Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Velká Británie Survivors
Velká Británie, (2008–2010), 10 h 53 min (Minutáž: 50–86 min)

Série(2) / Epizody(12)

Epidemie. Svět zachvátí tzv. evropská chřipka. Smrtící virus se rychle šíří, téměř celá populace Země je nakažena, miliardy lidí umírají. A jak se hroutí vlády a státy, formují se skupinky lidí s jediným cílem – přežít! (oficiální text distributora)

Recenze (83)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo na lacinějšího,ale ne horšího britského bratříčka Walking Dead,jen se zajímavějšími postavami. Ovšem neochota tvůrců lépe prokreslovat postapokalyptický svět,zodpovídat otázky a lpění na až příliš dějově rozvolněném konceptu mě postupem času začala trochu štvát,stejně jako otevřený konec bez jistoty,že se dočkáme dalšího pokračování.Téma je pořád vděčné a možnost pro další vývoj značný,takže na další díly bych se rozhodně díval,i když k ideálu má seriál zatraceně daleko.Už jen kvůli hezky podaným sociologickým otázkám a několika silným charakterům,jejichž další osudy mi nejsou ukradené (zdraví Grega) mě ovšem zaujal a jeho předčasné utnutí by mě mrzelo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn postapo miniseriálik, ktorý dobre mapuje chovanie sa ľudí v krízových situáciách. Páčili sa mi aj tie zmeny charakterov, ktoré u niektorých nastali. Napríklad tá politička, no hnus.... zavesiť za nohu do prievanu. Škoda toho konca, je to nedorobené. Určite počítali s ďalšou sériou, ale asi už nedostali financie, neviem.... Na slabší nadpriemer to ale stačí. 70/100 ()

Reklama

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci pilot, ale pri štvrtej časti prvej série som sa musel som sa musel štípať, či sa mi náhodou nesníva. Z dobrého námetu spravili nepremyslenú koninu jak kráva! Sadomasochisticky som sa trýznil ešte po koniec prvej série. Nakazený vírom debilitus positive som šialený behal po dome sem a tam, a pustil som si ešte 2 časti druhej série, než som konečne precitol. Tlačítkom SHIFT plus DELETE som dal svojmu harddisku aj sebe vakcínu. Prežil som. Verte mi, toto je zbytočná strata času. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: PRIMA COOL = 15.7.2012 - Nemám potuchy ako by sa správali ostatní jedinci keby prežili podobnú pandémiu, ale ak by som toto "šťastie" mal ja, to prvé čo by som si zohnal sú zbrane. VEĽA VEĽA VEĽA VEĽA VEĽA zbraní. Som totiž presvedčený, že tí dobrí by "zařvali" ako prví. Tento seriál nám však predkladá víziu v ktorej prežili prevažne dementní pseudohumanisti, ktorí sa bezcieľne potĺkajú od nikiaľ nikam, až je prapodivné ako mohli prežiť akurát takíto lúzri. Nedokážu si vybojovať ani len "kus žvanca", nieto aby riešili také problémy ako je obrana obydlia alebo chov sliepok. Navyše na môj vkus je tých preživších akosi veľa. Ďalej si musím odmyslieť to ako by sa vo vyľudnenom svete správali napr. jadrové elektrárne bez pravidelnej kontroly a obsluhy. Takže nemyslím, že by tých pár preživších malo pred sebou nejakú svetlú perspektívu, keďže ako som už povedal, je to prevažne tlupa pseudohumanistických nelogicky zmýšľajúcich debilov. Celý seriál je tak v jadre načisto nereálny, no keď prižmúrim obe oči a zabudnem na trápnu konšpiračnú líniu, tak aspoň tie dve hviezdičky z milosti udelím. (9.7.2012) ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál z dílen BBC o životě ve světě, který téměř vyhubil smrtelný virus chřipky (btw. podobnost s prasečí chřipkou způsobila zákaz vysílání v něketrých státech a snad pozdržela i vysílání druhé sezóny)... Seriál je vizuálně docela pěkný a místy vypadá poměrně draze... V lecčem se podobá seriálu Jericho, ale ve srovnání asi Survivors vyhrávají. Seriál má zřejmě obrovský potenciál, chvílema z něj dýchá realističnost, ale vše kazí silně neoriginální schématická epizodičnost, kterou známe ze všech průměrných seriálů. Někdo z partičky se někam vydá, něco objeví, dojde k nějákému morálnímu dilematu, protagonista odchází, vše se vrací do původních kolejí a díváka znechucují klišé... To je něco, co bych od šesti dílné série nečekal... Každopádně otevřený konec má celkem našlápnuto a na druhou řadu se celkem těším... Je to spíš 3,5* ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Předlohou nebyl ani tak stejnojmenný seriál ze 70. let jako spíše román „Survivors“ od Terryho Nationa, napsaný až po odvysílání původního seriálu. (Lembi4)
  • Roger Lloyd-Pack je jediný herec, který hrál jak v původní verzi z roku 1975, tak i v remaku z roku 2008. (Mara12)
  • Producentka Sue Hoggová přišla s nápadem na remake seriálu Survivors (od r. 1975) po tehdy aktuálních epidemiích ptačí chřipky a vlnách globálního strachu z nemocí, jako byl SARS. (Lembi4)

Reklama

Reklama