suchánek). Dokonce jsem díky tomuto seriálu ztratil svou averzi k Jakubu Prachařovi. To ovšem platí jenom pro první sérii. Jenže někdy kolem 80 dílu začal seriálu docházet dech. Přestože všechny zápletky byly jakž takž vyřešeny, děj pokračuje dál, autoři ho nesmyslně uměle natahují, vaří z vody, dělají z původně záporných postav kladné, cpou do děje nové zbytečné postavy (Janžurová) atd. Takže když jsem zjistil, že seriál bude pokračovat další sérií, došla mi trpělivost a přestal jsem ho sledovat. Ale je to škoda. Tvůrci propásli příležitost skončit včas a se ctí. ()

Reklama

Mykie 

všechny recenze uživatele

Takovou sodu co tady ten seriál dostává si rozhodně nezaslouží. Je jasné, že žádné velké ambice v překonávání západních sitcomů neměl, ale jako příjemná oddechovka je obstojný. Herci jsou super a všehovšudy mezi nimi probíhá i jakási chemie, kterou jsem od českého formátu nečekal. Má to svoje chybky, má jich to dost, některé díly jsou plné nicneříkající vaty, ale dohromady je to určitě lepší, než co naznačují zdejší komentáře. Nejhorší je určitě hudba, ta je opravdu strašná, snad se tvůrci zamyslí a vymění člověka, co je za ni odpovědný. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Taková novácká nekonečná telenovela, které jsou ke cti snad jedině benátecké exteriéry (filmaři tam v poslední době ale točí nějak jak na běžícím pásu, asi mají od města slevu), kdy je naprosto jednoduchý nápad roztažen na milión epizod. Občas mi to tím soubojem kluků s majitelem připomíná Večerníček, Jáju a Páju v boji proti řezníkovi Krkovičkovi, ale nemyslím to nějak jako kompliment - večerníčkovské díly totiž mají jen deset minut a oproti tomuhle jsou nabity akcí až na půdu. Osmdesát hodinových dílů v podstatě o ničem, bez posunů v ději?! ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedobrovolně zhlédnuto docela dost dílů. Princip seriálu spočívá v tom, že "POSTAVA 1" si chce vyřešit nějaký problém. Promluví si o tom s "POSTAVOU 2", ta jí něco poradí. Poté tedy jde vyřešit problém (zpravidla jde o vztah s "POSTAVOU 3"), ale do toho se něco připlete a nevyjde to úplně podle představ. "POSTAVA 1" jde znovu za "POSTAVOU 2" a řekne jí, jak to probíhalo. Načež jde "POSTAVA 2" za "POSTAVOU 4" a baví se o tom, že to "POSTAVĚ 1" a "POSTAVĚ 3" nějak nejde. "Domluví se, že "POSTAVA 4" půjde za "POSTAVOU 3", zatímco "POSTAVA 1" půjde znovu za "POSTAVOU 2" a domluví jim další schůzku. Ta proběhne znovu, ale opět se stane další nedorozumění. A celý kruh se opakuje s tím, že situace se občas zkomplikuje ještě angažováním "POSTAVY 5" a "POSTAVY 6". Mezitím se ve vedlejších dějových linkách řeší tak důležité věci, jako kdo spálil guláš nebo kdo něco řekne paní domácí.  K "hereckým výkonům" se vyjdřovat nebudu, ono lze pochybovat, že to vůbec někdo ze zúčastněných bere jako seriózní práci. ()

Galerie (3 841)

Zajímavosti (34)

  • Seriálová večerka a bistro, v němž pobývá Liu (Viet Anh Doan) a Hany, je ve skutečnosti takzvaný Kebab House. (TheSlezy)
  • Prima původně seriál pojmenovala Opilý kuře a měl být uveden v lednu 2016. Poté ho přejmenovali na Ohnivý kuře a premiéru odsunuli na březen. (Peklop)

Reklama

Reklama