Reklama

Reklama

Legenda o zlaté perle

  • Hongkong Wai Si-Lei chuen kei (více)
Trailer

Hrdinou filmu je neprůstřelný supermuž Wisely, v civilu spisovatel sci-fi, který perfektně ovládá umění zápasu kung-fu, stejně jako jeho půvabná přítelkyně Sue, sestra šlechetného mezinárodního gangstera Paula Durana. O tajemnou zlatou perlu, obdařenou magickými schopnostmi, s nimi soupeří záhadný milionář Howard Hope. Zároveň se snaží perlu získat zpět mniši nepálského kláštera, v němž byla po staletí uložena jako posvátný předmět a odkud ji uloupil Wiselyho přítel David. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Shit 

všechny recenze uživatele

Když to tady každej tak opěvoval, tak sem si to sehnal a musim teda konstatovat, že to je pořádná naivní kravina. Je možný, že kdybych to viděl dřív a udělal si k tomu nějakej vztah, tak bych ty naprosto gigantický příšerný dialogy a naivní scény přehlížel, ale takhle sem na to koukal celkem s čistou hlavou a jen sem čuměl, co je to za blbost, navíc sem na to koukal s dabingem a jestli sem někdy slyšel horší, tak si to nepamatuju. Nejhůř asi vyznívaly hlášky hlavního hrdiny, ony samy o sobě byly úděsně trapný a když se k tomu ještě přidalo stupidní namluvení, tak nezbylo nic jinýho než se smát, jak je to debilní. Přitom mam ale dobrodružný filmy v čele s Indianou fakt rád, ale tohle byla pro mě fakt tuhá zkouška. Ale musí se nechat, že kung-fu akce je tu dobrá a v rámci možností to zabavit rozhodně umí, jen mi tady to hodnocení přijde úplně mimo, protože to neni ani nijak super zábavný a kvality filmu jsou skoro nulový ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Slasť pre pamätníkov VHS éry, peklo pre dnešnú mládež. Alebo keď ste chceli vedieť, čo vlastne znamenajú čínske draky a báli ste sa opýtať. Záverečná konfrontáca sa nakoniec ukazuje ako zhola zbytočná, stačilo odovzdať perlu včas do rúk skutočného majiteľa a obe strany by ušetrili zopár ľudských a "ľudských" životov. Inak ale film šľape od začiatku do konca, prevládza pochopiteľne akcia a pomedzi to počúvame väčšinou otrasné dialógy a vety, ktoré nás informujú o tom, čo vidíme na obrazovke a chápeme tomu. Guilty pleasure so všetkým, čo k tomu patrí. ()

Reklama

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si pouze na scénu s tekutým pískem a na jakýsi chvat, kdy hrdina nějakého padoucha efektně přehodí přes stůl, víc dohromady nedám. Ale byl jsem na tom SÁM v kině jako velkej kluk a byl jsem z toho vedle a vyprávěl to pak ve škole a předváděl nějaké chvaty (třeba ten s tím efektním přehozením) a tak... ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt šílené. Že hongkongská produkce z 80. let je plná bláznivých štřihů, superzrychlených honiček a originálních soubojů, jsem si už zvykl. Tohle ale byl extrém. Navíc to mělo spoustu děr ve scénáři a humor tam byl někdy až moc naroubovaný. Přesto je to právě humor a vkusné souboje, co tenhle film drží nad vodou. - Nadzvukový crazy mix hitů 80.let - 45% ()

agathon 

všechny recenze uživatele

tohle je prostě kultovní hongkongská produkce, která sem musela doplachtit, imho, ješt+ za totáče, nebo těsně s jeho koncem. když jsem to viděl po letech znovu - a opět s tím ulítle seriozním dabingem Ladislava Županiče - nevěřil jsem :-D některé zvraty, vedení dialogů a ta víra, že nám diváci všechno vezmou, jsou odzbrojující. Nádherná guilty pleasure, kdy víte, že s tím jen ztrácíte čas, ale přijde Vám to stejně jako neuvěřitelná sranda. Podívejte, vždyť je to kosmická loď a snaží se dostat ven!!!! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Samuel Hui utrpěl během natáčení úraz z důsledku pádu. Na nějakou dobu proto pozastavil své aktivity. (Mol)

Reklama

Reklama