Reklama

Reklama

Rychlý Stripes

  • Jihoafrická republika Racing Stripes (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Podobně jako prasátko Babe, které se chtělo stát pasteveckým psem, má sen i Proužek, mládě Zebry omylem opuštěné v bouři potulným cirkusem. Proužek má sen vyhrát dostihy. A to ne ledajaké, ale rovnou nejslavnější dostihový závod světa: Kentucky Derby Open. Pruháček je zachráněn panem Walschem, trenérem koní a majitelem malé farmy. Na farmě se brzy seznámí i s ostatními zvířátky: poníkem Tuckerem, moudrou kozou Franny, potrhlým kohoutem Reggiem a dalšími. Také se spřátelí s Channing, dcerou pane Walsche, která má stejný tajný sen jako on. Oba dva, s pomocí svých zvířecích přátel, pak musí bojovat s předsudky a posměchem ostatních (Nejsi kůň!, Jsi jenom holka!), aby naplnili svůj velký sen: Vyhrát prestižní závod a porazit všechny ty ušlehtilé čistokrevné koně a namyšlené žokeje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (162)

Sansnom70 

všechny recenze uživatele

Film ve kterém hrají jak lidé, tak i zvířátka a sem tam museli autoři i dodělat něco počítačově, ale toho je skutečně málo. Nádherný dabing v podání zvířat. Excelují hlavně mouchy a létající pevnost pelikán alias husa. Ten je prostě super. My se na tento film rádi koukáme i s našemi dětmi a pořád je se čemu zasmát. Pokud tedy máte rádi filmy se zvířátky a chcete se skutečně skvěle bavit, tak neváhejte a kouněte se na tento filmeček. ()

piglit 

všechny recenze uživatele

Ač vzdálen dětskému věku, byl jsem donucen shlédnout toto dílko. Netušil jsem oč půjde, tak zcela nepřipraven (4 dvanácky by to spravily) jsem zjistil, že jde o esenci všeho, co ve filmu nesnáším - mluvící zvířata (případně batolata), která sa chovají jako inteligentní bytosti. A na závěr - krátkonohá, obézní zebra předbíhá o dvě hlavy vyšší závodní koně. Ne! Děkuji, ale dnes jsem již zv..... ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Mám ráda příběhy o outsiderech, kteří mají velký sen. Vůbec nevadí, že už je předem jasné jak všechno dopadne. Jsou to příběhy o naději, víře, urputnosti a možnosti všem dokázat, že se dá zvládnout všechno o čem sníme. Český dabing byl hodně povedený. To bylo poprvé, co jsem slyšela dabovat zpěvačku Ivetu Bartošovou. Mluvila klisnu Sandy. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Klasický rodinný film se zvířátky, taková rutinní práce. Máme tu roztomilé děcko, které všemu pomůže, zvířátko se snem a zbylé osazenstvo farmy, které rádo pomůže. Je to prostě takový průměr. Jenže teď si k tomu připočtěte, že já to viděl v 10hodinovém autobusu z Nikaragui do Kostariky, ve španělštině s anglickými titulky, s rumem a kolou a několik kámoši. To je pak teprve pořádná zábava. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ty si ale čudný čierny kôň, načo sú ti biele pruhy?“ – „Čo to trepeš, čo nevidíš, že je to biely kôň s čiernymi pruhmi?“ Po austrálskej podmanivej rodinnej komédii PRASIATKO BABE si zrejme každý najbližší rutinér myslel, že dokáže nakrútiť niečo podobné: vtipný ale stále rodinnými hodnotami predchnutý komerčný hit o zlatých rozprávajúcich zvieratkách, prostredníctvom ktorých nám povie silnú pravdu o nás samých, pričom titulné zvieratko verí, že nie je prasiatkom/zebrou, ale ovčiarskym psíkom/pretekárskym koňom. VEĽKÝ SEN MALEJ ZEBRY dieru do sveta neurobil oprávnene. Jedná sa o slabý film, ktorý nie je ani „zlatý“, ani príliš kvalitný, ľudský herci nemajú šancu (pamätáte na farmára Jamesa Cromwella? Ten šancu mal.) a zvieratá sú nudné. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v Hollywoodu a Pietermaritzburgu v Jižní Africe. (imro)
  • Pro belgického režiséra to je v pořadí jen druhý film, debutoval totiž už roku 1998 animákem Kouzelný meč - Cesta na Camelot. Pro většinu jeho spoluscénáristů je Rychlý Stripes jejich celovečerním debutem. (imro)
  • Zvířecí příběh vydělal v amerických kinech během tzv. opening weekendu (14.-16.1. 2005) 18,8 mil. dolarů a do začátku dubna až 48,7 milionů. (imro)

Reklama

Reklama