Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prostý kovář Balian potká svého otce, kterého ani nezná, a ten mu nabídne, aby s ním jel do Jeruzaléma. Balian sice nejdřív nechce, ale pak zabije kněze, který odmítá dopřát klid duši jeho ženy, která spáchala sebevraždu. Rozhodne se tedy následovat svého otce do Jeruzaléma, aby smyl hříchy své i své ženy... Balianův otec umírá, ještě předtím ale pasuje svého syna na rytíře a žádá po něm, aby byl čestný. Balian má brzy příležitost vyzkoušet svou čest. Stávající král Jeruzaléma umírá a chce, aby mu dál vládl rozumný člověk. A takového vidí právě v Balianovi a nabízí mu ruku své sestry, ve které našel zalíbení. Jenže za cenu smrti jejího manžela, což nemůže čestný muž dopustit. Netrvá dlouho a neutuchající rozepře mezi muslimy a křesťany vyústí ve válku o Jeruzalém... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 193)

mikeleon 

všechny recenze uživatele

Veľmi som sa tešil na tento film, mal som možnosť vidieť Director's cut: 192 min a musím povedať, že miestami som sa dosť nudil, film bol rozvláčny skôr vhodný na seriál ako na celovečerný film. Pre mňa bolo problémom uveriť, že Orlando Bloom je rytier Baliana z Ibelinu, ktorý žil v čase križiackych výprav v 12. storočí, skôr som mal pocit, že prišiel z 21. storočia zachrániť Jeruzalem. Napriek tomu film ponúka celom pekné efekty hlavne v posledných asi 20 min. pri bombardovaní Jeruzalema pomocou katapultov. Hlavne vedľajšie postavy vo filme, akoby sa ich dôležitosť vyrovnávala hlavnému hrdinovi, čo mne osobne dosť vadilo a občas som nevedel o kom ten príbeh vlastne je! Celý príbeh však prináša skôr zamyslenie sa nad nezmyselnosťou vojny a napriek tomu, že hlavný hrdina rytier Baliana sa vzdá Saladinovej armáde, aby ušetril životy obyvateľov Jeruzalema, vychádza z tejto bitky ako morálny víťaz. Podľa mňa najdojímavejšou scénou filmu je, keď sultán Saladin prechádza porazeným Jeruzalemom a v jednej miestnosti leží na zemi kríž na podstavci, Saladín ako by sme mnohí čakali ho nevyhodí, nekopne do neho, ale s veľkou úctou ho dvíha zo zeme a dáva na stôl napriek tomu, že je moslim a nie kresťan. Pre mňa osobne práve táto scéna nesie posolstvo mieru, ktoré určite režisér Ridley Scott chcel vo filme vyzdvihnúť a to stojí za pozretie! ()

jackie3 

všechny recenze uživatele

Z nějakého, snad i pro mě nepochopitelného, důvodu se mi tento film opravdu hodně líbí. Nemám ráda Orlanda, nejsem zažraná do Ridleyho, přesto myšlenka i zpracování mi učarovalo natolik, že dávám 5* ,,Jakou cenu má vlastně Království Nebeské? - Žádnou..... Nesmírnou." ()

billcarson 

všechny recenze uživatele

Jsou dvě možnosti buď si tento film pustíte v absolutně mizerném českém dabingu v osekané verzi nebo si seženete originál v Director's cut. Viděl jsem obojí a je v tom rozhodně znát rozdíl jako prase jak by řekl Pohlreich. Ridley to myslím natočil velmi dobře a rozhodně neměl vsadit na osekanou verzi, která u hodně lidí podle mě ovlivnila jejich názor na dobrý film. I přes to, že tu hraje Bluma, kterou nemám moc zrovna v lásce tak je to jeho nejlepší film s Jestřábem, tam toho totiž moc nenamluvil :). Pro mě nejlepší film o křižácích a křížových výpravách vůbec. Výborný Neeson a Irons, kdyby měl Mann natočit někdy pokračování Heat tak tihle dva by si měli rozdělit hlavní role, k tomu doslova boží Thewlis, který se bohužel jenom mihne, tu helmu bych chtěl mít. Výborná hudba, i když Ridley trochu vykrádá svého Hannibala s Aria da Capo, přes to všechno celkově naprostá spokojenost. ()

Epics 

všechny recenze uživatele

Videno az vcera (15.09.2011) na anglicke Film4 a kdyz jsem k tomuto filmu usedal, snazil jsem si z hlavy vymazat hodnoceni na CSFD, nebot se slusi dat kazdemu svou sanci. Asi tak po pul hodine mi to vsak nedalo a zacal jsem premyslet dokonce o tom, ze 69% je sakra dost! Dokoukal jsem skoro usouzen nudou a naprostou lhostejnosti k tomu, co se na obrazovce vlastne deje. Orlando Bloom pro mne neni herec, ktery by dokazal tahnout cely film na svych bedrech, nebot jeho mdly a stale stejny vyraz vas spise otravi nez vtahne. V kombinaci s nezazivnymi a prazdnymi dialogy tu mame jedno dosti velke zklamani, jehoz natacenim jakoby Ridley Scott jen zaplnoval sva volna odpoledne. Mne to zaplnilo jeden volny vecer a uz dnes si vybavuji asi jen 20% toho, co jsem vcera videl. Tak nezapomenutelne to bylo.. ()

onevoice 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne môj najobľúbenejší historický film. Nikdy by som nepovedal, že Orlando vie zahrať aj úlohu rytiera s jeho jemnou tváričkou a povedzme si úprimne útlou postavou. Skvele mu sekunduje aj keď škoda že tak krátko Liam Neeson. Čo ma ale dostalo najviac je kamera a výprava. Križiacka výprava natočená absolútne dokonale. Začínajúca zimou vo Francúzsku, pokračujúca v Messine kde sa stretávajú všetky kultúry stredoveku a končiac stredom vesmíru tej doby JERUZALEMOM. Páčilo sa mi ako scénarista poukázal na Saladina. Bol to veľmi múdry panovník, ktorý aj napriek zverstvám aké napáchali križiaci sa zachoval ako človek a nepomstil sa. Film opäť poukazuje na náboženský fanatizmus. Stačilo povedať BÚH SI TO ŽÁDÁ a krv tiekla potokom. Ridley Scott natočil historický veľkofilm, ktorý bol právom nominovaný na oscara. Nechápem prečo také nízke hodnotenia. Pripajam po dlhej dobe. Konečne som to videl nezostrihane a len to umocnilo môj skvelý zážitok. Všetko do seba pekne zapadlo. ()

Falcon772 

všechny recenze uživatele

Pre mna velikansky zažitok , otvorena papula skoro pocas celeho filmu , obdobie križiakov a Saladina to je moje oblubené z blizkej historie . A uplne ma dostala tá scéna v lese jak sa tam bojuje na život a na smrť , praskajú kosti , lamaju sa vazy , sekaju sa hlavy , všade lieta červeňučká krv :)) Síce som videl len tú kratšiu verziu ale už som mal možnosť vidiet aj tu 190 minutovku ktorá mi ,,iba predlžila,, jeden z mojich najoblubenejších filmov ...Celosvetovo film nebol extra uspešný ...ale to mna ako hltača historických eposov nezaujima ... ()

Umělec 

všechny recenze uživatele

Škoda, škoda, škoda. Takovej to mohl bejt pěknej film. Je dostatečně syrovej, drsnej, špinavej... Jen nebejt toho skrz nazkrz ušlechtilýho kováře plnící ho si "americkej sen", kterej všechno zná, všechno umí, všichni si ho váží, všichni jsou z něho úplně u vytržení, humanismus 20.století a správňáckost z něj úplně čiší. Škoda, no - 60% ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Neví,asi jsem čekal něco horšího.Ale překvapila mě vysoká úroveň a věcná logika i správné historické souvislosti,které nabývají pravidlem.Ale Ridley holt nezklamal. ()

piemaker 

všechny recenze uživatele

Po schlédnutí očesané kinoverze v roce premiéry mírné( vlastně na Ridliho velké) zklamání ale 3* si film od kterého jsem hodně očekával nakonec uhájil.Film jsem poté dlouho neviděl až se mi do rukou dostala Director's cut. Došlo mi že to Ridley měl už od začátku výborně zmáklý jen mu to zas podělali producenti či studio kvůli délce či to zas chtěli amíkum trochu ulechčit.Použité vynechané scény skvěle zapadají,postavy jsou najednou živější ( motiv Sibyllina dítěte byl velmi působivý ). Záporáci jsou výborní přestože z vlastních řad,Saladina provází mocná aura,Orlanda už tolik ne ale spousta výborných herců ve vedlejších rolích to vynahrazuje.Skvělá je i hudba(snad nejlepší Harryho dílo) až si říkám co tam dělaj Goldsmithovy vikingové.Výprava,dekorace,kostýmy taky nemaj chybu.Takže Ridley tvoje vymazlená verze je fakt veledílo a ještě k tomu k zamyšlení máš to za plnej počet. ()

terezkys 

všechny recenze uživatele

Viděno ve škole. Překvapilo mě, kolik mě milých herců tam hraje - Jeremy Irons, David Thewlis, Edward Norton, Michael Sheen... Oni vůbec představitelé vedlejších rolí dokázali do filmu dostat atmosféru, narozdíl od Orlanda Blooma. Ten pořád jen koukal tím jedním stejným pohledem retardovaného zvířátka. Ona celkově jeho postava je absolutně mimo. Pod tři nemůžu, ale výš taky ne (pár momentů mi přišlo opravdu na hlavu). Pořád je to lepší než se normálně učit. ()

Veromonny 

všechny recenze uživatele

máloktreré historické filmy mě baví, ale tenhle přímo miluju...hlavně tyto postavy Orlando Bloom, Eva Green, Liam Neeson, Jeremy Irons, Edward Norton, David Thewlis, atd... ()

Eksi 

všechny recenze uživatele

Ako tu už mnoho ľudí napísalo, film má veľmi veľa nekvalitných momentov. Ako jeden veľký omyl v Kráľovstve nebeskom považujem scenár. Nie som oboznámený s historickými udalosťami okolo Jeruzalema, takže nemôžem objektívne hodnotiť niektoré dosť závažné iracionálne rozhodnutia, ktoré prakticky ovplyvnili vývoj filmu, ale fakt sa mi niekedy až zastavil rozum... Orlando sa tvári emotívne asi ako kameň skoro v každom zábere a jeho repliky v momentoch kde burcuje ľudí mu k hereckému výkonu moc nepomohli. Napriek tomu všetkému čo som tu napísal (dalo by sa toho skritizovať podstatne viac) ma po filme naplnil dobrý pocit a pravdepodobne budem spomínať len na tie lepšie chvíle (boj o koňa, záverečný boj, kopanie studní alebo pohľad Evy Green). Asi ma zasiahlo nejaké veľkofilmové Scottove kúzlo. ()

TheBlizard 

všechny recenze uživatele

Jistě, je dosti nepravděpodobné, že by se mohl obyčejný kovář stát vznešeným rytířem, jenž hrdině ochraňuje, společně s hrstou statečných mužů, vdovy, sirotky a celý Jeruzalém před přesilou muslimských saracénů. No, vlastně spíš nemožné :-D avšak, i přes to, se mi tento film dostal pod kůži dosti hluboko. Čím to? ... Snad povedené zpracování tehdejší doby?... Ale ne. Dobré bylo z mého pohledu tak nějak vše. Všecko drželo pohromadě, děj slušně odsýpal a bitky také nebyly špatné. A scénář? Já rád věřím na zázraky. Když se v životě příliž nedějí, můžeme si je alespoň ve filmech dopřávat plnými doušky :) 85% ()

REMUS_3 

všechny recenze uživatele

Kingdom of Heaven je komplikovaný film. Má vela vrstiev a tvári sa na niečo viac než naozaj je. No pri tom všetkom divák dostane správnu dávku zo všetkého. Áno scenár má mierne hluché miesta no na tom filme je niečo čo ma pritahuje, Orlando hrá obstojne a herci okolo neho taktiež. Hudba je perfektná a réžia taktiež (záverečná scéna o dobitie Jeruzalema je úžasná). Križiacke výpravy a rytieri to bolo vždy moje preto 4*. ()

Accacia 

všechny recenze uživatele

První polovina byla docela zajímavá, mělo to dokonce i náznak obsahu a děje. Nicméně předlouhé bitevní scény a rytířovi nudné proslovy nudily až do konce. Historicky nevěrohodný a zkreslený pohled na katolickou církev té doby (vrcholem byl patriarcha oblečený do biskupského roucha). ()

Recoba 

všechny recenze uživatele

Veľmi podnetní a pôsoboví velkofilm. Film v skutočnosti nie je príbehom ako sa nevoľník stal ritierom, ale ako sa stal mužom. To ako sa Scottovi podarilo vikresliť krutosť stredoveku cez temnú chmúrnu oblohu europi a chlad jej mužov a magickosť orientu vďaka svetlu a pôvabom jednej osudovej ženi - famózna Eva Green, je priam neskutočné. ()

ronin zabak 

všechny recenze uživatele

Docela táhlý, ale záživný snímek pro ty, kdož májí rádi historické filmy. Myslím si a troufám konstatovat, že z novodobějších je to jeden z nejlepších. ()

Bassko 

všechny recenze uživatele

Keď som to pozeral prvý krát tak som sa u toho pravdu povediac nudil, ale až na druhé pozretie som zistil, že tento film nie je vôbec ale vôbec zlý práve naopak je veľmi dobrý.....obdobie križiackych výprav to je moje..... ()

Související novinky

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

26.03.2018

Jste fanoušky děsivých příběhů, ze kterých doslova mrazí v zádech? Tak to si na konci března nenechte ujít premiéru nového seriálu The Terror, při jehož natáčení se nechal režisér Ridley Scott… (více)

Posily pro Assassin’s Creed

Posily pro Assassin’s Creed

05.10.2015

Filmový příspěvek do herní série Assassin's Creed, na který dohlédne režisér Justin Kurzel (Macbeth), vypadá čím dál tím lépe. Michael Fassbender si v něm zahraje nového hrdinu Calluma Lynche, který… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Reklama

Reklama