Reklama

Reklama

Vzpomínky na lásku

(festivalový název)
  • Jižní Korea Nae meorisogui jiugae (více)

Obsahy(1)

Působivý příběh mladé dívky z dobré a honosné rodiny, která se bláznivě zamiluje do jednoho ze zaměstnanců svého otce. Přestože je zklamaná ze svého předchozího vztahu, probudí v ní náhodné setkání s mladým tesařem hluboké city. Zprvu nepřístupný mladík podlehne jejímu nevinnému kouzlu a společně překonají společenské rozdíly, vezmou se a odstěhují se na venkov.

Ačkoliv zní tento příběh jako z pohádky, vyústí do kruté reality. Do reality, kterou připravil osud, zcela nečekaně a zcela radikálně. Ale... i když paměť vypíná, hluboký cit zůstává. Tento silný příběh je nejen o lásce, ale také o obrovské síle a víře. A o tom, že zapomenout se nedá, i když tomu osud chce jinak. (charlosina)

(více)

Recenze (802)

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Prostě a jednoduše se přiznám, že jsem byl hodně naměkko.. Což se mi nestalo...u filmu..no, tak už je to hodně dlouho. Nevim, ale mě to přišlo opravdu hodně dojemný a skvěle zahraný... Prostě se jim povedlo mě uplně vyždímat. Sedlo mi to, byl sem asi ve správnym rozpoložení.. Chci říct...možná naopak, nebyl jsem ve svý kůži a tenhle film mě takříkajíc dodělal.. ()

Itar 

všechny recenze uživatele

Krutý film, který sice hraje na city od začátku do konce, nicméně ne úplně prvoplánově. Alzheimerova choroba je hnusná věc, jejíž následky si spousta lidí rozhodně nedokáže představit v plné míře. A i když film rozhodně nezabředává nějak hluboko (charaktery jsou prokresleny dostatečně, přesto máte i při dlouhé stopáži pocit, že některé situace by klidně snesly ještě pár minut navíc), na síle mu to neubírá. Východní kinematografii zase až tak nemusím, nicméně u tohohle snímku nejde jinak. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Řeknu to rovnou. U mě mezi 3* a 4*. Moc zdejší nadšení nechápu. Že by to bylo jen proto, že i z Koreje přišel dobrý film? To asi ne. Shrnuto: Herecky velmi kvalitní. Ye-jin Son je fakt nádherná a její kolega charizmatický nad lajnu. Příběh je to krásný a tragičnost na dobrém místě. Může se to stát každému z nás, což snímek táhne ještě dál. Ale ty mínusy... Je to strašně, ale strašně dlouhé. Hezké, ale na takový slaďák až moc dlouhé. Emočně zbytečně vyhrocené. Bylo to krásné, ale poslední půl hodiny, kdy jsem čekal, že budu mít na krajíčku, jsem úplně vychladl! A to jsem citlivka, jak něco. Hudba je asi největší mínus celého filmu. Protože z kvalitního romantického snímku právě ta hudba dělá trapnou telenovelu. Do toho ještě nepříjemná korejština a tradiční asijské přehrávání... 3,5*. Rád jsem to viděl, stálo to za to, ale příště radši sáhnu vedle. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Ať už jsem čekal cokoli, tohle určitě ne. Korejci prostě takové filmy, které hrají na city, hodně umí. Hlavní dva herci zahráli velice slušně a ten závěr mě taky dostal. Velice povedené. 90%. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

... A POSLEDNÍ PŮLHODINA, VHODILA MI DEPRESI DO KLÍNA... Exemplární příklad filmu, který se kecům a hvězdám zcela vymyká, nemá hloubku příběhu, má hloubku pocitu. Ještě v půlce filmu, když si na stavební ploše vzájemně skákali do klína a řešili, kde bude obývák a kde hajzl, jsem to chtěl vypnout. Ale pak se TO stalo a najednou bylo jasné, že ani obývák ani hajzl rozhodně nebude. Je to vždycky pěknej průser, když jde takhle mladej život do kopru. O tom ten film právě je. O skutečným průseru. A že to umí Korejci pěkně rozmáznout. Je to opravdu dobrej film. Dokonce tak dobrej, že už ho nikdy nechci vidět. ()

TheDude 

všechny recenze uživatele

Nenapodobitelně půvabné melodrama, kterému mohou západní produkce jen zdaleka závidět. Jindy bych asi vyčítal filmu nadbytečný sentiment, neoriginalitu, ale tento je zkrátka tak mimořádně vybudovaný, zahraný a kontrastní, že jsem se nechal ždímat dokonce v Director´s Cut verzi. ()

Sufferer 

všechny recenze uživatele

S ázijskou tvorbou si podávam ruku len sporadicky, avšak tento stisk sa mi vreže do pamäti veľmi hlboko. Filmársky bezchybný, v každej rovine (romantická i dramatická) strhujúci a vo všetkých polohách intenzívny a emocionálne silný. Skutočne nevšedný divácky zážitok. (Director's cut) ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Hned po zhlédnutí mě napadlo: „ Bylo to dobré, ale taky hrozná hra na city, celková prvoplánovost atd...". S odstupem několika měsíců, kdy se mi film stále a stále připomíná, nemohu jinak než ohodnotit 5 *. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Tak silné kafe po mou romanticky založenou povahu jsem opravdu nečekal! Toto drama začíná velmi nenápadně, kdy se jako drama se vlastně ani netváří, ba naopak v první čtvrtině lze nalézt i náznaky komediální odlehčenosti. Láska na první pohled v neobvyklé a úsměvné situaci, přerůstá přes určité počáteční překážky v krásný idylický životní vztah, kterému však není z hůry dáno. Dál již asi nelze bez spoilerování pokračovat a tak se omezím pouze na konstatování, že marně hledám film, jehož závěr by ve mně vyvolal silnější pocity. Filmu by možná prospělo lehké prostříhání ve střední, poněkud táhlejší, části (viděn director's cut), jinak však nemám vůbec co vytknout. Skvělý scénář s neuvěřitelně působivými dialogy a režie jsou korunovány výbornými hereckými výkony - např. Ye-jin Son je ideálem herečky: je neuvěřitelně krásná a umí výborně hrát. Na jihokorejskou kinematografii se určitě zaměřím i nadále! ()

janesX 

všechny recenze uživatele

..tak toto teda nebol len tak nejaký romantický film. Toto dielo prináša odkaz na vyššie hodnoty zmyslu života a meno JaeHan Lee si musím dobre zapamätať, lebo týmto filmom ma presvedčil o tom, že je to nie len veľký režisér, ale aj veľký Človek. Je to jeho film "telom aj dušou", keďže okrem mimoriadne precítenej režisérskej práci je aj autorom scenára. Preto som si istý, že na toto meno sa budem môcť aj do budúcna spoľahnúť. Je ale pravda, že ešte v prvej polhodine, po tom, keď druhý krát filmom zaznela akási (menej hodiaca sa) latino melódia, vtedy som tomu chcel udeliť 3 rány "z mylosti". Postupne ma ale o kvalitách presviedčali herci (na ňom vidieť od istého momentu jeho zaľubenosť; jej sa dá z výrazu prečítať každá maličkosť), potom aj príbeh, a v neposlednom rade hudba - tiež bola postupne stále už len lepšia. 90% ()

listr 

všechny recenze uživatele

Tak jsem právě zhledl director's cut a nevystřihl by jsem z toho ani minutku. Přes monstrozní čas to utíka užasně a ani na chvilku jsem se nenudil. Ja to nechapu, kam na to ty korejci chodí, ano je to předvidatelné a jednotuché, ale i přesto je to užasné. Celý film mi připadal velice realný a krásný. Pro mě osobně zatím nejlepší korejska romance. V tomto filmu je vtipných momentů opravdu skromně, vlastně mě napadá jen jeden. Jak dál.... prostě pokud mate tu možnost sežente si to. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

............ s knedlíkem v krku, slzami v očích a pár minut po shlédnutí ............ Nevěděl jsem co mě čeká, když jsem se na film začal dívat. Pouze, že pochází z jihokorejské školy, odkud pochází i překrásný Malaton. Očekával jsem krásný film spíše formou, ale netušil jsem jakou sílu ukrývá děj. Užíval jsem si každou sekundu jejich neobyčejné a čerstvé lásky a s rozvíjející zápletkou jsem nemohl přestat cítit jejich bolest, nemohl jsem to nevnímat jako pouhopouhý film... nešlo to a hrdě se přidávám do řady plačících a těch co nikdy nechtejí na tento film " zapomenout ". ()

Theresia 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem poznala film, u kterého jsem měla opravdové nutkání rozbrečet se a po několikerém zhlédnutí brečím vždy zas a znovu. Film plný emocí, lásky, odpuštění, souznění. – Herci přestali být herci a jejich role byly po celý film jejich životem... ()

Mírouš 

všechny recenze uživatele

Rozhodně můj nejlepší asijskej film všech dob. Chybí mi jen pár desítek hvězd, který bych mu s klidem přidal... ()

Dman 

všechny recenze uživatele

Neco co cloveka zasahne do srdce a jen tak se rana nezahoji... Jeden z nejsilnejsich zazitku, ktery jsem si po 3 letech zopakoval a zapusobil na me stejnym dojmem jako tenkrat. ..nemam slov.. 10/10 ()

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama