Reklama

Reklama

Oktopus

(seriál)
  • Slovensko Oktopus
Trailer 1
Česko, 2023, 13 h 20 min (Minutáž: 56–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl, Petr Hudský

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Miroslav Krobot, Marika Šoposká, Kryštof Hádek, Zuzana Stivínová, Jaromír Hanzlík, Sara Venclovská, Pavlína Mourková, Tomáš Bambušek, Tereza Dočkalová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

OKTOPUS je zkratka „oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S“. Vymyslel si ji stárnoucí kapitán Dítě hlavně proto, aby se mohl věnovat třicet let starému případu Jordán. U podplukovníka Schwarze, svého nadřízeného, nalézá pochopení, ale když mu přidělí k ruce mladou ambiciózní kapitánku Fáberovou, je brzy jasné, že jen u jednoho případu nezůstane. Kauzy, které OKTOPUS řeší, se odehrály v minulosti a na detektivech je, aby nacházeli nové okolnosti a indicie, které jim pomohou staré případy konečně vyřešit. Jejich pátrání nás zavede do zajímavých prostředí málo známé Prahy, mezi uzavřené sociální skupiny a také do hráčských doupat a na závodiště v Chuchli, kde karbaník a sázkař Dítě tráví volný čas. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (74)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Vždycky jednou za čas se dostanu k tomu, že mě zaujme český seriál a tentokrát padlo mé oko na Oktopus. Odložené případy mě baví a na českou verzi jsem byl docela zvědavý, navíc Miroslav Krobot je herec, který má charisma. Líbí se mi netypické charaktery hlavních postav, které nemají potřebu se líbit za každou cenu. Kapitán Dítě je takovej divnej pavouk, co nemá potřeba si něco dokazovat, ale svou práci má vlastně docela rád a má motivaci ji dělat dobře. Navíc je jasné, že za roky u policie bude mít v šuplíku pár pířpadů, které pro něj mají osobně větší význam než jiné. Ke spolupráci dostavá mladou policistku, která působí chladně a odměřeně. Zkrátka ideální pracovní pár. A světe div se, ono jim to společně docela funguje. Některé případy jsou zajímavější než jiné, ale jako celek mi série vychází v dobrém. Nejvíc to samozřejmě táhne závěrečný případ, který je osobnější než ty ostatní. Vůbec by mi nevadilo, kdyby tomu ČT nadělila pokračování. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Nějak mi to sedlo. Ani ne tak ty zapomenuté zločiny, tam to bylo střídavě v sedle a střídavě pod koněm v blátě, ale ústřední dvojice to svým podivně přátelským vztahem vytáhla nahoru z šedi průměru a vlastně jsem se na její pochybný humor vždycky těšila. Objektivně asi za 3*, ale za Krobota a Mariku přidávám hvězdu navíc. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Pro mne velice milý surprise počin krimi seroše. Jednotlivé díly s dost překvapivými a uvěřitelnými zápletkami a hodně zvláštní seskupení herců, kterým to všechno sežerete i s chlupama. Nejvíc mě bavilo duo Dítě - Fáberová na Kryštofa Hádka jsem si chvíli musela zvykat, ale nakonec to všechno do sebe skvěle zapadlo. ...Páníček říká psovi Krvesaj a panička Kulíšku, dokonalý "nomen omen" a zároveň přístup k životu... Za mě potěšených 85% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jan Pachl měl už letos výborný zářez s Volhou, tak mě docela šokovalo, že natočil ještě další seriál, a to detektivní. Lehký nadprůměr, spolehliví herci, jako vždy jistá kamera Marka Jandy a příjemně melancholická hudba Michala Pavlíčka, takže jediným (ovšem velmi výrazným) záporem jsou často nedotažené kriminální zápletky. Škoda, ovšem druhá řada by mi taky nevadila. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Docela jsem si na ty kriminální pondělky s Miroslavem Krobotem a Marikou Šoposkou zvyknul. Sice to nebyl žádný detektivní zázrak, ale oni dva tomu zatraceně pomáhali. A to i přesto, že Miroslav Krobot vlastně vůbec nevyšetřoval a Marika Šoposká se snad ani jednou nepodívala vlídně do kamery. Nicméně vhled do soukromí oběma byl fajn, vtipu ale relativně pomálu. Přitom zrovna to byla škoda, protože Krobotův sarkasmus je prostě fajn. Vyšetřovačky sem tam dobrý (hlavně poslední díly nebyly vůbec zlý, i když tam ubylo výrazně právě toho vtipu), ale mnohdy dost dementní. No, prostě taková zlatá střední cesta. Klidně bych si ale tu druhou sérii dokázal představit. Právě ten závěr mě o tom přesvědčil. ()

Galerie (364)

Zajímavosti (40)

  • Většina děje se odehrává kolem Máchova jezera. (ArthasKarfa)
  • Bankovka hodnoty 500 Kč, sloužící jako hlavní důkaz, má v policejní dokumentaci široký bezpečnostní proužek (zaveden v roce 1999), ale v databázi na notebooku má úzký (jako před rokem 1999). (FilFee)
  • Dítě (Miroslav Krobot) říká prodavačce: „Dáte mi pinotka?“ Pojmenoval si tak víno Pinot Noir, tedy Rulandské modré. (sator)

Reklama

Reklama