Reklama

Reklama

Americká kletba

  • Velká Británie An American Haunting (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je založen na základě jediného zdokumentovaného případu v historii Spojených států, kdy duch způsobil smrt člověka. V letech 1818 – 1820 v Red River ve státě Tennessee byla rodina Bellů a zejména jejich nejmladší dcera vystavena teroru neznámého původu. Případ byl popsán ve více než dvaceti knihách a jeho stín se nad městem vznáší dodnes. Rodina Bellů se zoufale snažila najít racionální vysvětlení pro hrůzné události kterým čelila, ovšem zcela bez úspěchu. Teror postupně nabýval na intenzitě a duch začal dokonce komunikovat. Zanechal hrůzný vzkaz: jednoho dne budu zabíjet. Až v roce 1998 byl nalezen rukopis tehdejšího místního učitele a rodinného přítele Bellů, který vnáší do případu nová fakta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Fim o tom, ako nasrana militantna ektoplazma zacala terorizovat jednu dievcinu. Prva polka je vyborna, hmla, strasidelna atmosfera postupne hustne ... skoda, ze v druhej polke nastupili priserne herecke vykony, amaterska rezia zvitazila, strasidelna atmosfera ustupila nevedno kam a nasranej militantnej ektoplazme sa do filmu tiez velmi nechcelo. Takze nic viac nez priemer : 50 % ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Tvůrci tohoto filmu nejsou žádní géniové, ale bylo vidět, že se opravdu snažili. Hlavním plusem pro tento horror je, že příběh je vyprávěn v začátcích 19. století. Tudíž žádná elektřina, ale svíčky. Do toho bouře, starý dům, strašidelná hudba, úcházející kamera a temný háv dávají tomuto filmu ten správný horrorový šmrnc. Navíc prostředí bylo kouzelné. Romantika mezi postavami je ve filmu silně v pozadí a tlumená, avšak z prostředí úplně srší. Až na tu chuděrku holku Betty ( mimiochodem moc nádherná Rachel Hurd-Wood ), která ze sebe musela dělat před kamerou šaška, není v An American Haunting nic, co by mi vyloženě nesedlo. 60% [červenec 2006] ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Podle traileru jsem cekal vetsi maso, ale zas tak spatny to nebylo. Film se s nicim moc nesere, takze duchove tu jsou prakticky od samyho zacatku az do konce. Taky je fajn, ze tu neukazujou zadnou digitalni potvoru, takle to vystrasi vic. Jenze problem je, ze ackoliv nejaky lekacky jsou slusny, neustale se opakujou. A tohle se deje asi hodinu, furt dokola duch otravuje dceru s otcem a porad pouziva stejny triky. Sice se sem tam udela nejakej jinej trik, ale jelikoz tu neni vystupnovany napeti a dej se nikam moc neposune, tak to moc nepomuze. Ale aspon, ze jsou ty lekacky hezky trikove zvladnuty, kamera je taky slusna a herci fajn. Konecne zadny urvany pubertaci. No ale i kdyz se ve filmu deje furt to samy a misty malicko nudi, mel sem chut dat 4*, protoze atmosfera je tu fakt docela slusna, cemuz napomaha i umisteni domu v lesich. Jenze pak prislo zaverecnejch 15 minut, coz byl naprosto mega ultra dementni, prekombinovanej, nelogickej a smysl nedavajici konec, ze tu jednu hvezdicku uberu. ()

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Jediná zaznamenaná událost kdy duch zavinil smrt člověka. Takový perfektní téma a vono se to dostane do rukou nějakýho břídila. Po všech stránkách blbě natočený, hrozná hysterická hudba, špatnej střih a kamera vůbec nevěděla co točit. Efekty bych zvládnul doma v malování a předvídatelnost je tak velká, že když si 10 minut před nějakou událostí řeknete "Tak a teď se stane tohle" tak se to vážně stane. Zbytečně moc krátký, dostat se to do správnejch rukou bylo by to mnohem lepší. Takhle je to odpad. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Další z řady vymýtačských horůrků. Tentokráte to vidím na lepší průměr. Holčina se snaží, co jí síly stačí, ale všechno ostatní je ... průměr. Docela podstatnou věcí je, že proč se co děje se dozvíte až v posledních dvou minutách, což může na někoho působit dojmem, že se za celou dobu nic podstatného nestane. No a ti bystřejší na pointu přijdou hned...:-) 60% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Film je taky známý pod názvem American Haunting - Bellwitch Story. (Chatterer)
  • Natáčanie prebiehalo hlavne v Bukurešti a Montreale. (Greenpeacak)

Související novinky

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (více)

Reklama

Reklama