Reklama

Reklama

Pátek třináctého 9

  • USA Jason Goes to Hell: The Final Friday (více)
Trailer 1

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (193)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Vďaka najlepšiemu filmovému znalcovi som sa dozvedel, že sériu s Jasonom Vorheesom nemám uzatvorenú a tak som si jeho odchod do pekla síce nepozrel v piatok 13eho ale až sobotu.Nič to však nezmenilo na fakte že sa jednalo o dôstojnú rozlúčku zo sériou a navnadiko na blížiaci sa American Horror Story:1984 ktorá bude poctou nezabudnuteľným hororovým klasikám 90tych rokov... ()

Fox Mulder 

všechny recenze uživatele

Jason Vorhees se vrátil! Už po deváté. Tento díl je už v produkci společnosti New Line Cinema a je to na první pohled znát. Tato devítka je celkem kvalítní béčko, až na nějaký to klišé (teď mám zrovna na mysli hroznej klišovytej začátek) a na nějaký slabší scény (souboj Jasona s hlavním hrdinou). Pro mě nejlepší scéna z filmu byla, když ze země vyleze ruka Freddyho a z táhne pod zem Jasonovu masku. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Paramoun prodal práva na celou sérii New Line Cinema a ta místo aby natočila dlouho odkládaný crossover, zplodila tohle hovno. Jason převtělující se z postavy do postavy nefunguje v žádném směru a těch pár narážek na slavné horrory (originální Necronomicon z Evil Dead, později použitý v komiksu Freddy vs. Jason vs. Ash) to prostě nezachární. Souhlasím s fanouškovskou většinou, že tohle je nejhorší Pátek vůbec. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Keď skombinujete Piatok trinásteho s Tajomným zlom a dáte to treťotriednemu režisérovi, ktorý do toho napchá kopu odkazov na iné horory (k tu už zmieneným pridám ešte Hellraisera) takto to dopadne. Vtipné scény vyznievajú trápne. Kane Hodder – predstaviteľ Jasona v posledných častiach, sa tu objaví aj v úlohe strážnika márnice a predviedol herecký výkon ako z porna. Ale to len tak na okraj. Skúste si predstaviť Chrisa Rocka s jeho nonstop zubatým úškrnom ako lovca Jasona. Nedá sa. Navyše je to trápny shit, ktorý za celí čas nič nedokáže. Za zmienku stoja niektoré vydarené vraždy (to v stane je fakt brutus) a to že v polovici asi režisérovi načisto prdlo v bedni alebo ho pobozkala múza ktovie kde a od prepadu policajnej stanice je to naskutku husté našlapané céčko, ktoré vyvrcholí masakrom v bufete. Efektné nasvietenie jedným svetlom a cool spomalené zábery, proste: Amerika v noci. Je až k neuvereniu s akými výplachmi začínala New Line Cinema. ()

BoredSeal odpad!

všechny recenze uživatele

Každá hororová série s legendárním zabijákem má svůj experimentální stupidní díl. Deváté dobrodružství milovaného zabijáka Jasona je ale po pětce, kde měl Jason dovolenou, už druhým experimentálním dílem v sérii. Tentokrát tvůrci úplně ignorovali pozadí a charakter Jasona a konec osmičky a přišli se zhovadilým nesmyslem, kterému se vyrovná snad jen spiknutí druidů, kteří v Halloweenu 6 ovládali Michaela Myerse. Ještě větší neštěstí je mizerná řemeslná úroveň devítky a fakt, že počínaje devítkou se ze série oficiálně staly pitomé komedie (utlumené až rvačkou s kotelníkem Fredem, na kterou je tady na konci lehká upoutávka, v desítce opět ignorovaná). Všichni herci jsou tady na zabití (ne na všechny se dostane a ne dostatečně násilným způsobem, aby za to mizerné hraní divák cítil satisfakci) a chudák Kane Hodder je tady spíš za křoví. Opravdu céčkový odpad, tomuhle dílu se vyhněte na sto honů. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Premiéra filmu proběhla v Americe v pátek 13. srpna 1993. (Stocki)
  • Jedná se o první díl série, ve kterém zazní jméno otce Jasona Voorheese (Kane Hodder). (Simex_)

Související novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (více)

Reklama

Reklama