Reklama

Reklama

Den, kdy se zastavila Země

  • USA The Day the Earth Stood Still (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ve snímku Den, kdy se zastavila Země, který je remakem klasického stejnojmenného sci-fi filmu z roku 1951, se uznávaná vědkyně dr. Helen Bensonová (Jennifer Connellyová) ocitne tváří v tvář mimozemšťanovi jménem Klaatu (Keanu Reeves). Ten přicestuje na Zemi s jediným úkolem – varovat lidstvo před hrozící globální krizí. Když síly, které Helen nedokáže ovládat, začnou s mimozemšťanem zacházet jako s vetřelcem a odmítnou jeho požadavek jednat se světovými mocnostmi, Helen společně se svým odcizeným nevlastním synem Jacobem (Jaden Smith) rychle odhalí smrtící důsledky Klaatuova tvrzení, že je "přítelem Země". Helen teď musí najít způsob, jak přesvědčit někoho, kdo má v rukou rozhodnutí o naší budoucí existenci, že lidstvo stojí za záchranu – možná je ale příliš pozdě. Proces už začal. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 189)

Thommy91 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych měl něco proti Reevesovi, ale na postavu, která má procházet postupem děje emocionálním konfliktem to zahrál až moc toporně ()

BJZ 

všechny recenze uživatele

Tento film je absolútna strata času. Keanu ako vždy ten istý kamenný výraz na tvári a príbeh ma nijako nenadchol. Tie 2 hviezdy dávam iba z čistej milosti. ()

kulitschka 

všechny recenze uživatele

Do půlky tři hvězdičky, od půlky už jsem se nudila, malej Jaden mě vyloženě s*al ještě víc než to šílené ekovnucování, takže to s hodnocením zprůměruji. Nenadchlo, nezaujalo, ani se o nic nesnažili..upřímně mi nejde na mozek, proč tolik dobrých nápadů zanikne, snímky jsou skvěle natočené s minimálními náklady a urvou srdíčko, zaujmou k přemýšlení..a pak se vezmou prachy a někdo udělá TOHLE. Ne, neznám originál, jak zde ostatní píší, prostě jsem ohledně snímku byla tabula rasa a nedá se říct, že bych se cítila obohaceně. Upřímně- letí to k nám a přistane to na Manhattanu. Okamžitě nechte jídlo na plotně, děcko někomu strčte, tohle je tajná akce. Obří robot..zmatený chlapec, jemuž zemřeli rodiče..jááj.. ()

Tomrou 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film a film Reeves i Conelly dělají co mohou, ale někdy to prostě nestačí. Myšlenka filmu je zajímavá, ale je to prostě nuda a hodně věcí tu chybí. [60%] ()

Proky11 

všechny recenze uživatele

T2 akoby mi čítal myšlienky, s jeho názorom sa plne stotožňujem: "...postavy vyznejú akosi plocho, príbeh sa nesie v jednoduchej rovinke, bez silnejších záchvevov, posolstvo príbehu bude odovzdané ale vyznie takmer do prázdna, chýba tomu fakt väčšia razantnejšia hĺbka a napätie.... čakal som trošku viac..."/68%/ ()

Johny_Blaze 

všechny recenze uživatele

Poutavý film v novém kabátu. Bohužel jen na jedno shlédnutí, alespoň pro mne. Tento žánr je mi velmi blízký proto jsem film zhltl jedním dechem. Avšak s odstupem času už nemám ani chuť pustit si jej znovu. A tady nastala ta chyba. Většina lidí odhodnotí spíš kladně ale kolik z nich se na film podívá více nežli jednou? U většiny z nás bude po pár letech jen zářezem v příčkovém hodnocení filmů. ()

jirzy odpad!

všechny recenze uživatele

Zvládl jsem toho asi hodinu a dál už to prostě nešlo. Nešlo by to ani s kilem pocornu a lahví vodky. Nešlo to proto, že scénář omílá dokolečka všechna nejprofláklejší a nejubožejší klišé žánru scifi s pořádnou dávkou rozplizlé romantiky. Nejen že předem víte naprosto jasně jak to skončí, ale víte, i jak se k tomu konci filmaři dopracují. Invence byo asi při přípravě tohohle filmu zakázané slovo. Tuhle stokrát nastavovanou kaši pak dále definitivně do vodové konzistence rozředí tupé a předem primitivně načtrnuté postavy s nulovým vývojem a o nějakých výkonech herců nemá smysl ani mluvit. Kdyby se to dalo alespoň dokoukat tak dám hvězdičku z milosti za triky, ale to opravdu nešlo. ()

rengaru 

všechny recenze uživatele

Taková moralita, co moc nemoralizuje. Film je takový nemastný neslaný, určitě by se z daného tématu dalo vytěžit mnohem více. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je pro mě velký zklamání.Viděl jsem pěkný upoutávky na tento film a ještě v tom hraje Reeves,tak jsem si řikal to bude dobrý sci-fi.Začátek byl zajímavej něco jak Den nezávislosti,ale po pár scénách jsem se nudil skoro jsem to ani nedokoukal.Vizuálně žádný zázrak,mimo hejna všežravých brouků který žerou vše co je v cestě tak nebylo nic zajímavého.Bylo tam víc romantiky než akce. ()

+sfinx+ 

všechny recenze uživatele

Film s krásným a jednoduchým poselstvím - lidi jsou svině, ale mají naději. Na příkladu malého kluka a představitelů amerického národa je vidět jací jsme a proč si často zasloužíme něco podobného zažít. Nemusí se jednat hned o apokalypsu - stačí se kouknout jak lehce projde válka, jen když není na našem území. Je vidět jak málo se staráme o ty druhé a co všechno je nutné k tomu, abychom se změnili. Film to všechno podává velmi nenásilně - Klaatu není Neo, aby stíhal zlé agenty a každému z nich nakopal pr***. Nemstí se za to, že ho Američani uvítali kulkou. Jen s ledovým klidem a bez jediného mrknutí řekne, co nás čeká a proč. Nejděsivější na tom všem je, že s tím hodnocením má pravdu. ()

Pettte69 

všechny recenze uživatele

Perfektní nápad, ale nedotažené... Na konci filmu si uvědomíte, že to je vlastně úplně o ničem... Škoda! Hvězdy pouze za Reavese, opět vynikající, mysteriózní role mu sedí. ()

poppy75 odpad!

všechny recenze uživatele

za toto si niekto vypytal honorar?? ....toto je dokaz,ze sa ludia nikdy nezmenia-tolko surovin znicenych na vyrobu totalneho braku :D :D ...vtipne......takze:ziadny inteligentny mimozemstan nepristane na manhatane,toboz,aby si na mierove vyjednavanie vybral us...bola aj reklama,dokonca aj mcdonald,chybal mi uz len nejaky mexican..tolko cirkusu a klaata presvedci,ze sa dokazeme zmenit len to,ze uvidi dieta plakat za mrtvym otcom...fuuu...jedina krivda v historii,zrejme nas teda vobec nepozorovali...katastroficky film,doslova :D ()

DarkSikorski 

všechny recenze uživatele

Byl by to dobrý film se zajímavým příběhem a řekněme, že i jakýmsi poselstvím. Jenže na mnoho místech je to zbytečně přeplácané a hlavně uvřískané (ano mám na mysli všechny scény se Smithem). Takže ve finále si tento snímek podraží vlastní nohy a tím i hodnocení. ()

darius1706 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně zklamání, to ne. Nicméně kdyby to trochu zrychlili, tj. o 20 minut méně a toho protivného Jadena Smitha tam nedali, tak by to bylo výrazně lepší. ()

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Den, kdy se zastavil Hyperion

Den, kdy se zastavil Hyperion

02.02.2009

Dvoudílný román Dana Simmonse Hyperion Cantos (v češtině pod názvy Hyperion a Pád Hyperionu) patří k nejdůležitějším sci-fi knihám uplynulých... inu, vlastně patří k nejdůležitějším a nejlepším vůbec… (více)

Tak už se rozhodni, Keanu!

Tak už se rozhodni, Keanu!

17.01.2009

Keanu Reeves toho během propagačních rozhovorů ke Dni, kdy se zastavila Země, navyprávěl o své budoucnosti opravdu hodně. Ve kterém z filmů jej tedy uvidíme? V „šéfkuchařském filmu“ Davida Finchera,… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama