Reklama

Reklama

Šílenec

(neoficiální název)
  • USA Madman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dětský tábor, skupinka lidí kolem ohně si vypráví strašidelné historky na dobrou noc. Když tu jeden drzý mládežník zvolá jméno místního masového vraha. Podle legendy se totiž traduje, že onen „Madman Marz“ kdysi pozabíjel celou svoji rodinu a byl oběšen, jenže jeho tělo do rána zmizelo z oprátky. A tak běda tomu, kdo ho přivolá… A také že ano, naši hrdinové začnou být jeden po druhém masakrováni. (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Řekl bych slasher bez fantazie. Proč? Protože půlka stopáže jsou jen dramatické záběry na vrahovu přerostlou špinavou ruku a na nohy obětí, které táhne do lesa. Toho už jsem měl na konci opravdu plné zuby. Z podžánru táborových vyvražďovaček nejslabší bráška z tria Madman,The Burning a Sleepeway Camp. 45% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hned po zvířecích/monster filmech patří slasher k mým nejoblíbenějším hororovým „subžánrům“. Ty zaškatulkované pod označením „CAMP“ jsem měl - (mám) asi nejraději a to především díky sériím Friday the 13th a Sleepaway Camp. Jenomže u tohoto kousku jsem si musel pořádně protřít oči, jestli „vysoké“ hodnocení myslí lidi vážně, nebo si dělají prdel, stejně jako režisér tohoto filmu. Jsem pro každou prdel, ale tohle byla jedna velká trapárna, přehlídka tragických hereckých výkonů, žánrového klišé (ještě k tomu hrozně natočeného), do očí bijící gumovitost a kupa nelogičností. Marná snaha kopírovat své předchůdce odsoudila Madmana téměř k zapomnění a já se ani moc nedivím. V osmdesátých letech vznikla celá řada podobně laděných filmů, nicméně Pátek 13 zůstal nepřekonán. Především díky tomu, že Jason Voorhees se stal „kultovní postavou“, kdežto zarostlý Madman Marz vypadá jak nějaký retardovaný horal (to by možná ani tolik nevadilo), jenže záběry na jeho gumové nohy a ruce (při scéně kdy se snaží dostat do autobusu a do ruky ho začne mlátit Gaylen Ross tyčí je to patrné na první pohled) mě doslova vytáčely. Stejně jako naivita režiséra, že divákům stačí ke štěstí to, že bude hodinu a půl sledoval rádoby drsný masakr bandy dementních vedoucích, kteří se nechávají postupně zabíjet kousek od tábora. Ono dělat tábor kde je 5 dětí, 7 vedoucích se určitě vyplatí – tábořiště vzdálené asi pět minut chůze, takže Madman i přes svou chromou chůzi běhá jako laňka mezi táborem, svým domem a tábořištěm – no to byla pecka. Ještě teď se „třepu“ strachy. Jediná vyvedená scéna za celý film bylo to oběšení. Jinak vážně nuda a to jsem ještě nemluvil o výběru herců. U slasherů jsme většinou zvyklí na to, že tu hraje nepostradatelnou roli i erotika – ehm tady jsem byl rád, že se tu žádná nevyskytovala – protože ty herečky byly vážně hnusné jak noc. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Mezi mé oblíbence Jasona Worheese a Michaela Myerse přibyl další, Madman Marz, který nelítostně likviduje každého, kdo mu stojí nebo nestojí v cestě. On si prostě každého najde a jeho sekyrce nikdo neuteče. Neměli vyslovovat jeho jméno, kdysi vyvraždil svoji rodinu a lidi ho oběsili, do rána však z oprátky zmizel...Dost dobrý slasher s výborným skučícím zabíjákem, dobrým hudebním doprovodem, atmosféra tam prostě je, škoda jen těch nesympatických postav a otřesných dialogů. Ale i to se dá překousnout, protože je jasné, že Madman Marz se o ně určitě postará.... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Typický slasher z 80´ rokov, kedy filmové plátna "zavalil" samý nadprirodzený, sériový vrah, ktorý pokiaľ nechcel vyvraždiť celú svoju rodinu (Halloween), nenosil uniformu (Maniac Cop), rozhodne zašiel do "pionierskeho tábora", kde to zrátal všetkým iskričkám. Boh vie, či z toho divák nebol unavený už vtedy, lebo v dnešnej dobe je "Madman" viacmenej voľbou z nudy. Každopádne, aj po 35 rokoch, sa nato dalo pozerať... - 55% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nádherný osmdesátkový slasher, pravý poklad z kategorie 'zapomenutých'! Prostě lahůdka, i když jak je vidět tak rozhodně ne pro každého. Je to jednoduchý, přímočarý, bez nějakých zbytečných odboček, nebývale hezky natočený, s výtečnou atmosférou hned od začátku. Až mi při první vraždě docela docela slušně zatuhlo:) Mimochodem ten příběh vyšel z legendy o Cropsym, která posloužila i stejně staré a o něco známější vyvražďovačce THE BURNING. Tady ale vrahem není žádný osmahlík s nůžkama, nýbrž takový vlasatý vousatý přerostlý kolohnát, který si jen tak bosý a se sekyrou pobíhá po lese, nasraně přitom bručí a kosí každého, kdo mu přijde pod pařátu. Bydlí v opuštěném starém domě, tam kde dřív vyvraždil celou svojí rodinu, ve sklepě si hromadí mrtvoly a čeká, až zase nějaký ten naivní hlupák zvolá jeho jméno. Madman Marz! (stopáž hodnocené verze: 01:28:21, screeny) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Původně se počítalo s natočením pokračování, ale nakonec se od dalšího filmu upustilo. (JasonIX)
  • Ilustrácie, ktoré doprevádzajú úvodné titulky vytvoril herec Paul Ehlers (Madman Marz) a pôvodne mali byť aj na filmovom plagáte. Producenti sa nakoniec rozhodli pre iný motív. (beso74)
  • Producent Gary Sales napísal texty k piesniam, ktoré zazneli vo filme. (beso74)

Reklama

Reklama