Reklama

Reklama

Comeback

(seriál)
  • Slovensko Comeback
Česko, (2008–2011), 22 h 38 min (Minutáž: 25–29 min)

Hrají:

Tomáš Matonoha, Kristýna Leichtová, Martin Dejdar, Dana Batulková, Matouš Ruml, Marie Doležalová, Simona Babčáková, Jakub Žáček, Karel Gott (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(51)

Obsahy(1)

Říkal si Tomi Paci a svět šoubyznysu a fanynky mu ležely u nohou. Teď na zašlou slávu jen vzpomíná a se svým svérázným bratrem Ozzákem vychovává sedmnáctiletou dceru Ivu... Jsou stejní jako vy a dokáží se tomu zasmát. Původní český sitcom. (oficiální text distributora)

Recenze uživatele Tommassi3 k tomuto seriálu (54)

Comeback (2008) 

Comeback, všem svým chybám navzdory, bezesporu platí za jediný skutečně kvalitní český sitcom, pomineme-li rovněž nováckou Hospodu Jaroslava Dudka, která se dle mého drží daných specifik v žánrových mantinelech víceméně jen shodou okolností, což celkem slušně potvrzuje nízký počet epizod i fakt, že zde není umělý smích.. Naopak časem poměrně rozmělněný Comeback, který tou kvantitou logicky trpí stejně jako naprostá většina ostatních sitcomů, rozhodně i těch amerických, se vyznačuje silnou nevyrovnaností jednotlivých epizod, ne všechny tvůrce skriptu považuju za kvalitní autory, zato zejména ten výborný Xindl X se zde prostě nezapře, nicméně většina dílů skutečně pobaví, ať již velmi kvalitními dialogy, inteligentní hrou se slovy, funkčními running joky či i překvapivě vypointovanými gagy, byť ten timing často moc nefunguje.. No, a herecky Comebacku dominuje určitě rozkošná Kristýna Leichtová a svým způsobem dost překvapivě i Martin Dejdar, který skutečně svou postavu oživil a jen potvrzuje mou letitou teorii, že je velmi vhodným typem právě pro podobné role..a nejlépe právě pro klasický sitcom.. Zato takový Tomáš Matonoha mě vždy dokáže překvapit, ačkoliv se většinou vždy a všude pitvoří jako o život.. V důsledku se však Comeback i přes ty podivně a hlavně pomýleně laciné interiéry jeví jako veliké překvapení z toho tuzemského seriálového kanálu, které mělo velkou šanci stát se kultem, k čemuž však přece jen chybělo víc zkušeností a vlastní invence.. ()

Série 1 (2008) (S01) 

Comeback ve své první řadě coby kvalitativně nesmírně nevyrovnaný a tvůrcovsky rozervaný projekt usilovně hledá vlastní tvář, paradoxně nejlépe se to daří Petru Fišerovi, ovšem v důsledku vlévá fanouškům sitcomů optimismus do žil.. Některé epizody se nestydím nazvat skvostnými.. ()

Křeslo (2008) (S01E01) 

"A ta Ewa Farna už vyšla ??" - "Jo, už vyšla, Lexo !!" - "Tak super, já ji jdu stáhnout.." - "Teda to je krutý !! Ale za tu svou hudbu si stejně nic jinýho nezaslouží.." ;) ()

Gott Ex Machina (2008) (S01E02) 

"Co je tady dole za divný písmenka ??" - "To je vietnamský diskuzní fórum.." ;) ()

Souboj titánů (2008) (S01E03) 

"Tak dáte mi ty Chinaski ??" - "Nasrat !!" ;) ()

Pomáhat a chránit (2008) (S01E04) 

"Tak se podívej !!" - "Mobil !!" - "No, tak si to precti !!" - "Vaše baterie je téměř vybitý !! Aaaa !! Co budeme dělat ??" ;) ()

Je jaro… (2008) (S01E06) 

"Je dokázáno, že každá ženská na internetu je chlap.." ;) Plné chyb, ovšem v rámci celku skvostné a co do pointy geniální.. Vrchol seriálu.. ()

Lupiči (2008) (S01E07) 

"Nikdy nikomu nezvedej mejdlo !!" ;) Poměrně nablblá oslava stejně nablblých stereotypů.. ()

Zdravý a nemocný (2008) (S01E08) 

"A kdo tě naučil kreslit ??" - "Taky ty !! Ale když jsem to pak nakreslil Tomečkový do památníku, dostal jsem dvojku z chování.." ;) Zhovadile odehrané, ovšem co do zvolených postupů nesmírně zajímavé.. ()

Modelka (2008) (S01E09) 

"Brácha, neříkal jsi náhodou, že tady v krámě nechceš žádnou techniku ??" - "Říkal jsem, že tady nechci techno.." ;) ()

Lexa a porno (2008) (S01E10) 

"Sašo, a ty jim k tomu ještě zpíváš.." Tohle mohl být neskutečnej náhul, ovšem s tím geniálním nápadem se naložilo dost jednoduše.. ()

Giganti (2008) (S01E11) 

"To nejsou špeky !! To je maxigigant telecí !! Nechtěli mě s ním pustit do tramvaje, dokud mu nekoupím lístek.." ;) Fuit je zkrátka maxitragéd.. ()

Zlatá rybka (2008) (S01E12) 

"Co to je ??" - "No, na ichtyla toho o rybách moc nevíte, Mambo !! Makrela, ne ?!" ;) Fišerovy režijní hokuspokusy činí z téhle epizody v rámci projektu nesmírně zajímavý hybrid a zároveň i dost zábavného solitéra.. ()

Sliby chyby (2008) (S01E13) 

"Proč má sedmizrnný rohlík šestimístný kód ??" ;) ()

Simonina volba (2008) (S01E14) 

"Lexo, Ježíš Krist Suprstár !! Na !! Myslím, že nic jinýho nevydal.." ;) ()

Taneční (2008) (S01E15) 

"Ty šaty stály celej přeplatek za plyn !!" ;) ()

Heavy Christmas (2008) (S01E16) 

"Trávníček !! Copak to je jméno pro chlapa ?!" ;) ()

Jmenuje se Dagmar! (2009) (S01E17) 

"To už jim asi přišly ty peníze.." ;) ()

CzechSteh (2009) (S01E18) 

"Ty jo, tak tady hořelo, a já čekám u řeky !!" ;) Vrchol první řady.. ()

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Reklama

Reklama