Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (564)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Musel jsem přehodnotit, protože i když za svých mladých let jsem tenhle film úplně nemiloval, tak co bych dneska za takovejhle film dal. Zřejmě zakladatel všech těch reality show akčňáků kterých už od vzniku tohoto filmu bylo taky natočeno bezpočet, ale žádný se kvalitou tomuhle snímku nevyrovná. Jasně pár much se tu najde. Arnold ještě pořád v týhle době nebyl kdo ví jakej herec, ale zase tady má ten drsnej, vražednej pohled z prvního Terminátora kterej jsem na něm vždycky žral. Takže na opakovaný shlédnutý poctivý čtyři hvězdice.80% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jedna z hodně kontroverzních adaptací literárního díla Stephena Kinga, který tento román vydal pod pseudonymem Richard Bachman. Termín "kontroverzní" v tomto případě neznamená ani tak špatný, i když špatný opravdu je, jako spíš protiřečící duchu románové předlohy. Mám pocit, že tohle zpracování se nemohlo líbit ani Kingovi, který je jinak vůči prznění svého díla až masochisticky vstřícný a práva prodává i těm největším pošukům bez mrknutí oka. Románový hrdina se podobá Arnoldu Schwarzeneggerovi asi jako Mirek Dušín Hannibalu Lecterovi. Svět, který předkládá Glaser, se tomu kingovskému nepodobá, v románu je hlavním hrdinou vystrašený mužíček, který chce jenom přežít a používá k tomu hlavu - ne svaly. A to už vůbec nemluvím o hodnotovém vyznění celého příběhu. Film navíc ani zdaleka nepůsobí tak výpravně a propracovaně jako například obdobná sci-fi Total Recall. Konec je křečovitý jako záchvat člověka stiženého padoucnicí. Takže suma sumárum: pár speciálních efektů a nějaká ta rána navíc. Celkový dojem: 25 %. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

No já nevím, mě to zase tolik neoslnilo jako ostatní Arnieho filmy. Tohle jako nemělo špatný nápad budoucnost, hra ve které jde o život plná lovců a zabijáků, ale to zpracování se mi fakt nelibilo ano vím je to z roku 87, ale i přes to mi to přišlo takové nedopracované. Chvýlema mi to přišlo nepřehledné.. ale zase Arnie hláškoval což se mi libilo ,,klidně mě poblej na tý košily to stejně nebude poznat" nebo jeho slavné ,,já se vrátím". Jinak na film s Arniem docela slabota bohužel. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Mě na tomhle filmu fascinuje jediná věc a to, jak se v letech 80´ bavili důchodci. Tolik babiček, které se u téhle násilné show usmívaly od ucha k uchu. Tenkrát měly ještě vkus, nějaká Ordinece v růžové zahradě neměla šanci. Naše komerční stanice by si měly vzít příklad z pořádného pořadu, hlavně by se v českých věznicích udělalo místo :o) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Bachmanovu předlohu mám hodně rád a možná proto jsem se filmu, který nemá krom základního konceptu s knihou nic moc společného dlouho vyhýbal. Režie je mizerná, ale atmosféra dystopické budoucnosti roku 2017 má své kouzlo a zcela chápu jeho kultovní status. Arnold tu má skvělou formu. Vtipné glosy a nekorektní humory sice přebíjí poselství a mění ho na brutální zábavu, ale vem to čert. Teď už ale možná nastal čas to natočit pořádně, podle předlohy a tak aby v závěru divákům pořádně zatrnulo. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (36)

  • Modrá mikina s nápisem World Gym, kterou má Ben Richards (Arnold Schwarzenegger) na sobě, když mu sundávají obojek, se objevila už rok předtím v Arnoldově filmu Špinavá dohoda (1986), kde ji měl pověšenou na čince venku před domem. (KOOHA)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama