Reklama

Reklama

Sanitka

(seriál)
  • angličtina The Ambulance
Trailer
Československo, 1984, 10 h 52 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Adamec

Scénář:

Jiří Hubač

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Zlata Adamovská, Eva Hudečková, Ivana Andrlová, Jiří Bartoška, Petr Kostka, Josef Vinklář, Josef Karlík, Zdena Hadrbolcová, Miroslav Zounar (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Jsou vždy tam, kde se něco děje. Když je život v ohrožení, přicházejí záchranáři. V jedenácti dílech budete moci sledovat úsilí hrstky obětavých lidí, vyjíždět s posádkami vozů Záchranné služby tam, odkud se ozývá naléhavé volání. Lékaři, ostatní členové posádky vozů Záchranné služby a jejich nejbližší budou vstupovat do vašich domovů: J. Hanzlík (MUDr. Vojtěch Jandera), J. Bartoška (MUDr. Richard Skalka), Z. Adamovská (Eliška Vorlová), P. Zedníček (sanitář Fanda), P. Kostka (MUDr. Mádr), F. Němec (sanitář Evžen), V. Galatíková (vrchní sestra Záchranné služby), T. Juřička (Jarda Jandera), J. Karlík (otec Jandera) a celá řada dalších. (Česká televize)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (310)

rt12 

všechny recenze uživatele

Kultovní seriál od Adamce, který mě nebavil, tak jak mě od něj nebaví skoro nic. Nudily mě špatně napsané postavy (jediný Bartoška a Kostka ušly), zdlouhavé nelogické rozhovory (má mě rád, nemá mě rád). Sral mě Juřička a Andrlová. Jediný co mě vzpružilo byly samotné záchranářské akce. A zachycení zrození záchranné služby ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Hudba: Petr a Pavel Orm, text Zdeněk Borovec. Příteli volám SOS. Příteli chvátej,píšu vzkaz. Profesní epizody přijatelné, soukromé osudy hrdinů ze Sanitky občas zbytečně natahované, nebo nadsazené - např.Bartoškův konec téměř patetický a našroubování zdlouhavé scény se "sebevrahem" Kodetem ani vtipné, ani dramatické. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

V české kotlině oblíbený a v podstatě kultovní seriál podle mého názoru nedosahuje kvalit takové "Nemocnice na kraji města", a to hlavně kvůli charakterům postav. Když se nyní ohlédnu za několikatýdenním sledováním televizní reprízy, nevybavuji si příliš mnoho hrdinů, se kterými bych sympatizovala. Vlastně i Hanzlíkův Jandera mě iritoval neustálým přeletováním mezi dvěma ženami (jeho bývalou kolegyni a milenku v podání Evy Hudečkové každopádně řadím mezi nejlepší manipulátorky a mrchy české televizní tvorby). Kdybych ale vyrůstala v osmdesátých letech, určitě bych vyžadovala Bartoškův plakát v pokojíčku :). ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Všichni velcí mudrlanti a odpůrci "socialistického" seriálu Sanitka, ať se jdou vycpat. Pro mě je to jeden z nejlepších českých seriálů z mnoha důvodů - někdo se zkrátka zajímal o nevděčnou roli těchto doktorů a saniťáků, zbožňuju vynikající výkony Hanzlíka, Vinkláře, Bartošky, Řehoře, Kostky, díl s leteckým neštěstím, sháněním kaštanů a Bartoškovým skonem jsou majstrštyky. A ústřední písnička v sobě zahrnuje tolik bolesti, smutku a melancholie, že s každou citlivou osobou musí zakývat. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hubač sice není Dietl, ale povedlo se mu představit jak tehdejší problémy záchranné služby (otec s nimi jezdil a hodně těch situací, problémů i aut poznává), tak svým způsobem zajímavé lidské osudy (i když je nemá tak dobře zpracované jako Dietl). Vrcholy seriálu je smrt Bartoškovy postavy (ano, podobnost s Nemocnici, vždycky někdo musí umřít) a díl o havárii letadla v Suchdole. Život jde dál. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (86)

  • Zdeněk Srstka (Korejs), keď mal pri výmene názorov hroziť Hanzlíkovi (Jandera), sa predtým rozprával z kolegom Petrom Olivom, ktorý hral tiež sanitára, ako to má urobiť. Ten mu povedal: "Človeče, v Amerike, keď sa mafiáni niekomu vyhrážajú, prídu k osobe a pred nosom mu hrozia so vztýčeným ukazovákom." Srstkovy sa to nepáčilo a hovoril, že by mu dal radšej facku. Nakoniec sa nechal presvedčiť a na druhý natačací deň chce týmto prekvapiť režiséra, ale počas scény sa tak sústredil na zmienené gesto, že úplne zabudol text. Režisér asi po pol minúte zakričal: "Stop. Ty vole, ty si to zabudol," načo Srstka odpovedal" "Rejžo, ale iba jednu vetu," načo režisér odpovedal: "Ty blbečku, veď si tam toho ani viac nemal." (Raccoon.city)
  • Evě Hudečkové se při prvním čtení scénáře role doktorky Dolejšové moc líbila, ale přišlo jí, že pro divné chování postavy chybí nějaké obrazy, které by jej osvětlily. Našla tedy odvahu a navštívila scenáristu Jiřího Hubače s prosbou, zda by takové scény nedopsal, a on ji vyhověl. (sator)

Reklama

Reklama