Reklama

Reklama

Z vesmíru přilétá na Zemi loď. V ní jsou nestvůry, které začnou hned útočit na lidi. Vždy se přisají na lidský obličej, nakladou vajíčka do těla a poté se z těla „vyklube“ ještě horší zrůda – vetřelec. Brzy nato přilétá další loď s vesmírným tvorem – Predátorem, z jehož lodi vetřelci uprchli. Predátor likviduje těla mrtvých lidí, které zabili vetřelci, ale zabije i policistu, který ho při tom viděl, a stáhne ho z kůže. Predátor má i výjimečnou schopnost – umí být prakticky neviditelný. Poté dál sleduje stopy vetřelců a likviduje jimi zanechané mrtvoly lidí. Podaří se mu vetřelce najít a některé i zabít. Ostatní však prchají do města, kde dál zabíjejí a množí se... Místní šerif Morales objeví zohavené tělo policisty. Je mu jasné, že se nejedná o normální vraždu. Do města se vrací z vězení šerifův přítel Dallas a vyhledá svého bratra Rickyho. Ten je zamilovaný do dívky Jesse, která chodí s Dalem, ale zrovna se s ním rozchází. Cítí, že ji Ricky miluje a tajně s ním večer navštíví místní bazén. Tam je překvapí naštvaný Dale se dvěma kamarády a dojde ke rvačce. Nejsou zde však sami. Napadne je vetřelec a dva chlapce zabije. Ricky, Jesse a Dale jen o kousek vyváznou živí... Ve městě přibývá mrtvých. Po útoku Predátora na vetřelce dokonce dojde k požáru v elektrárně. Dallas se proto přidává k šerifovi a na Rickyeho popud se oba vydají do bazénu. Těla zde už nejsou, jen spousta krve. Rychle jedou pryč, je jim jasné, že tohle sami nezvládnou. Lidé jsou vyděšeni, protože zrůdy zahlédli nebo je viděli vraždit. Morales, Dalas, Ricky a další se vybaví zbraněmi a vysílačkou volají Národní gardu, která přijede do města. Poručík a jeho jednotka jsou však vetřelci likvidováni... Šerif Morales volá další posily. Plukovník Stevens jim říká, že je vyzvednou na náměstí, ale Kelly, která se ke skupině přidala s dcerou, se to zdá divné. Proč by měli lézt do středu příšer? Skupina se rozdělí. Dallas, Ricky, Jesse a Kelly spolu s dalšími odjíždějí k nemocnici, odkud se chtějí dostat pryč vrtulníkem. Morales a skupina lidí pokračují na náměstí. Dallas a ostatní dorazí k nemocnici, ale nejsou tu sami. Na místě jsou totiž nejen vetřelci, ale i Predátor... (TV Prima)

(více)

Recenze (918)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tahle série má prostě smůlu na režiséry. Ti evidentně nevědí, jak se toho přesně zhostit. Místo soubojů oblíbené dvojice tak skoro třičtvrtě hodiny sledujeme nějaký skoro céčkový herce, kteří řešej debilní problémy a člověk by se měl asi do jejich postav vžít. Místo toho ale doufá, že už brzo zaklepou bačkorama. V téhle sérii mají být lidé jenom jako křoví a ne jako hlavní hrdinové, když už to sakra tvůrci pochopí. Takhle jako křoví působí spíš Predátor, kterej akorát vždycky přijde vyřešit situaci. O trochu lepší než jednička to sice je (krví se tentokrát tolik nešetřilo), ale i tak je to žalostně málo. Tuhle sérii ať už radši tvůrci nechají u ledu. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Je pekne, ked nejaky "zbohatlicky Bohus" da prachy zarytym fanusikom kultovych sci-fi, ktori vsak zatial su na "umeleckej" urovni tvorcov youtube videa... ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Hmm co jiného říct než... WOW! chtělo to vážně mustr k tomu aby byl natočen tak zkurvenej film jako jednička, ale tady se tvůrci překonali když stvořili tohle odpadní pokračování. A ten obsah? No já se musím smát prej více masa, více vnitřností, více krve! Tak to jsem byl asi slepej, když jsem tam nic takovýho neviděl.0% ()

petero odpad!

všechny recenze uživatele

Tak ako ma Rambo potešil tak ma AVPR na plnej čiare sklamal a jediný pocit zadosťučinenia mi prichádza napáliť mu odpad! pretože čo i len jedna hviezdička by bola vzhľadom k Andersonovmu AVP (**) nespravodlivá. __ Začiatok vo vesmíre je najlepší, v lese to bolo tiež v pohode ale ako náhle padla tma a dej sa preniesol z kanála do mestečka už sa na to nedalo pozerať. __ Triky sú fajn, postavy Alienov a Predátora sú zmáknuté perfektne a výborná je i hudba ale tým to hasne. Béčková réžia, absencia scenára a hercov bez charizmy v neprehľadnom a totálne nezáživnom príbehu a bez jedinej scénky po ktorej by som si bol povedal že toto bolo dobré ako bol skok facehuggera v spomalenom zábere alebo bitka aliena s predátorom v rozpadávajúcej sa miestnosti z AVP, tu nehrozí a dej smeruje k vopred jasnému záveru. Film ničím neprekvapí, ničím nezaujme je totálne zbytočný, nudný a neuveriteľne ma nasral pretože stret týchto dvoch príšer sa tentoraz absolútne minul účinku. __ Skrátka zaradenie tejto série na Zem a hlavne do súčastnosti medzi obyčajných ľudí riešiacich svoje bežné pozemské trable nie je dobrý nápad. Túto sériu treba vystreliť niekde ďaleko do budúcnosti a ešte ďalej do vesmíru a nasadiť proti nim drsných vesmírnych mariňákov nech to má aspoň atmosféru a aký taký nádych AvP univerza. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Mozek ani fanoušky Vetřelců a Predátora nijak neurážející hororové béčko. Kvůli zprasenému střihu během akčních scén k těm třem hvězdám ale stejně nakonec nesáhnu... škoda! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jejda, něco se strašlivým způsobem nepovedlo. Atmosféra šla absolutně do kelu a na scénu nastoupili studenti jedné univerzity v Coloradu s jedním debilním policistou. Příběhově už minulý film nebyla žádná prvoligová podívaná, ale tady teda klobouk dolů. Predátor likviduje stopy, aby o chvilku později zabil hajného a projistotu jej ještě vyslekl z kůže a pověsil na strom.? Tady je to hodně velký WTF. Blitky, které pronášejí jednotilivé postavy jsou zralé tak na to, aby scénarista dostal malou vypolstrovanou celu. Naštěstí producentům došlo, že značku už zničili dostatečně a tak nedošlo ke 3. dílu. PS: Nejlepší věcí na filmu je filmový plakát a také fakt že se to celé odehrává v noci, takže toho divák zase tolik nevidí. Co oči nevidí, to srdce nebolí. 20% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nabouchaný a vtipný úvod i přes svou nepopiratelnou debilitu potěší, dává tušit energickou trikovou oddechovku s přítomností dvou slavných sci-fi veličin. Strausové navíc citují jeden moment z predátořích i vetřelčích filmů za druhým a já si vážně ještě po dvaceti minutách dokázal představit, že udělím snadno obhajitelné 3 hvězdičky. Pak se to nějak zvrtlo. Úvod zůstal úvodem až do konce filmu, dech rychle došel a akční scény nabírají na tmavosti i nepřehlednosti takovým fofrem, že by záviděl i stroboskop. Hloupý scénář se mohl chlubit jedině nahuštěností akce, tu však Strausové bezchybně pohřbili. Béčkové postavičky zase neobsahují nic, co by nás přimělo vytvořit si k nim jakékoliv pouto, typově jsou mdlé a dokonce se nepokoušejí ani o žádné hlášky, tudíž jediným jejich cílem je potkat potvoráka a zdechnout... další omyl, gore scén tu taky nijak moc není. Ve změti nepřehledných střihů a záběrů se objeví vetřelec, hups, oběť je pryč, nic víc. Scéna v porodnici je skutečně superdebilní - co to mělo znamenat? A vůbec, co se stalo, že je predalien taková nadexistence? Ach jo... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jednička mi přišla temnější, což nejspíš způsobil labyrint chodeb s rozličnými pastmi a překvapeními. Ovšem na pořádnou řežbu, které se zúčastní stovky ( tisíce) vetřelců a predátorů budeme muset čekat i nadále ( nikoliv v comicsu, tam jsou už stvořené úžasně apokalyptické příběhy). Jako plus byla návštěva domovské planety predátorů, ale jen velmi krátká. A dalším zajímavým bonusem je kříženec obou monster, kterého napověděla jednička. Škoda, že potenciál armády nebyl využit dostatečně. To vojáci ve Vetřelcích se předvedli v lepším světle. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Nejhorší film, co jsem měl kdy tu čest vidět v kině. Je to naprosto příšerné po všech stránkách. Casting nejspíš probíhal v supermarketu a scénář bych napsal i po osmi pivech lepší. Střihač byl asi na tripu protože se zásadně stříhá když někdo/něco někoho/něco zabíjí a v záběru to pak není (rating je R - proč robůh?), navíc některé scény naprosto postrádají smysl (např. hrdinové jedou k vrtulníku aniž by nám kdokoli řekl, že ho někdo umí pilotovat po těchto pěti minutách hrdina řekne: "Kelly nesmí zemřít" (divák neví kdo je Kelly)... a pak - ona jediná umí pilotovat vrtulník (divák - aha)... A to je jen jeden příklad z mnoha. A predátor koukající na televizi. Lolz. Ale aspoň jedno poučení z tohoto filmu plyne - basák a americká vláda nikdy nelžou ()

kinej odpad!

všechny recenze uživatele

Na tohle museli být ti režiséři dva? Proč? Proč na to někdo vanložil peníze? Neměl by horor obsahovat alespoň slabý náznak napětí? Tento film je úplnou degradací kultu Vetřelce i Predátora. Z dvou vesmírných ság se díky dvěma dílům tohoto nesmyslného crossoveru stalo podřadné a špatné hororové maloměstské béčko, horší než například Critters 2. Po tom co jsem viděl úplně debilní AvP jedničku jsem si myslel, že hůř už tyto hororové legendy zprznit nejde, ale dvojka šla v tomto směru ještě o něco dál až na samé dno kýče. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Vetřelče? Predátore? Co to s vámi udělali? Radši nevidět nebo alespoň nesrovnávat z hity 70. a 80. let. Tento film mohl být zajímavý a hodně lidem se mohl líbit. Hrají v něm totiž dvě sci-fi ikony. Jenže to dopadlo katastrofálně a film nestojí za nic. 25% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Možný spoiler! Moc se mi na tomhle líbilo, že se to vrátilo ke svým starým kořenům použitými zvuky a zbraněmi z prvních dílů Predátora i Vetřelce. Zase mě zamrzelo fádní zabíjení lidí. Vetřelec vyplázne jazýček a Predátor všem ustřelí hlavu. Minulý díl se mi zdál o hodně víc propracovanější a hravější. Lepší atmosféra se starověkým chrámem, kdežto tady jen zapadlé městečko, které nepřináší nic nového s partou náhodných lidí, kteří nevědí která bije. Ani jsem nevěděl, zda jim mám vůbec fandit. U některých jsem si myslel, že to dotáhnou dál než jiní a přesto byli zmasakrováni. No a konec to docela zabil. Trochu mi to připomínalo Návrat oživlých mrtvol. Špatný to ale rozhodně nebylo, jen jsem čekal trochu víc. Dobré bylo třeba kladení prcků do těhulek a také zmutovaný Vetřelec. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Napriek všetkému si fanúšikovia a tí nenároční Votrelec vs. Predátor 2 vrchovato užijú. K tomuto filmu sa v budúcnosti určite ešte raz (a rád) vrátim, lebo i keď sa nejedná o žiaden zázrak (a s týmto pocitom treba aj vchádzať do sály) je to veľmi pozerateľné. A myslím, že na nezáväznú zábavu to stačí. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom slušná zabíjačka s mojimi obľúbenými zabijakmi, ale to je všetko. Len zabíjačka určená hlavne ľudom, ktorý majú radi béčkove vyvražďovačky. Dvojka na rozdiel od jednotky je už iný masaker. V jednotke bolo lepšie prostredie a príbeh ako bitky a tu je to presne naopak. Najviac čo ma na tomto filme serie je len to, že je tu strašne tma, niektoré bitky sú dosť nepriehľadne, nulový príbeh a postavy a to, že sa to odohráva na zemi. Kua ja už chcem k tomu Mariňákov! A nech sa to odohráva na inej planete alebo vo vesmíre! Pôvodné zvuky, hudba, vzhľad Alienov, Predatora (ktorý je asi najväčší frajer zo všetkých jeho filmových kolegov) potešil, rovnako tak aj Predalien, ale je to horšie ako jeho predchodca a dôvodom je práve ta tma a aj tie tragické postavy. Ten scenár mohol byť fakt trošku prepracovanejší, pretože je to len jedna veľká prehliadka akcii bez príbehu. Director's cut potešil, ale moc toho neukázal.http://www.movie-censorship.com/report.php?ID=996488. 65% - 3* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Potenciál by byl, obě vesmírné potvory jsou pro diváky stále neodolatelným lákadlem. Ovšem takový paskvil, co z toho nakonec vzešel, si snad nezasloužil ani ten, komu jména Vetřelec a Predátor nikdy nic moc neříkaly. Ta míra béčkovitosti tady byla opravdu neúnosná, ať už se jednalo o rutinní a nemohoucnou režii, nebo o naprosto šílený a chaotický střih, v němž se nemohli orientovat snad ani členové štábu. Zaplaťpánbůh za to, že Rodriguez všechno se svými Predátory alespoň trochu napravil.. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Když AvP 2, tak jen počítačová hra. No vážně...u ní se člověk bojí totiž víc. Pokud jako bání se nepočítáte zavírání očí před nechutnostmi. Občas mi totiž AvP 2 připomíná jen přehlídku karikaturních smrtí...A o tom vetřelec nikdy nebyl. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Alien na spôsob tínedžerského slasheru s prerasteným hmyzom? A s Predátorom ako Loomisom? Kdeže, kdeže...Bezpochyby jeden z top 5 filmov s najhoršie nakrútenými akčnými scénami. Oproti tomuto tu je aj jednotka AVP klenot žánru. ()

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Avatar... a dál?

Avatar... a dál?

15.12.2009

k0C0UR už se s námi podělil o dojmy z londýnské světové premiéry, dnes (úterý 15. 12.) se koná novinářská projekce v Praze, takže během dne budou přibývat další komentáře. Uvidíme, jak budou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama