Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua už po několikáté dokazuje, že je pouhým rutinérem, jehož Training day byl asi režijní vrchol. A návrat do stejného žánru se mu vůbec nepovedl. Jeho režie je nevýrazná a ničím nezaujme. Film se vleče hooodně pomalým tempem a scénář je nezajímavý. Z dějových linek mě zaujala vlastně jenom ta okolo Dona Cheadla, ostatní mi přišli až moc předvídatelné a docela i zbytečné. Pochvalu si tak zaslouží pouze do jednoho výborní herci. Ti ale sami výborný film neudělají. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

** FILM PLUS - I po druhé projekci ponechávám 3 hvězdičky, bohužel. Bohužel proto, že ve snímku hraje spousta kvalitních a známých herců, kteří zde díky slabému scénáři neměli možnost zdaleka vymáčknout ze sebe maximum. První hodinu se sáhodlouze seznamujeme s postavami, kde se téměř nic neděje. Poté se osudy začínají proplétat a v druhé polovině se konečně začíná něco dít. Závěr lehce emotivní, hlavně osud Ethana Hawka. CZ dabing celkem ušel (až na Gereho, kde si ho střihl pan Mahdal, dle mého špatná volba) a já tak po 130 minutách mohl pouze konstatovat, že to nebylo tak zlé, ale dalo se z tohoto námětu vykřesat daleko daleko více. 60% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $27,163,593 Tržby Celosvetovo $45,719,985Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,882,356Tržby za predaj DVD v USA $10,995,800║ Na pohľad veľmi silné obsadenie vedené pod dosť vážnym tónom. Nuž len tento krát to Antoine Fuqua až tak neukočíroval takpovediac k dokonalosti. Jemu sedí skôr také o kúsok voľnejšie poňatie hlavne tých "akčných" filmov. /50%/ ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuquu mám rád. Jeho Training Day je už v podstatě klasikou. Nejlepší z Brooklynu jsou filmem v mnohém podobným(Ethan Hawke v hlavní roli, prostředí policie a zločinu, atmosféra), přesto jiným a ve výsledku vyznívají diametrálně odlišně. Pomalé tempo vyprávění mi vyhovovalo, napomáhalo tomu, aby na člověka dýchla tísnivá atmosféra letního Brooklynu. Wesley Snipes dostal po dlouhé době šanci v "áčkovém" snímku a ve vedlejší roli rozhodně nezklamal. Ethan Hawke je tradičně skvělý, Richard Gere v odevzdané póze neméně dobrý a Don Cheadle taktéž. Co si mne však zcela získalo, byla hudba Marcelo Zarvose. Nemrzí mne tak ani možná trochu zbytečně "protnutý" závěr. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Fugua do svojej filmovej skladačky nazháňal skutočne 'hollywood's finest', škoda však, že on do tej spoločnosti najlepších nepatrí. Márne sa žánrovo snaží priblížiť svojmu najväčšiemu hitu spred ôsmych rokov. Dokonca ani prítomnosť jeho najväčšej hviezdy mu s týmto filmom nepodarila preraziť na úplné výslnie. Mne však aj tento nadštandard stačí k tomu, aby som konečne po dlhej dobe mohol oceniť dobrú gangsterskú krimi-drámu. Prvá polhodinka je naozaj pomalá, ale citeľne navodzuje atmosféru tak, že divák až s nechutnou nervozitou čaká, kedy nastane ten zlomový moment, keď do príbehu vstúpia momenty toho pravého napätia. No a po tomto momente už nemám čo vytknúť trojpríbehová línia do seba skvelo zapadne, a aj keď tá skladačka nie je premyslená tak detailne ako napríklad v Iñárrituových snímkoch, tak tu mi to tak vyhovovalo. 80%. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Tango (Don Cheadle) na střeše budovy chytne gangstera a namíří na něj zbraň, drží mu jí přímo u krku. V záběru z jiného je však zbraň o mnoho dál. (TheDave)
  • Počítačová hra, ktorá sa mihne na obrazovke je "Mercenaries: Playground of Destruction" od vývojárov z Pandemic Studios. (Real Tom Hardy)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 270krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama