Reklama

Reklama

VOD (1)

Obyvatelé Haddonfieldu to zatím netuší, ale smrt přichází do jejich ospalého městečka. Před patnácti roky vyvraždil Michael Meyers polovinu svojí rodiny, bylo mu tehdy jen 11 let. Od té doby byl pod zámkem v psychiatrické léčebně. Nyní v podvečer Halloweenu, svátku zesnulých, přichází zpět, aby našel svou malou sestru. Dr. Loomis (Malcolm McDowell) jako jediný opravdu ví, čeho je maniak schopen a vydává se varovat městečko. Úspěšné znovuzrození jednoho z nejslavnějších hororů nově odhaluje pozadí patologicky narušené mysli a oslovuje jak nové diváky tak i fanoušky původní série. Režisér Rob Zombie obrací čas a pátrá po původu čistého zla jménem Michael Meyers. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (639)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Carpenterův hudební motiv nechybí, i některé scény v druhé půli jsou nachlup stejné - jen psychouš Michael je podroben psychologizaci a navíc v léčebně evidentně dostával vetší porce ovesné kaše, fazolí a kukuřice.. Když Zombie obnažuje kořeny Myersova vražedného běsnění, má to ještě šťávu režisérova osobního vkladu, ovšem někde od nástupu sestry v adopci (hloupá berlička, ovšem na rozdíl od originálu, alespoň něco) se vše začne stáčet do uniformního slasheru s místy opravdu žalostnými dialogy. Pobavil dvojsmyslný moment, kdy při prezentaci knihy doktora Loomise zabere kamera detail očí M.McDowella („Tohle jsou oči psychopata.“).. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie, se pokusil o neco nemozneho, o remake kultovniho Carpentrova snimku Halloween a musim rict, ze se mu to povedlo. Prvni polovine filmu k dokonalosti moc neschazi, u druhe uz sem tam skripe scenar a taky vydrz Michaela Myerse, podle me jedna z nejvetsich slabin vsech Halloweenu. Libi se mi jak z filmu zari surovost, kterou by filmu dodal malo kdo jiny nez prave Rob Zombie. Kdyz ve filmu zaznela originalni melodie z Halloweenu, mel jsem husi kuzi, jsem rad, ze tam byla pouzita...9/10* ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Patolog s příhodným jménem Zombie přišel, nabil defibrilátor a na poslední chvíli oživil legendu, která si věčný spánek ještě zdaleka nezaslouží. Michael Myers vraždí krysy, psy, kočky a v neposlední řady také členy vlastní rodiny a vám při jeho řádění bude tuhnout nejen úsměv na rtech, ale i svalstvo po celém těle. Zombie dělá z Halloweenu od začátku napínák, který v první polovině nepovolí ani o píď, aby v druhé půlce pozvolna upouštěl tlak a vrátil vás tak do původní polohy. Cením si Zombieho odvahy jít částečně vlastním směrem a zároveň vyhovět několika momentkami (především ve druhé hodině) i zastáncům Carpenterovy klasiky. Jak je u vlasatého rebela zvykem, krev teče proudem, sexu také není málo a ošklivost materiálu je přímo úměrná brutalitě vyleptané na celuloidu. U mě má tahle reimaginace místo na poličce jisté. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zombie potvrzuje statut nejtalentovanějšího hororového režiséra dneška a jeho vize Michaela Myerse je od tragických počinů, kdy bojoval krom nudných teenagerů i s debilním přístupem samotných tvůrců, vzdálena několik světelných let. Tohle je zběsilá, neučesaná, vulgární, krutá a řádně krvavá jízda plná nahoty, nadávek a trefných odkazů na předchozí díly. Myersovi už nejsou spořádaná výstavka amerického maloměsta, ale rozvrácená rodina (výborní William Forsythe a Sheri Moon), která malým kruťasům svědčí. Likvidace o halloweenském předvečeru, útěk z kliniky či závěr jsou esencí dokonalého slasheru, který nemá v současné „čajové“ produkci obdoby. Robovy kredity stoupají maximální možnou přímkou, zvláště, když s maximem piluje své formální možnosti (zde naprosto dokonalé ozvučení) a ukazuje, jak má vypadat opravdové fanouškovské zanícení ve spojení s maximálně uvědomělou filmařinou. [Kvality stvrzuje i dvojice uhrovitých teenagerů, kteří seděli o pár sedaček dál a s očekáváním tradičního „bububu“ se k sobě tulili. Jejich pobledlé výrazy při rozsvícení v sále a netknutý popcorn svědčí o mnohém. :)] ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jak je už zvykem, opět se remake ponaučuje z chyb originálu a z Myerse už není pomalý, nudný a nezajímavý maniak, ale je nahrazen urostlým wrestlerem, který si už respekt vyvolat rozhodně umí, také Rob Zombie přišel na to, že Slasher z nízkým body countem a bez krve nemůže fungovat, tak to naštěstí nahrazuje zde. Co se týká gore, to není sice žádná sláva na dnešní dobu, ale film nenudí, drží si fajn atmosféru a byť je první polovina znatelně podařenější a temnější, sympatické a konečně zasloužené čtyř hvězdí si Halloween odnese. 75% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (36)

  • V jedné z vystřižených scén můžeme vidět alternativní útěk Michaela Myerse (Tyler Mane) z psychiatrické léčebny: dva nadržení dozorci znásilní pacientku, čímž Michaela donutí k jejich likvidaci a později k úniku. Scéna vyšla např. v Německu. (Dines)
  • V rozhovore Rob Zombie povedal, že išiel na stretnutie s Weinsteinovcami s myšlienkou na dva filmy: jeden bol výlučne Myers a jeho detstvo, potom remake. Žiaľ, myšlienku zamietli. Preto sa remake venuje v prvej polovici Myersovmu (Tyler Mane) detstvu. (Peter.N.5688)

Související novinky

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Probuďte mrtvé!

Probuďte mrtvé!

04.06.2008

Včera nám tu dělal bu-bu-bu Tim Burton (ve smyslu vyhrožování dalším filmem ve stejném stylu), dnes probudíme pár dalších strašidel. Především je tady adaptace komiksu Stevea Nilese, autora předlohy… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

I nemrtví točí filmy

I nemrtví točí filmy

10.01.2007

Rob Zombie, frontman metalové kapely White Zombie, má za sebou již mnoho úspěchů jako zpěvák a skladatel a tak se před pár lety střemhlav vrhl na kariéru režiséra a scénáristy v jedné osobě. Po dvou… (více)

Reklama

Reklama