Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže

  • Česko Piráti z Karibiku 2: Truhla mrtvého muže (více)
Trailer 1

V tomto dobrodružném a velkolepém pokračování filmového hitu z roku 2003, které vzniklo opět pod vedením producenta Jerryho Bruckheimera a režiséra Gorea Verbinskiho, je kapitán Jack Sparrow znovu lapen ve spletité síti záhrobních intrik. Prokletí Černé perly se mu sice podařilo zlomit, avšak nyní musí se svou posádkou čelit mnohem děsivější hrozbě - ukáže se, že Jack se upsal krví legendárnímu Davymu Jonesovi (Bill Nighy), který je vládcem oceánských hlubin a kapitánem tajemné lodě BLUDNÝ HOLANĎAN, jíž se v rychlosti a schopnosti rychlého zmizení nedokáže vyrovnat žádná jiná loď. Pokud se Jackovi nepodaří najít způsob, jak se z této faustovské dohody vyvázat, bude nucen strávit celý posmrtný život jako otrok v Jonesových službách. Překvapivý vývoj událostí přeruší svatební plány Willa Turnera a Elizabeth Swann, kteří se znovu ocitají ve víru Jackových dobrodružství, během nichž dojde na strhující souboje s mořskými monstry, nepřátelský naladěnými ostrovany a výstřední věštkyní Tiou Dalmou (Naomie Harris) a dokonce i na tajemné setkání s Willovým dlouho ztraceným otcem Štruplem Billem (Stellan Skarsgard). Mezitím si nemilosrdný lovec pirátů lord Cutler Beckett (Tom Hollander) z Východoindické společnosti začíná brousit zuby na bájnou Truhlu mrtvého muže. Dávná legenda praví, že ten, kdo se truhly zmocní, bude moci ovládnout Davyho Jonese a celou jeho posádku - a Beckett chce této obrovské síly využít k tomu, aby jednou provždy očistil Karibik od všech pirátů, kteří jej křižují. Časy se mění a skutečnými loupeživými piráty se pomalu stávají draví obchodníci a úředníci... zatímco staromódním bukanýrům jako je Jack, kterému jde především o dobrodružství a nespoutaný způsob života, hrozí vymření. (Magic Box)

(více)

Recenze (978)

Yakuza05 

všechny recenze uživatele

Zlatý glóbus - 1 nominace: Herec Johnny Depp (komedie/muzikál)...........Bafta - 1: Vyzuální efekty. Nominace - 4: Kostýmy, Masky, Výprava, Zvuk. ()

d1x 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu veliké zklamání. Těsil jsem se skutečně moc, ale oproti jedničce je to prostě slabota. Méně srandy, méně originality, méně Deppových vtipných výstupů. Prostě méně všeho a trochu více efektů, které jsou v porovnání s tím, co zmizelo na škodu. ()

HarlanWade 

všechny recenze uživatele

Dvojka naplnila očekávání. Po povedených jedničkách už z principu žádné zázraky nečekám, ale tady si Gore Verbinski překvapivě téměř zachoval tempo prvního dílu. Děj trošku víc překombinovaný, nicméně rozhodně ne tolik, aby se v tom divák ztrácel a tak si obdivuhodného vizuálního zpracování a neuvěřitelných skopičin Johnnyho Deppa může užívat zcela naplno. Nebyl jsem vůbec zklamán a svých 150 minut v kině jsem si ve víru zábavy užil. ()

Achilleus1 

všechny recenze uživatele

Troška slabšie ako prvá časť, ale aj tak stále pôsobivý film. Opäť vynikajúce kostými a efekty. Vynikajúci Johny Depp. Znovu nepredvídatelné a zábavné. Škoda, že to nebolo o takých 10 - 15 minút kratšie, torcha slabší scenár. 4,5 * ()

Nessos 

všechny recenze uživatele

V podstatě nuda, ale méně než 3* dát nemohu. To bych nepřenesl přes srdce. Jediná zábava v podobě Jacka Sparrowa (vyčerpal se v prvním díle?) se prakticky vytratila, tak už zbyl pouze ten děj - no a budu upřímný - ten tak taky za moc nestál.. ()

Bajisek 

všechny recenze uživatele

Hudba od Zimmera je naprosto kouzelná...film vyšvihuje daleko víš, než je...Depp jako vždycky dělá film o třídu vyšší. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Tak předně - neexistuje první, druhý a třetí díl, ale jen jednička a pak dvojdílný film. Druhá a třetí část je jen jedno tříhodinové dílo rozpůlené vedví, samostatně nemají smysl. A k hodnocení Truhly mrtvého muže: film rozhodně hýří fantazií, je tu všechno co známe z pirátských dobrodružných příběhů. Bohužel ale je to možná na škodu věci - děj je překombinovaný a překotný. Méně někdy znamená více a po druhém útoku digitálního Krakena ve velké scéně to diváka začne trochu nudit, ovšem během chvilky je tu další podobná velká krakení scéna. Co musím rozhodně pochválit je posádka Davyho Jonese a sám jejich šéf - jsou naprosto úžasní. Začátek mezi lidojedy taktéž. Bohužel neustálé objevování nových a nových postav a dějové i lokační skoky mi připomínají splácaniny typu Princezna Fantaghiro. I tak ale pěkné 3 a půl hvězdičky. ()

Vanguard77 

všechny recenze uživatele

Asi holt moje guilty pleasure. Piráti z Karibiku mě dostali na vlny moří a oceánů a musím se přiznat, že značně změnili moje sympatie k lodím a vůbec pirátskému prostředí. Keira Knightley je smyslná dívka a zdravý muž se nemůže divit. že se Orlando Bloom může přetrhnout, aby jí dostal. Ačkoliv jednička byla kritiky přijata asi lépe, pro mě je favoritem humorem nabitá a Davy Jonesem oslizlá Truhla mrtvého muže. Johnny Depp si mě právě těmito filmy získal nejvíce a jeho Jack Sparrow je bezesporu jedna z nejúžasnějších a nejsympatičtějších pirátských (a nejen pirátských) postav, co znám. Škoda slabšího třetího bratříčka, ale Dead Man's Chest je pro mě filmem, na který se rád podívám kdykoli. ()

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Po velmi dobrém prvním filmu tu jsou druzí Piráti a............... jsou to vizuální orgie se skvěle gradovaným příběhem s obrovskou dávkou humoru, že jsem chvílemi hýkal nadšením, jako malý kluk v hračkárně. Absolutně nejpodařenější a nejlepší Piráti. ()

Aiwn 

všechny recenze uživatele

I když hodně lidí tvrdí, že Truhla mrtvého muže zaznamenala značný pokles od prvního dílu, myslím si, že to není pravda. O něco horší byla, ale stále se jedná o příjemnou zábavu. Zkazila to však trojka, jelikož tam byl teprve rozvláčný a nudný děj. A bohužel právě trojka na tento díl opravdu hodně navazuje. Ovšem objevilo se tu plno nezapomenutelných gagů, které ostatní díly postrádaly - Scéna s domorodci, Mlýnské kolo a Kraken. Tvůrci mohli trochu omezit rozvláčné scény, to je pravda, ale myslím si, že ty tady neškodí. Co se týče režie a hudby, tak na výbornou a herecké výkony nejsou špatné. Johnny Depp je opět originální a Bill Nighy je také skvělý. Radovat se můžou ti, kteří nemají rádi Barbossu, ten se tady objeví, až v posledních dvou minutách, i když já si myslím, že ten jeho návrat byl použit ve správnou chvíli na správném místě. Záběry na moře taky skvělé. Když to zhodnotím vše dohromady, tak se mi Truhla mrtvého muže líbila skoro stejně jako jednička a myslím si, že kdyby pirátská sága skončila o málo protaženou dvojkou, líbila by se víc i ostatním divákům. ()

gicous 

všechny recenze uživatele

Ultimatní blockbuster od pánů Verbinského a Bruckheimera. Měl bych napsat, že jsem byl přesycen, zhnusen nebo zklamaný. Ale já jsem nebyl ani jedno z toho. Naopak, byl jsem nadšený, protože tak jsem se u filmu už dlouho nepobavil. Tohle je jeden z nejlepších blockbusterů všech dob a určitě nejlepší díl série. ()

Evza7 

všechny recenze uživatele

Ne tak skvělé jako jednička, ale pořád velmi dobré. Děj je až zbytečně přeplácaný. První hodina filmu k usnutí - zbytek filmu už ale nepostrádá ten správný pirátský náboj. Především akce na velkém kole je úžasná. Depp opět skvělý, ale Zimmer ještě o maličko lepší. Celkově je to na spravedlivé 4* ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Piráti z karibiku, jeden z nejlepších filmů vůbec(celkově série se mi velmi líbí), dvojka? Příjde mi stejně dobrá jako ostatní díly. Je fakt že je to totální debilita ale prostě ve vysledku to hodí skvělou podívanou. Jack Sparrow je vtipný a myslím že Johny Depp mu prostě dáva své kouzlo(ikdyž nejsem nějaká dilka která když vidí v titulkách Johny Deppa tak automaticky dává +4 hvězdy). No nevím co bych k tomu dál dodal, prostě 5 hvězd ()

huzgi 

všechny recenze uživatele

Absolutně prázdný film, jehož motivací je pouze forma, obsah je nulový a vyznění do nikam. O hereckých výkonech nelze hovořit, herci svým rolím nerozumějí a nemají co hrát. Ploché malované směšné figurky. Tak zbytečné rádobyumělecké dílo se jentak nevidí. ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Celkem zdlouhavě utíkající blockbuster, který by mohl mít o 40 min méně. Efekty a masky naprosto bez chyby. Příběh by mohl být trošku živější, na to, kolik film stál peněz bych očekával trochu víc. Pořád ale dobrá podívaná. Jsem zvědav co se bude dít ve skoro tři hodiny trvající trojce... ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Jednička byla jednička a jedno pokračování bych tomu i odpustil, ale tady to pro mě končí, další díly už ani nehodnotím, protože třetí jsem viděl jen asi do půlky a čtvrtý asi neuvidím nikdy:) Kdo rád nekonečně zbytečné příběhy, prosím... ()

Související novinky

Tetované a jiné holky pro Daniela Craiga

Tetované a jiné holky pro Daniela Craiga

10.07.2011

V rozsáhlém interview pro magazín Esquire Daniel Craig tvrdí, že thriller The Girl with the Dragon Tatoo (u nás film půjde pod stejným názvem jako předloha a švédská adaptace, tedy Muži, kteří… (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

S kolty na upíry

S kolty na upíry

18.12.2008

Tento týden jsme psali výhradně o komiksových adaptacích. Dnes tady pro změnu máme... ehm, komiksovou adaptaci. Korejskou „mangu“ Priest (u nás vyšla jako „Kazatel“ – pozor, nezaměňujte s Preacherem,… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Reklama

Reklama